WooCommerce: verzendingsinstellingen deel 1

Je bent helemaal klaar met jouw online winkel, we hebben de betalingsmethodes geconfigureerd en alle scenario’s uitgelegd, en nu is het tijd om de verzending van jouw bestellingen af te handelen. Er bestaan verschillende methodes en de keuze van deze methodes kan soms erg verwarrend zijn. Maar WooCommerce biedt enkele heel makkelijke Verzendingsmethodes aan. Laten we met hen beginnen.

Verzendingsinstellingen in WooCommerce

shipping settings

In dit artikel leg ik uit hoe de eigenaar van een online winkel verzendkosten kan berekenen door verschillende verzendmethodes en verzendklassen in WooCommerce te gebruiken. Je kan door het deel van de instellingen browsen door naar: WooCommerce > Settings > Shipping te gaan.

Daar zal je zien dat het Shipping tabblad enkele Verzendopties biedt, samen met enkele methodes zoals Flat Rate, International Delivery, Free Shipping, Local Delivery en Local Pickup die je aan je klanten kunt aanbieden. Je zal ook een aparte sub-pagina vinden voor elke verzendoptie of methode bovenaan het Shipping tabblad.

shipping options

Verzendopties

In dit deel van het verzendtabblad, zullen online winkeleigenaars wat algemene configuraties vinden die vooral met verzendmethodes, berekeningen en uiterlijk op de voorgrond te maken hebben. Deze houden het volgende in:

Verzending Berekeningen

shipping calculations

De eerste optie is voor de Shipping Calculations, waar gebruikers drie verschillende hokjes zullen zien. Deze hokjes kunnen aan- of uitgevinkt zijn, wat een onmiddellijk effect heeft op de berekeningen van de verzendkosten. Deze opties zijn:

Enable shipping: Deze optie controleert of je je producten wilt verzenden of niet. Als je deze optie aanvinkt, voeg je de verzendkost toe aan je productkost en vice versa. De twee vensters hieronder maken dit effect duidelijk.

Enable the shipping calculator on the cart page: Als je dit hokje aanvinkt, zal er een nieuwe optie in jouw Cart pagina tevoorschijn kopen, genaamd Calculate Shipping. Klanten zullen dit rekenmachinetje juist onder het deel voor Cart Totals te zien krijgen. Zoals de naam zegt, zal het verzend rekenmachinetje klanten hun verzendkost laten uitrekenen die zal toegepast worden op de bestelde producten. Een bijkomende kost zal berekend worden op basis van twee dingen, i.c. locatie van de klant (land) en postcode. De klant kan het land kiezen vanuit een keuzelijst en de postcode ingeven.

cart totals

 

Zet deze optie uit, en het verzend rekenmachinetje zal verdwijnen van je cart pagina.

Hide shipping costs until an address is entered: De naam van de optie legt uit dat als je dit hokje aanvinkt, de verzendkosten niet zullen worden getoond totdat een klant zijn of haar adres heeft toegevoegd.

Shipping Display Mode

shipping display mode

De Shipping Display Mode zal controleren hoe verschillende verzendmethodes getoond worden aan jouw klanten op de voorgrond. WooCommerce laat je toe om of de verzendmethodes te laten zien met “rondjes” of de verzendmethodes te laten zien in een keuzelijst. De klanten zullen deze verzendmethodes zien op zowel de cart pagina als op de check-out pagina.

your order

Als standaardinstelling is de optie met rondjes aangevinkt. Toch kan je kiezen voor de selectielijst als je dat wilt. Maar ik stel voor om de rondjes te kiezen omdat die meer aanspreken.

Verzendbestemming

shipping destination

Eens een bestelling geplaatst is, en de betalingsprocedure doorlopen is, is het jouw job om het product tot bij de klant te brengen. Maar waar zal je je bestelling afleveren? In de vorige artikels hebben we twee types van adressen besproken, i.c. verzendadres en facturatieadres. Met WooCommerce kan je je bestelling afleveren naar één van deze adressen. De Shipping Destination optie laat je dit adres kiezen. Als standaardinstelling, ziet de klant beide adressen op de check-out pagina (zie hieronder).

additional informationAls je beide hokjes aanvinkt, zal de klant enkel het facturatieadres zien en zal de bestelling naar daar verzonden worden (zie hieronder).

additional information2

Beperk verzending naar Locatie(s)

restrict shipping to location

WooCommerce biedt een optie aan waar je kan instellen naar waar je items wilt verzenden, en waar geen levering mogelijk is. Met de Restrict shipping to Location(s) optie, kan je items verzenden naar alle landen waaraan je verkoopt, specifieke landen, of alle landen.

Verzendmethodes

shipping methods

Op het einde van deze pagina zie je verschillende verzendmethodes aangeboden door WooCommerce. Deze verzendmethodes worden gerangschikt in rijen, waar elke methode geïnitieerd is met zijn Naam, Status en Instellingen. Je kan de volgorde van deze verzendmethodes die getoond worden op jouw website kiezen met behulp van de drag en drop methode. De volgende verzendmethodes zijn te zien in de tabel:

 • Flat Rate: Met deze verzendmethode kan je een standaardpercentage voor jouw producten kiezen, hoe groot de bestelling ook is (volgens gewicht of grootte). De verzendkosten zullen dezelfde blijven en de klant kan bestellingen plaatsen voor zoveel producten als hij of zij wilt.
 • Free Shipping: Als je gratis verzending aanbiedt in jouw onlinewinkel, betekent dit dat de winkel de producten helemaal gratis naar de klanten brengt. De winkeleigenaar zal geen verzendkosten aanrekenen.
 • International Delivery: Als je gebruik maakt van een standaardpercentage voor producten in flat rate shipping, wordt dezelfde aanpak gebruikt voor internationale levering. Hier kan je een standaardpercentage voor producten van internationale locaties gebruiken. Bijvoorbeeld: als je klant in de USA woont en het product aankoopt vanuit China, kan er extra kost zijn voor deze internationale levering.
 • Local Delivery: Bij lokale levering worden de goederen lokaal naar bestemmingen gebracht die in dezelfde stad of hetzelfde land liggen als de locatie van jouw land.
 • Local Pickup: Bij lokale afhaling is het niet de winkeleigenaar, maar de klant die de bestelling komt ophalen. Dit is de verzendmethode die het minst geliefd is bij klanten

Hiermee is de configuratie van de algemene verzendopties in WooCommerce afgerond. In de volgende tutorial van deze serie zullen we verschillende instellingen voor verzendmethodes bespreken.

Mochten er nog vragen zijn, dan vernemen wij dit graag via uw reactie.

 

Comments

Add a comment

mood_bad
 • No comments yet.
 • chat
  Add a comment
  keyboard_arrow_up