WooCommerce: Verzendingsinstellingen Deel 4

In het vorige artikel heb ik de helft van de Verzendingsinstellingen uitgelegd. Vandaag zal ik jullie de twee overgebleven opties uitleggen, die Local Delivery en Local Pickups genoemd zijn. Dus, laten we beginnen.

Lokale Levering

Verzending met Local Delivery betekent dat je items aan lokale klanten zal bezorgen, i.c. binnen de geografische grenzen van jouw locatie in dezelfde stad of hetzelfde land. WooCommerce wijst een apart deel toe voer dit type verzending. Laten we zien hoe je het kan configureren.

local delivery

De eerste twee opties zijn:

 • Enable: Dit wordt gebruikt om deze verzendoptie Aan/Uit te zetten.
 • Title: Stelt de titel van deze verzendingsmanier in voor te tonen op de voorgrond.

De standaardinstelling is een niet aangevinkt hokje voor Enable/Disable, terwijl Local Delivery de Titel is.

free type

De volgende twee velden, Fee Type en Delivery Fee, zijn afhankelijk van elkaar.

 • Fee Type: Dit controleert hoe de verzendkosten voor lokale verzending berekend worden en biedt verschillende opties door de keuzelijst.
 • Delivery Fee: Dit stelt de exacte hoeveelheid vast die een winkeleigenaar klanten zal aanrekenen als ze lokale verzending als hun verzendmethode kiezen.

Laat me de rol van deze twee opties in de Lokale Levering uitleggen via voorbeelden. Ik zal drie voorbeelden gebruiken.

Voorbeeld 1: Fee Type = Fixed Amount & Delivery Fee = 10.

cart totals

Fixed amount betekent dat een standaard bedrag aangerekend zal worden aan klanten voor de levering van hun product. In de bovenstaande afbeelding kan je zien dat de pagina voor het winkelwagentje £10.00 als vast bedrag voor lokale levering aanrekent. De eigenlijke productprijs was £35.00, en als dit vast bedrag wordt toegevoegd (i.c. £10.00) samen met de BTW (£2.00), wordt de totale kost van de bestelling £47.00.

Voorbeeld 2: Fee Type = Percentage of cart total & Delivery Fee = 10.

cart totals2

Percentage of cart total betekent dat wat je ook schrijft in het Delivery Fee veld, als een percentage beschouwd wordt en de leveringskosten nu als een percentage op de prijs/waarde van het item van toepassing zijn.

In dit voorbeeld hebben we Delivery Fee = 10 ingesteld, dat overeenkomt met 10%. Dus zullen de kosten voor lokale levering berekend worden als “10% van het totaal” i.c. 10% van £35.00 = £3.50. In Voorbeeld 1 was de BTW £2.00, en nu is de BTW £0.70 geworden. Al deze kosten zorgen voor een totale prijs van £39.20 (i.c. £35.00 + £3.50 + £0.70).

Voorbeeld 3: Fee Type = Fixed amount per product & Delivery Fee = 10.

cart totals3

Deze optie voor Fee Type is ongeveer hetzelfde in functie als Fee Type = Fixed Amount, omdat er met deze optie een vast bedrag op elk product geteld zal worden. De afbeelding hierboven toont dat er twee producten in het karretje van de klant zijn, die samen £35.00 en £20.00 waard zijn. Dit betekent dat er een delivery fee van £10.00 op elk product van toepassing is. Daardoor is de totale kost van de lokale levering £20.00. Hetzelfde geldt voor de BTW die op elk product van toepassing is, dus die wordt nu £8.00. De totale kost van de bestelling is nu £83.00.

Wees er zeker van dat je op de Save Changes knop klikt nadat je elke optie hebt geconfigureerd.

zip
In de laatste twee velden zal je de Zip/Post Codes en Landen instellen waar je lokale levering toelaat. Je kan verschillende codes toevoegen, elk van elkaar gescheiden met een komma.

Lokale Afhaling

Naar mijn mening is de minst favoriete verzendmethode Local Pickup, waarbij klanten hun producten zelf bij de winkeleigenaars moeten komen halen. De verzendmethode doet teniet aan het concept van een online winkel. Ondanks al deze feiten, biedt WooCommerce Local Pickup aan.

local pickup

De eerste twee opties zijn:

 • Enable: Dit wordt gebruikt om de verzendoptie aan/uit te zetten.
 • Title: Stel de titel van deze verzendmethode in voor op de voorgrond.

De standaardinstelling is een niet gemarkeerd hokje voor Enable/Disable met Local Pickup als Titel.

Omdat er geen bijkomende kosten of geografische begrenzingen voor dit verzendtype van toepassing zijn, zijn de instellingen van dit deel vrij simpel en onomwonden. De afbeelding hierboven toont de verschillende opties die geconfigureerd kunnen worden.

Ze lijken vrij veel op de vorige verzendingsinstellingen. In de 2 laatste velden stel je al die Zip/Post Codes en Landen in waar jij verzending via lokale afhaling aanbiedt. Je kan verschillende codes toevoegen, elk gescheiden met een komma.

In het volgende artikel zal ik het Accounts deel in WooCommerce beginnen configureren. Als je tot dan vragen hebt die te maken hebben met de verzendingsinstellingen, kan je ze in de comment box hieronder achterlaten. Bedankt!

Comments

Add a comment

mood_bad
 • No comments yet.
 • chat
  Add a comment
  keyboard_arrow_up