WordPress admin dashboard aanpassen en white-labelen

Als je websites maakt voor klanten, dan is het eerste wat je wil doen of wat je gevraagd wordt, de WordPress admin interface aanpassen zodat je de achtergrond van de WordPress site kan white-labelen. Vandaag zullen we enkele hulpmiddelen bekijken die je kunnen helpen om dit te doen. Maar eerst geven we je enkele voorbeelden van waarom je dit zou willen doen.

Het persoonlijk aanpassen of white-labelen van de WordPress admin ruimte houdt vaak in dat je de referenties naar WordPress verwijdert, de standaard tekst aanpast, de admin menu’s aanpast en het hele zicht verandert op vlak van kleuren, logo’s en beelden.Forest-Login

Waarom de WordPress admin pagina’s aanpassen?

Er zijn een aantal reden waarom je dit wilt of moet doen. De reden die het meest intrek is, is dat je het programma makkelijker in gebruik wil maken. Desondanks zullen regelmatige gebruikers van WordPress de gebruiksvriendelijkheid van de software opnoemen als één van de belangrijkste verkooppunten. Nieuwe gebruikers delen niet altijd die mening.

Het is moeilijk om de admin interface te proberen gebruiken als een nieuwe gebruiker.Dat maakt dat je snel over sommige verwarrende aspecten van de achtergrond kijkt.Elementen zoals de welkom berichtjes, de dashboard elementen en de vele menu opties en instellingen kunnen voor afleiding zorgen en een potentiële bron van verwarring zijn voor nieuwe gebruikers.Retina-Press-Dashboard

 

 

 

 

Andere redenen voor het white-labelen van de admin zone zijn dat je je eigen huisstijl wil toevoegen en ontwerpen. Hierdoor kan je je eigen merk op de site zetten en je klanten eraan doen herinneren dat jij hun site hebt gebouwd. Door links naar je online profiel toe te voegen, kan je gemakkelijk toegang geven naar ondersteunend materiaal en documentatie.

Een ander scenario waarbij je WordPress, inclusief de standaard logo’s en berichten, zou persoonlijk moeten maken is als je klant zijn logo’s en identiteit naar voor wil brengen. Dit is vaak het geval wanneer de site door verschillende auteurs of gebruikers gebruikt wordt en het bedrijf er zeker van wil zijn dat hun belangrijkste kenmerken consequent zijn doorheen de hele admin zone van de site te zien zijn.

Een laatste rede kan zijn dat je de admin zone nuttiger wil maken voor jezelf of de andere gebruikers. Door persoonlijke widgets toe te voegen die behulpzame notities en links bevatten en de standaard elementen die niet gebruikt worden te verwijderen, kan je de admin zone een meer uitnodigende en nuttige omgeving maken.

Wat ook de reden is, er bestaan heel wat elementen die je kan veranderen en aanpassen om de WordPress admin zone te personaliseren of white-labelen.

Wat je kan veranderen.

Door het installeren van een white-label of personalisatie plug-in kan je veel veranderen aan hoe de WordPress site eruit ziet en aan andere functies.

Een populaire procedure die gebruikers vaak op zich nemen is het verwijderen van de referenties naar WordPress. Als je een site maakt voor een klant, kan hij/zij niet eens weten wat WordPress is. Die term zien kan hem/haar dan ook verwarren.

Aangepaste dashboard widgets toevoegen of bestaande standaard widgets verwijderen,is een andere optie. Dit kan gebruikt worden om jouw details en een link naar jouw ontwerp bureau of freelance portfolio te laten zien zodat je gemakkelijk gecontacteerd kan worden.

Een nog andere optie is de menu’s vergemakkelijken en de toegang verbieden of beperken bij sommige instellingen. Dit zou kunnen inhouden dat je de structuur van de permalinks verandert of van thema verandert. Dat kan de site stuk maken als het misbruikt wordt.

Je kan ook links invoegen naar je eigen ondersteunend materiaal dat je klanten kunnen lezen als zij problemen hebben in plaats van jou eerst te contacteren.

Als je een site voor een klant beheert op een voortgaande basis, door een WordPress management service te gebruiken zoals ManageWP of MainWP, kan je veilig de upgrade aankondigingen voor de WordPress core en de plugin’s uitschakelen. Door dit te doen, kan je zelf op afstand de upgrades regelen, zonder dat je klanten piekeren of zich zorgen maken.

