WordPress nu actief op HackerOne

HackerOne is een platform voor security onderzoekers om op een verantwoordelijke en veilige manier beveiligings- risico’s te rapporteren aan bedrijven die aangesloten zijn. HackerOne biedt tools om de kwaliteit van de gerapporteerde risico te verhogen en bied bedrijven de mogelijkheid om op eenvoudige wijzen te communiceren met de onderzoekers.

Het WordPress security team heeft geruime tijd gewerkt van de implementatie van HackerOne in de procedures en processen. Nu is het dan zo ver en kan het eindelijke publiek gemaakt worden.

Tegelijkertijd met bovenstaande aankondiging, meldt WordPress ook dat men de ‘bug bounties’ introduceert.  het programma bug bounties zorgt er voor dat onderzoekers een beloning krijgen voor het melden van bugs en andere issues in de WP producten. Tot op heden is er een bedrag van $3700 uitgekeerd aan 7 onderzoekers. WordPress hoopt op deze manier de stabiliteit en veiligheid van de WordPress producten te vergroten.

Het HackerOne lidmaatschap en de ‘bug bounties’ zijn van toepassinge op de volgende producten inclusief WordPress, BuddyPress, bbPress, GlotPress, and WP-CLI Maar ook alle websites zoals: WordPress.org, bbPress.org, WordCamp.org, BuddyPress.org, and GlotPress.org.

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up