WooCommerce: Meer Checkout Instellingen

Cheque

Het deel dat naast de PayPal instellingen ligt, is voor Cheques. Hier kan je enkele opties zien die heel gemakkelijk geconfigureerd kunnen worden.

Aan-/Uitzetten

cheque

De allereerste optie is een hokje dat kan controleren of de “Cheque” optie getoond wordt als een betalingsgateway in jouw online winkel of niet. Betaling via cheques is een vrij ouderwetse methode vandaag de dag, vooral als mensen online transacties verrichten. Maar er bestaan nog altijd een heleboel mensen die graag cheques gebruiken.

paypal payment

Als je het hokje voor de Cheque optie niet aanvinkt, verdwijnt de methode in jouw online winkel, zoals hierboven getoond.

Titel

titel

Het volgende veld is voor Title, dat de naam van de gateway voor Cheque zal beslissen die getoond zal worden op de voorgrond. Standaard is Cheque Payment ingesteld in dit veld, maar de eigenaar van een online winkel kan het naar een aangepaste naam veranderen.

payment via cheque

Als je bijvoorbeeld “Payment via Cheque” instelt en de veranderingen opslaat, zal die titel op jouw website getoond worden bij het checkout proces, zoals hierboven te zien is.

Beschrijving

description

In het deel voor check-out op jouw website, heb je nu wel al gezien dat bij elke betalingsgateway die klanten zien, een kleine beschrijving staat. Het Description veld zal je de beschrijving die getoond zal worden onder de optie voor betaling via cheque aan laten passen. WooCommerce stelt de volgende tekst standaard in:

Please send your cheque to Store Name, Store Street, Store Town, Store State / County, Store Postcode.

Je kan het wel aanpassen zoals jij wilt en de veranderingen opslaan van zodra je dat gedaan hebt.

payment via cheque2

Ik heb bijvoorbeeld de beschrijving veranderd naar:

Please send your cheque to the address mentioned on our website.

De beschrijving op de voorgrond verandert dan mee.

Instructies

Instructions

Je kan de instructies in deze zone voor tekst toevoegen zodat de klant ook bij de checkout of de bedankt pagina vindt hoe hij kan betalen en naar waar hij de cheque kan verzenden.

Checkout

Aangezien ik de details voor betaling met cheque in de beschrijving heb toegevoegd, kies ik voor een makkelijk bedankt bericht dat getoond wordt aan mijn klanten. Er staat: “Thank you for placing your order. It will be delivered within 24-48 hours”. Je kan er ook voor kiezen om zowel het bedankt bericht als de betalingsinstructies hier in te voegen.

Hiermee is de configuratie van de Cheque instellingen in WooCommerce voltooid. Vergeet niet om op de Save Changes knop te drukken voor je verder gaat.

BACS

BACS staat voor Bankers’ Automated Clearing Services, en is een elektronisch systeem waarbij mensen betalingen kunnen maken vanuit één bankrekening naar een andere zonder de interventie van een derde persoon. WooCommerce heeft een volledig apart deel van deze instellingen aan deze betaalmethode gewijd.

BACS

De eerste vier opties die we in de bovenstaande afbeelding vinden zijn dezelfde als die die we besproken hebben in het deel voor Cheque instellingen. Dus een klein detail over elke optie zal je hierbij wel helpen.

 • Enable/Disable: Controleert de verschijning van BACS gateway in jouw online winkel.
 • Title: Voeg de titel toe die de klant zal zien voor deze betaalmethode bij de check-out
 • Description: Dit bericht verschijnt eens een klant kiest om te betalen via BACS.
 • Instructions: Een bedankt bericht met instructies dat verschijnt eens een klant volledig uitcheckt.

direct bank transferAlle velden voor Title, Description en Instructions zijn ingesteld met een standaardtekst. Die kan aangepast worden als je dat nodig acht.

Account Details

account details

De laatste optie die we zien in de BACS instellingen is die voor Account Details. Hier kan je jouw bankrekening details invullen, die getoond worden aan de gebruikers op de bedankt pagina, als ze het check-out proces bijna afgerond hebben.

In de bovenstaande afbeelding zien we een rij met verschillende velden die ingevuld moeten worden. Een winkeleigenaar kan details van verschillende rekeningen geven door op de + Add Account knop te drukken. Als je een rij wilt verwijderen, klik dan eerst op de rij en dan op Remove selected account(s).

account details2

Laten we bijvoorbeeld een rekening toevoegen door alle details in te vullen zoals in de afbeelding hierboven. Sla deze veranderingen op, bezoek jouw online winkel en kies voor BACS (Direct Bank Transfer) als jouw betalingsgateway. Op de Checkout pagina zie je dat deze bankrekening details getoond worden.

checkout2

Eens je gedaan hebt met deze instellingen, klik op Save Changes.

Cash on Delivery

De optie voor Cash on Delivery (COD) in onlinewinkels zorgt voor een grote zucht van opluchting bij al die klanten die huiverend naar andere betaalmethodes kijken. Die klanten denken dat ze hun product niet zullen krijgen of niet de kwaliteit krijgen die ze op voorhand verwacht hadden. Cash on delivery betekent dat een klant betaald op het moment dat het product geleverd wordt. WooCommerce biedt deze optie aan, dus laten we hem configureren.

cash on delivery

De configuraties zijn gelijkaardig aan die die we in de vorige betalingsgateways zagen, dus ik zal gewoon een snelle overview geven.

 • Enable COD: Dit zal ervoor zorgen dat Cash on Delivery verschijnt als betalingsgateway in jouw onlinewinkel.
 • Title: Dit is de naam die de klant te zien zal krijgen bij de check-out.
 • Description: Een kleine beschrijving over COD die klanten wat vertelt over de structuur van betaling.
 • Instructions: Laat een bericht op de bedankt pagina zien aan de klanten als ze volledig hebben uitgecheckt.

Activeer voor Verzendmethodes

activate shipping

We kennen allemaal de variatie aan verzendmethodes wereldwijd. Dus als winkeleigenaars COD als betalingsgateway aanbieden, moeten ze heel voorzichtig zijn in de verzendmethodes die ze gebruiken. Deze situatie wordt vergemakkelijkt door de selectielijst voor Enable for shipping methods. Hier kan je die verzendmethodes kiezen waarop Cash on Delivery van toepassing is, of laat dit veld leeg als je COD op alle verzendmethodes van toepassing wilt laten zijn.

Activeer voor Virtuele Bestellingen

enable virtual orders

De laatste optie is een hokje dat bestemd is voor virtuele bestellingen. Dit hokje aanvinken betekent dat COD ook gebruikt wordt als de bestelling van een product virtueel is.

Klik op het einde op Save Changes.

Mochten er nog vragen zijn, dan vernemen wij dit graag via uw reactie. Volgende keer behandelen we de WooCommerce verzendingsinstellingen.

 

Comments

Add a comment

mood_bad
 • No comments yet.
 • chat
  Add a comment
  keyboard_arrow_up