WooCommerce: Verzendingsinstellingen Deel 3

In het vorige artikel hebben de verzending aan vast tarief besproken. In het artikel van vandaag zal ik de configuraties van de overige verzendmethodes aangeboden door WooCommerce uitleggen.

Gratis Verzending

De naam van deze verzendingsmethode legt uit dat je geen extra kost aanrekent als je gratis verzending aan je klanten aanbiedt. Als je op het deel voor de instellingen van Free Shipping klikt, zie je de volgende opties.

Aan-/Uitzetten

free shipping

De eerste optie is het hokje voor Enable/Disable, dat zal beslissen of de Gratis Verzendingsoptie aangeboden wordt in de online winkel.

Methode titel

method title

Het veld voor Method Title zal de exacte naam tonen die aan deze verzendingsmethode gegeven wordt op de voorgrond. De standaardwaarde is Free Shipping en werd bepaald door WooCommerce. Je kan het toch veranderen naar een aangepaste waarde.

cart totals

De bovenstaande afbeelding laat zien dat we het veld veranderd hebben naar Free Shipping Method. Hetzelfde wordt dan weergegeven in de cart pagina op de voorgrond.

Methode Beschikbaarheid

method availability

De eigenaar van een online winkel kan de gratis verzending of voor All allowed countries of voor some Specific Countries toepassen. Dit wordt beheerd met de optie voor Method Availability.

Gratis Verzending Vereist…

free shipping requires

Naar het einde van de pagina met de instellingen van gratis verzending, zie je een keuzelijst waar je verschillende opties kan selecteren. Dit veld is genaamd Free Shipping Requires… en zijn naam legt uit dat als een winkeleigenaar dit instelt, klanten eerst aan een aantal voorwaarden moeten voldoen, voor ze van de gratis verzendingsmethode kunnen genieten. Je kan vijf van deze voorwaarden zien in het menu. Deze zijn:

 • N/A: Dit betekent dat deze optie niet van toepassing is.
 • A valid free shipping coupon: Klanten hebben een geldige coupon nodig als ze gebruik willen maken van gratis verzending. Winkeleigenaars geven meestal deze soort coupons weg om reclame te maken voor hun winkel als een marketing strategie
 • A minimum order amount: Als een klant wilt genieten van gratis verzending, moet de bestelling de limiet van minimum order amount hebben, die ingesteld is door de winkeleigenaar.
 • A minimum order amount OR a coupon: Een klant zal één van de twee nodig hebben (i.c. minimum bedrag van de bestelling of coupon) om van gratis verzending te genieten.
 • A minimum order amount AND a coupon: Een klant zal en het minimum bedrag en de coupon nodig hebben om gebruik te maken van deze methode.

Jouw klanten zullen enkel altijd gratis verzending te zien krijgen als je N/A selecteert als jouw instelling. Als je een andere optie kiest, limiteer je je klanten ongeacht het feit dat je het hokje van Enable/Disable hebt aangeklikt.

Bijvoorbeeld, als het minimum bestelbedrag £100 en de klant voor £90 koopt, zal de gratis verzendmethode niet te zien zijn in jouw cart pagina. Hetzelfde geldt voor een verzendingscoupon als de optie “A valid free shipping coupon” geselecteerd is. Een klant zal geen gratis verzending krijgen als hij geen verzendingscoupon heeft.

Minimum Bestelbedrag

min order amount

Je zal het veld van Minimum Order Amount enkel in moeten vullen als je kiest voor een optie van het bovenstaande veld, i.c. Free Shipping Requires…

Klik op het einde op de Save Changes knop.

Internationale Levering

Verzending via Internationale Levering zal gebeuren als goederen aan vreemde landen geleverd worden. We weten allemaal dat deze verzendingsmethode kostelijk kan zijn en dat het van het land afhangt. Laten we eens zien hoe een winkeleigenaar de instellingen voor International Delivery kan configureren.

international delivery

De eerste opties houden in:

 • Enable/Disable: Zal de zichtbaarheid van de verzending via International Delivery op de voorgrond controleren.
 • Method Title: De exacte naam die weergegeven zal worden in jouw online winkel voor deze verzendingsmethode.
 • Availability: Beheert alle landen waar je international verzending naar aanbiedt. Je kan kiezen tussen Selected countries of Excluding selected countries.
 • Countries: Hier kan je die landen specifiëren waar je wel en niet deze verzendingsoptie aanbiedt. De landen in deze lijst zullen de instelling in het Availability veld beïnvloeden.

Belastingstatus

tax status

Het veld van Tax Status controleert of de verzendingskost via Internationale Levering bijkomende belastingen inhoud of niet. Als je dus extra belastingen wilt toepassen, kies dan voor Taxable, selecteer anders None.

Cost Added…

cost added

Het veld voor Cost Added… beheert hoe de kost voor internationale levering op verschillende producten van toepassing zal zijn. WooCommerce biedt drie verschillende opties in de keuzelijst. Deze zijn:

 • Per Order: Verzendkost zal van toepassing zijn op de volledige bestelling.
 • Per Item: Verzendkost zal van toepassing zijn op elk individueel item.
 • Per Class: Verzendkost zal van toepassing zijn op elke verzendklasse die bij een specifieke bestelling hoort.

Ik raad aan om de optie Per Order – charge shipping for the entire order as a whole te kiezen als standaardinstelling omdat dit het berekeningsproces veel makkelijk maakt.

De laatste drie opties behandelen de verschillende kosten die aan de klanten opgelegd zullen worden als ze voor internationale levering kiezen als hun verzendingsmethode. Deze houden in:

 • Cost: De basiskost die aangerekend zal worden voor deze verzendingsmethode, die op elke bestelling, item of klasse van toepassing zal zijn..
 • Handling Fee: Dit is de heffing die aangerekend zal worden buiten de belasting. Je kan dit veld invullen met numerieke waarden of percentages.
 • Minimum Handling Fee: Hier zal je de minimum heffing toevoegen die jouw klanten zullen betalen. Je kan het veld leeglaten als je geen heffing vraagt.

Laten we een makkelijk voorbeeld bekijken waar we al de volgende velden hebben ingesteld:

Cost = 10; Handling Fee = 5.5; Tax Status = None.

De bovenstaande afbeelding toont dat de totale kost voor internationale levering £15.50 (kost + verwerkingsheffing) is. Als je dit toevoegt aan de productprijs, wordt de totale kost £50.50 (35.00 + 15.5). Als we de Belastingstatus op Taxable zetten en we ook het veld voor Minimum Handling Fee toevoegen, zal bijgevolg de prijs veranderen.

Dat is dat voor nu. In het volgende artikel zal ik de andere verzendmethodes bespreken. Als je nog vragen hebt, twijfel niet om ze hieronder te stellen.

 

 

Comments

Add a comment

mood_bad
 • No comments yet.
 • chat
  Add a comment
  keyboard_arrow_up