WooCommerce: Checkout Opties

Checkout kan op elke soort eCommerce website een hectisch proces worden, maar WooCommerce biedt enkele goede opties aan om het checkout proces en verschillende betalingsinstellingen te volgen.

In deze tutorial zal ik uitleggen hoe we de checkout instellingen kunnen configureren.

Checkout Instellingen

checkout settings

De eigenaar van een online winkel kan de checkout opties configureren door in te loggen in het WordPress dashboard en dan te navigeren naar WooCommerce > Settings > Checkout. Helemaal bovenaan kan je de instellingen zien, die verdeeld zijn in 6 secties:

checkout options

 • Checkout Options
 • BACS
 • Cheque
 • Cash on Delivery
 • Mijireh Checkout
 • PayPal

We zullen elke sectie apart bekijken en dan zullen we uitleggen hoe je alle opties kan configureren.

Checkout Options

1. Checkout Proces

Onder deze optie zien we twee verschillende configuraties, respectievelijk Coupons en Checkout Pages.

Coupons
coupons

De allereerste configuratie in dit deel is een hokje genaamd “Enable the use of coupons”. Zoals de naam al doet vermoeden, zullen je kopers coupons kunnen gebruiken in de cart en de checkout pagina’s.

In de economische toestand van vandaag, heeft coupon marketing zijn nut bewezen in het aantrekken van klanten en heeft verkopen doen stijgen voor de eigenaars van online winkels; als je toch geen coupons wilt gebruiken in je online winkel, kan je deze optie niet gebruiken door het uit te klikken.

Hoe je coupons toe kunt voegen in WooCommerce wordt in een latere tutorial besproken.

Checkout

Toegang tot het check-out proces kan gecontroleerd worden met de checkout optie. Hier kan je twee verschillende hokjes vinden:

 1. Enable guest checkout
 2. Force secure checkout
Enable Guest Checkout
enable guest checkout

Als nieuwe klanten je online winkel bezoeken, zullen ze waarschijnlijk niet onmiddellijk een bestelling plaatsen en een product kopen. Ze zullen eerst de winkel verkennen, door je producten scrollen en dan weggaan zonder een account aan te maken. Tijdens dit proces, zullen klanten graag willen shoppen als gast. Dit betekent dat ze het volledige checkout proces kunnen doen zonder een account aan te maken.

Zulke klanten kan je helpen door de optie Enable guest checkout aan te vinken in de check-out instellingen. Hiermee kan je zeker en vast je verkopen doen stijgen maar er kunnen ook wat nadelen zijn zoals de duplicatie van data, onregelmatige klanten trends, etc.

Force Secure Checkout
force secure checkout

Als het op de betaling aankomt, zijn online klanten heel ongerust over de veilige transactie van de details van hun kredietkaart. Ze zullen waarschijnlijk hun persoonlijke details niet ingeven op het web behalve als ze zeker zijn dat hun informatie veilig overgebracht wordt en niet toegankelijk is voor iedereen.

We hebben de veiligheid van WooCommerce al besproken in de allereerste tutorial van deze serie. De optie Force secure checkout controleert het checkout proces via een beveiligde SSL (Secure Sockets Layer) connectie. Je kan er hier meer over lezen.

SSL (Secure Sockets Layer) is een standaard veiligheidstechnologie voor het vastleggen van een gecodeerde link tussen een webserver en een browser. Deze link verzekert dat alle data overgebracht tussen de webserver en browsers privé en integraal blijven.

Om dit te gebruiken heb je SSL certificatie nodig, die datadocumenten inhouden die een veiligheidssleutel aan jouw online winkel binden. De meeste hosting companies bieden deze aan als deel van hun diensten, toch vallen de technische bijzonderheden buiten het terrein van dit artikel.

Je zal ook iets anders opmerken: Als de SSL optie aangevinkt is, zal een extra hokje, un-force HTTPS when leaving the checkout, verschijnen. Dit hokje betekent dat eens een klant het check-out proces heeft doorlopen, de veiligheid veranderd is. Dit zal jouw site sneller maken.

2. Checkout Pages

Deze optie bevat een lijst met pagina instellingen waarnaar gebruikers verwezen zullen worden bij het check-out proces.

Cart Page
cart page

Wanneer de eigenaar van een online winkel WooCommerce installeert, wordt de Cart Page toegevoegd. Dat is normaal gezien een pagina met de titel “Cart” en heeft deze shortcode in zijn content area:

WooCommerce: Checkout Opties

Your cart is currently empty.

Return to shop

. Je moet de Cart pagina selecteren uit het drop-down menu, zodat WooCommerce begrijpt welke pagina de items van het winkelkarretje moet weergeven.

Checkout Page
checkout page

Zoals de Cart Page, wordt de Checkout Page ook automatisch toegevoegd. De shortcode die gebruikt wordt in de content area van deze pagina is

. Het enige wat je moet doen is het selecteren vanuit het uitklapmenu.

Terms and Conditions
terms and conditions

De bovenstaande feiten over de cart en checkout pagina’s, zijn niet waar voor de Terms and Conditions pagina. In dit geval zullen online winkeleigenaars hun eigen Terms and Conditions pagina creëren waar ze manueel alle details in kunnen vullen. Als deze pagina er is, zal aan de klanten gevraagd worden op ze akkoord zijn met de “Terms” of niet voor ze uitchecken.

Laten we een voorbeeld bekijken van waar een winkeleigenaar geen Terms and Conditions pagina heeft gebruikt. Als een klant een bestelling wil plaatsen, zal aan hem of haar niet gevraagd worden of hij het eens is met enkele terms zoals hieronder getoond wordt.

paypall

Als je een Terms en Conditions pagina creëert en het selecteert in de WooCommerce instellingen, zal er aan de gebruiker een bericht getoond worden om met de terms en conditions akkoord te gaan. Iedereen die al online geshopt heeft, weet dat dit aangeraden wordt.

terms and conditions2terms and conditions3

Als een klant niet akkoord gaat, kunnen ze het check-out proces niet vervolledigen en zal er bovenaan de Checkout pagina een notificatie getoond worden zoals in de afbeelding hieronder.

terms and conditions4

Conclusie

In de Checkout Opties hebben we het check-out proces besproken met coupons en een beschermlaag van SSL, en we hebben de checkout pagina’s geconfigureerd.

In de volgende tutorial, zal ik uitleggen wat betalingsgateways zijn, en hoe en waarom voor een bepaalde betalingsgateway te kiezen als jouw standaard gateway. Als je vragen hebt, laat dan een reactie achter hieronder.

 

Comments

Add a comment

mood_bad
 • No comments yet.
 • chat
  Add a comment
  keyboard_arrow_up