WooCommerce: e-mail instellingen deel 3

Tot nu toe hebben we in de E-mail Instellingen verscheidene e-mail opties geconfigureerd samen met enkele individuele e-mail sjablonen, die winkeleigenaars kunnen aanpassen naar sjablonen die op het thema van hun winkel lijkt. Nu zijn er nog enkele kleine instellingen over die vooral gelinkt zijn aan de klanten die jouw winkel zullen bezoeken. Deze opties zijn:

 • Customer invoice
 • Customer note
 • Reset password
 • New account

Factuur voor klanten

Een Customer invoice e-mail wordt verstuurd naar de gebruiker met info over de bestelling en links naar de betaling. De opties die je hier zal vinden zijn hieronder opgesomd.

E-Mail onderwerp

customer invoice

Het eerste veld is voor het Email subject, dat het onderwerp van jouw e-mail die aangemaakt wordt bij een bestelling/transactie zal beheren. WooCommerce bepaalt hier het standaardformaat van dit veld, i.c. . Invoice for order {order_number} from {order_date}, dat veranderd kan worden volgens wat jij nodig hebt.

E-Mail hoofding

email heading

Zoals het E-mail onderwerp, zal het veld voor Email heading jou laten beslissen welke hoofding je wilt voor de factuur voor de klant. De standaardwaarde is ingesteld op Invoice for order {order_number}, dat veranderd kan worden naar een aangepaste waarde.

email subject

De twee volgende opties in dit deel van WooCommerce worden in de afbeelding hierboven getoond. Ze zijn Email subject (paid) en Email heading (paid). De namen van deze opties leggen hun betekenis en waarde uit, i.c. zij zullen het e-mail onderwerp en hoofding veranderen van de e-mails die verzonden worden als de factuur betaald is. Eens een transactie volledig verwerkt is en de betaling gedaan is, verzendt WooCommerce deze e-mail met details naar de klant. Hier kan je ook de standaardwaarden aanpassen.

E-Mail type

email type

De optie voor Email type beheert het formaat van jouw e-mail. Je kan drie verschillende opties zien in de keuzelijst, i.c. Plain textHTMLen Multipart. Ik zou aanraden dat je HTML kiest, wat ook de standaardinstelling is. Met het HTML formaat kan je jouw e-mail sjabloon mooi vormgeven door middel van CSS, en de meeste e-mail browsers kunnen vandaag de dag HTML e-mails lezen.

HTML sjabloon

email template

Als je wilt zien hoe je e-mail sjabloon gecodeerd is, zal deze optie jou zeker en vast helpen. Klik op de View template knop om de volledige code te zien. Je kan dit e-mail sjabloon makkelijk overschrijven en aanpassen en het dan kopiëren naar de thema map van jouw website als je een volledig aangepaste oplossing wilt. Ik zou het meer willen uitleggen, maar dat is niet ons belangrijkste doel hier, dat laat ik dus voor een andere dag.

Klik op het einde op de Save Changes knop.

Klantennota

Soms moeten winkeleigenaars meer informatie aan de bestelling toevoegen nadat de deal gesloten is en de bestelling geplaatst en betaald is. Met WooCommerce is dit niet alleen makkelijk om te doen, maar als je kiest om een nota toe te voegen bij een bestelling, wordt er een e-mail aangemaakt en verstuurd naar die bepaalde klant. Deze Customer note kan informatie bevatten over de bestellingstatus, de verandering van het prijsmodel of andere nuttige informatie over het aangekochte product.

customer note

De bovenstaande afbeelding toont een variatie aan instellingen in dit deel. Deze opties zijn:

 • Enable/Disable: Vink deze optie aan en WooCommerce zal een e-mail notificatie versturen als je een klantennota toevoegt.
 • Email subject: Pas hier het e-mail onderwerp aan.
 • Email heading: Pas de e-mail hoofding aan met deze optie.
 • Email type: Selecteer jouw e-mail sjabloon format hier. HTML is het beste zoals we hiervoor besproken hebben.
 • Email template: Pas jouw e-mail sjabloon aan en overschrijf het als je dat wilt.

Klik op het einde op de Save Changes knop.

Paswoord resetten

Het komt vrij vaak voor dat wanneer klanten hun paswoord vergeten of verliezen voor hun online accounts, ze het kunnen resetten door een Reset password aanvraag te versturen en gewoon hun e-mail ID in te voeren. Deze instellingen zijn er om die Password reset e-mail te verzenden. Dus wanneer een klant het paswoord van hun account reset, zal een reset password email verstuurd worden.

reset password

In dit deel van de instellingen vinden we een gelijkaardige set van opties die we besproken hebben bij de klantennota. Klik op de Save Changes knop wanneer je klaar bent met het aanpassen van dit deel in WooCommerce.

Nieuwe account

Als een klant zich registreert bij een online winkel, krijgt hij of zij een bevestigingsmail dat hij ingeschreven is op die site. Deze e-mail bevat meestal een Welkombericht met wat basisinformatie over de website. Dat is gelijkaardig in WooCommerce. Wanneer klanten zich inschrijven via de Checkout of My account pagina’s, krijgen ze daardoor een New Account email. Je kan als winkeleigenaar deze e-mail aanpassen door veranderingen te maken in de opties die in de afbeelding hieronder getoond worden. De opties zijn weer vergelijkbaar met diegenen die we hierboven besproken hebben.

new account

Eens je klaar bent met de veranderingen (als je die al doet) in dit deel, klik je op de Save Changes knop.

Hiermee is de configuratie van de E-mail instellingen en van het volledige deel van instellingen in WooCommerce afgerond. In het volgende artikel zal ik beginnen met het deel over Producten in WooCommerce. Als je tot dan vragen hebt over de instellingen die we tot nu toe besproken hebben, kan je ze achterlaten in de comments hieronder.

Comments

Add a comment

mood_bad
 • No comments yet.
 • chat
  Add a comment
  keyboard_arrow_up