WooCommerce: e-mail instellingen deel 1

Tot nu toe heb ik in deze serie tutorials de instellingen en configuraties uitgelegd die eigenaars van online winkels kunnen helpen om hun eigen eCommerce website op te starten met enkele kliks. Het artikel van vandaag gaat over e-mail instellingen. Het volledige proces, vanaf een bestelling plaatsen voor een item tot de check-out, leidt tot de laatste stap waar WooCommerce een e-mail aanmaakt om jou op de hoogte te houden van de activiteiten van de klanten in jouw winkel en de klant op de hoogte houdt van de bestelling/aankoop.

E-mails voor bestellingen aanmaken die perfect bij jouw online winkel passen qua vorm, kleuren en details is een belangrijke stap. WooCommerce helpt online winkeleigenaars door makkelijk te configureren e-mail instellingen aan te bieden. Laten we deze e-mails configureren.

E-Mails in WooCommerce

Email in woo

Het tabblad naast Account is voor E-mails, en dit is de laatste instelling die je moet configureren in het deel voor Settings in WooCommerce. Je kan het deel van de E-mails bereiken via het volgende pad: WooCommerce > Settings > Emails.

E-Mail Opties

email options

Vlak nadat je dit deel hebt bereikt, bevind je je in de sub-pagina voor E-mail Opties. Je ziet verschillende andere sub-pagina’s en ik zal ze allemaal uitleggen. Laten we nu starten met de instellingen voor Email Options.

 1. E-Mail Verzendopties

Instellingen in dit deel zijn direct van toepassing op de e-mails van de verzender. Hier kan je de naam en het e-mailadres aanpassen.

email sender options

De afbeelding hierboven toont twee verschillende verzendinstellingen, namelijk:

 • “From” Name: Voer de naam in die te zien is voor je klanten in een e-mail.
 • “From” Email Address: Het adres van de e-mail waarmee je e-mails naar je klanten zal sturen.

Dus, wanneer een klant een product koopt of een bestelling plaatst, zal een e-mail vanuit de winkel gestuurd worden die deze twee velden, naam en e-mailadres, bevat.

 1. E-Mail Sjabloon

email templateEen aangepast e-mail ontwerp met kleuren die dezelfde zijn als die van jouw winkel is altijd de beste keuze. Met dit deel voor Email Template kan je een e-mail sjabloon creëren voor de e-mails van jouw winkel.

Om de demo e-mail te bekijken, ga je naar de link Click here to preview your email template. Dit is het standaard e-mail sjabloon dat WooCommerce instelt tijdens de installatie van de plug-in. Je moet de kleuren voor dit e-mail sjabloon passend bij de kleuren van de website van jouw online winkel kiezen.

html template

Laten we dit sjabloon aanpassen!

Hoofding Afbeelding
header image

Het eerste veld is om een Header Image toe te voegen. Wat is nu een Hoofding Afbeelding? Zoals de naam zegt, is het de afbeelding die bovenaan jouw e-mail te zien zal zijn. Deze afbeelding kan het logo van jouw winkel zijn of kan over jouw huidige promoties of uitverkoop gaan. Toevoeging van zulke afbeeldingen zal ervoor zorgen dat jouw e-mails aantrekkelijker zijn, plus je kan jouw winkel effectiever op de markt brengen.

Als je een header afbeelding wilt toevoegen in jouw e-mails, upload je een afbeelding en kopieer en plak je de URL van die afbeelding van de media bibliotheek in dit tekstvakje.

Hoe Moet Je de Header Afbeelding Uploaden?

Je kan het uploaden met een paar kliks. Volg de hieronder geschreven stappen:

 • Ga in het dashboard van de site naar Media > Library > Add New.
 • Upload een afbeelding vanuit jouw PC
 • Klik op Edit of open de afbeelding en kopieer de waarde of het URL tekstvak en plak het in het tekstvak voor Header Image in het WooCommerce Emails tabblad

header image2Sla de veranderingen op en bekijk het demo e-mail sjabloon, die specifieke afbeelding zal bovenaan jouw e-mail verschijnen (zie de bovenstaande afb.).

E-Mail Voettekst
email footer text

Email Footer Text controleert welke tekst op het einde van jouw e-mail te zien zal zijn, of preciezer in de voettekst van jouw e-mail. WooCommerce stelt een standaardbeschrijving in voor jouw winkel, maar je kan die als gewenst veranderen.

email footer text2

De vier laatste opties zijn er om jouw sjabloon te stylen met verschillende kleuren. Deze kleuren kunnen ingesteld worden door hun hex waarden in te voeren. Standaard zijn er al enkele kleuren, die kunnen heel makkelijk aangepast worden door op elke hex waarde te klikken en dan de gewenste kleur van de kleurbox te selecteren.

email footer text3

Deze kleuropties worden hieronder in detail besproken:

Basiskleur

html email template

html email template2Dit is de achtergrondkleur voor de kop van de e-mail. De standaardwaarde is #557da1. Verander het naar de primaire kleur van jouw site. Als we bijvoorbeeld onze basiskleur naar #d1236e veranderen, zal het e-mail sjabloon een roze kop hebben.

Achtergrondkleur
background color

Dit is de achtergrondkleur van jouw e-mail sjabloon. Momenteel is het ingesteld op #f5f5f5, dat is een soort wit. Je kan het veranderen naar een iets grijsachtigere kleur om de inhoud beter uit te laten komen.

E-Mail Midden Achtergrondkleur
email body bg color

Dit is de achtergrondkleur van het midden van jouw e-mail. De standaardwaarde is #fdfdfd maar als je het verandert naar #b4c8d9 zie je de veranderingen zoals in de screenshot hierboven. Ik zou aanraden om deze kleur #fffff te laten, i.c. wit.

E-Mail Midden Tekstkleur
email body text color

Dit is de kleur waarin de tekst van jouw e-mail zal verschijnen. De standaardwaarde is #505050. Laten we het veranderen naar #cc4141  om even te experimenteren.

Eens je klaar bent met deze opties, klik je op Save Changes.

Kleurpaletten Vinden

Het is belangrijk voor het merk van jouw online winkel dat je een mooie set van kleuren gebruikt en jouw e-mails goed op het thema van jouw winkel te laten lijken. Omdat ik een ontwerper ben, kan ik hiervoor enkele goede bronnen delen:

In het volgende artikel zal ik uitleggen hoe WooCommerce jou helpt met het editen van enkele individuele e-mail sjablonen, bijvoorbeeld Nieuwe Bestelling E-Mail, Bestelling aan het Verwerken E-Mail, Bestelling Afgewerkt E-Mail, etc.

Comments

Add a comment

mood_bad
 • No comments yet.
 • chat
  Add a comment
  keyboard_arrow_up