WordPress Revisies onder controle

Je kent het vast wel, tijdens het werken aan een artikel of pagina in WordPress bekijk je regelmatig eens de voortgang van het artikel of de pagina. Telkens maak je dan een revisie aan. Laten we zeggen een soort van snapshot van die pagina op dat moment. Makkelijk als je je vergist hebt  en snel terug wilt gaan naar een vorige versie.

REvisies in WPEchter aan dat gemak zit ook een nadeel, elke revisie wordt opgeslagen in de database van WordPress en neemt daar dus ruimte in. op zich niet heel erg. Maar als je zo wat speelt en uitprobeert op een pagina kan dat best wel oplopen. zoals je kan zien in het screenshot.

Er zijn verschillende mogelijkheden om deze ‘verspilling’ van ruimte tegen te gaan.  Dat kan door een plugin te gebruiken of je kan een regel code toevoegen aan je wp-config.php

Plugin: Revision Control

Met de gratis plugin Revision control uit de WordPress repository kan je instellen hoeveel revisies per post en per pagina bijgehouden moeten worden. Het werkt super simpel downloaden uit de repository installeren en instellen.

Hoe de revisies in te stellenOnder de posts vindt je nu een overzicht van de revisies, en kan je makkelijk de revisies vergelijke. In mijn ogen makkelijker dan met de standaard versie die in WordPress aanwezig is.

wp-config methode

Zoals al hierboven vermeld is er nog een manier om het aantal revisies te beperken, en wil via de wp-config.php file. Wanneer je geen extra plugin wilt installaeren of wanneer je geen plugin kan installeren kan je ook de volgende regel toevoegen aan de wp-config.php.

revisies - WP-config

Daarmee hebben we het aantal revisies op 3 begrenst, natuurlijk kan je hier een ander getal nemen.  Wil je helemaal geen revisies opslaan dan kan je natuurlijk ook het volgende opnemen in plaats van bovenstaande:

Revisies uitzetten

De revisies worden in het laatste geval dus niet meer opgeslagen, je kan dus ook NIET meer terug gaan naar een vorige versie van je tekst of pagina.

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up