Hier volgen enkele items die veranderd, toegevoegd of verwijderd kunnen worden als je de admin ruimte persoonlijk maakt:

 • WordPress login pagina logo
 • Admin voettekst
 • Een persoonlijke widget toevoegen aan het dashboard
 • Admin aangepaste menu’s en beelden
 • WordPress “Howdy” begroeting
 • Help inhoud

Een goed idee is om een persoonlijke widget toe te voegen naar het dashboard dat gebruikers zien als ze inloggen. Als je een website bouwt voor een klant, is jouw contactgegevens toevoegen aan het dashboard via een widget een goed voorbeeld vaneen handige applicatie.White-Label-Admin-Custom-Dashboard-Widget

 

 

 

Door zo’n widget toe te voegen, zullen klanten jou makkelijk kunnen contacteren als zein de toekomst nog een job nodig hebben of als ze extra hulp nodig hebben.

WordPress white-label en plugins om admin aan te passen.

Nu je weet wat je kan veranderen en waarom je dit zou willen doen, zijn hier enkele plugins die je toestaan de WordPress admin zone aan te passen.

Modern admin – gewoon WordPress admin thema.Modern-Admin

 

 

 

 

 

 

Dit is een WordPress admin thema dat je dashboard een eigentijdse makeover geeft. Het vlakke retina-ready design zorgt ervoor dat de login pagina’s en het admin dashboard een up-to-date look hebben dat je klanten en co-auteurs zal aantrekken naar jouw site.Modern-Admin-Colours

 

 

 

 

 

 

Het komt in vijf kleuren schema’s maar het WordPress admin thema bevat ook een aangepast login formulier, een configureerbaar menu en een keuze aan menu items.Dit alles zorgt ervoor dat het een goede keuze is voor iedereen die op zoek is naar een complete verandering in het uiterlijk van het WordPress dashboard en de admin pagina’s.

Download Modern Admin

White label CMSWhitelabel-CMS-Plugin

Deze gratis plugin is een uitstekende keuze voor iedereen die de admin zone van een WordPress site makkelijker wilt maken, persoonlijker wilt maken en aanpassen. Of je nu de toegang naar sommige menu’s en instellingen wilt beperken of de interface wilt stroomlijnen, White Label CMS kan je hierbij helpen.

Éen van de beste kenmerken van deze plugin is dat het met drie vooraf ingestelde CMS profielen komt: website, blog of aangepast. Dit betekent dat je de White Label CMS plugin gemakkelijk in kan stellen om enkel de instellingen en de menu’s te tonen die het meest geschikt zijn voor die types van WordPress.

Je eigen merk toevoegen wijst zichzelf ook uit en zal je klanten je nooit doen vergeten.

Download White Label CMS

White label brandingWhite-Label-Branding-Plugin

Dit is een premium optie voor het merken van de admin zone van een WordPress site. Deze plugin bevat alle kenmerken die je verwacht van deze soort tool, plus veel meer.

Deze kenmerken houden gevorderd aanpassen van de admin scherm kleurenschema’s, de mogelijkheid om meerdere admin dashboard widgets met aangepaste inhoud en op gebruikers groep ingestelde zichtbaarheidsinstellingen in.

White Label Branding komt ook met een rol en kwaliteitsmanager. Deze instelling geeft jou de mogelijkheid om de kwaliteit aan te passen aan de standaard gebruikers rollenvan WordPress, en zelfs om je eigen gebruikers rollen toe te voegen.

Als je ooit gefrustreerd bent geweest, of het moeilijk hebt gevonden, om het aan eenklant uit te leggen dat een gebruiker met een medewerkers rol geen foto’s bij hun posts kunnen invoegen of dat een gebruiker met de rol van auteur zijn eigen posts kan deleten of publiceren, dan is de rol manager van White Label Branding wel erg handig. Zeker als je de site inlevert bij de klant.

Dit is een plugin die vol zit met instellingen die ideaal zijn voor iedereen die volledige controle wil over hoe gebruikers omgaan met de admin area van een WordPress site en welke rol waar toegang tot heeft.

Download White Label Branding

Ultimate brandingWhite-Label-Ultimate-Branding-Plugin-Settings

Deze premium plugin van WPMU Dev is op zichzelf beschikbaar voor $19 of als een pakket met meer dan 350 plugins en thema’s voor maar $39 per maand.

Buiten de prijzen, is Ultimate Branding een uitstekende plugin. Het staat je toe om de WordPress standaard merk opties te veranderen voor jouw site, of voor de sites die je voor klanten maakt.

Dit staat je toe om elke referentie naar het platform te verwijderen en ze te vervangen met jouw keuze van tekst, logos en widgets, plus veel meer. Het is niet nodig om de WordPress code aan te passen om veranderingen te maken vanaf deze plugin op jouw site geïnstalleerd is.

Download Ultimate Branding

Conclusie

Zoals je kan zien zijn er veel redenen waarom je misschien de WordPress admin zo neen dashboard zou willen aanpassen of white-labelen. Er zijn ook veel goede tools, zowel gratis als premium, die je het makkelijk kunnen maken om dit te doen.

Comments

Add a comment

mood_bad
 • No comments yet.
 • chat
  Add a comment
  keyboard_arrow_up