WordPress 4.2 heeft standaard URL rewrite aanstaan

WordPress 1.0 introduceerde zoekmachine vriendelijke links (URL’s) via de mod_rewrite module. Deze aanzetten in de WordPress instellingen is meestal een van de eerste dingen die administrators doen na een installatie.

WordPress 4.2 zal een nieuwe functie bevatten waarmee automatisch zoekmachine vriendelijke URL’s geactiveerd gaan worden. Als de server het ondersteund tenminste op het moment van installeren. Dit betekent dat de lelijke URL’s voor velen verleden tijd zullen zijn.

De nieuwe functie is het resultaat van een ticket dat origineel zeven jaar geleden is geopend. In de aanstaande release van ons favoriete CMS wordt het dus aangepakt.

Standaard zal WordPress de volgende permalink structuur toepassen voor een nieuwe site, als mod_rewrite of nginx rewrite beschikbaar is:

/%year%/%monthnum%/%day%/%postname%/

In configuraties waar de mod_rewrite of nginx rewrite niet gevonden wordt zal overgegaan worden tot de volgende permalink structuur:

/index.php/%year%/%monthnum%/%day%/%postname%/

Persoonlijk denk we dat deze actie voor de meeste developers niet heel veel uitmaakt. Wij gebruiken een andere permalink structuur maar het toont wel aan dat ook oude tickets nog altijd worden opgevolgd en er goed wordt geluisterd naar de community.

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up