WooCommerce: Check‑out Instellingen

In het eerste deel van de  Check-Out opties hebben we verschillende betalingsgateways besproken die automatisch geïnstalleerd worden bij WooCommerce. Bij elke gateway hebben we gezien dat er een instellingen sectie is waar de eigenaar van een onlinewinkel ze kan aanpassen, in deze tutorial zullen we de configuratie van de PayPal betalingsgateway bespreken.

paypal

Integratie van PayPal in WooCommerce

Als we over de veiligheid van een online transacties spreken, wordt PayPal gezien als één van de meest populaire betalingsopties. Als je natuurlijk al betalingen ontvangt via PayPal, weet je er alles over. Als je nieuw bent en je denkt dat de aanwezigheid van PayPal in de betalingsgateways voldoende is om betalingen te ontvangen van je klanten, ben je spijtig genoeg fout! Het betalingsproces zal niet beginnen voordat je PayPal in WooCommerce geïntegreerd hebt.

In de eerste helft van dit artikel zal ik uitleggen hoe de integratie gebeurt. De tweede helft gaat over de opties die WooCommerce biedt om de PayPal instellingen te configureren.

PayPal’s Sandbox Account

Eerst en vooral heb je een PayPal account nodig, die je kan aanmaken via de officiële PayPal site. Als demo zullen we een “sandbox account” aanmaken. Dit type account biedt een testomgeving aan waar je makkelijk de betalingsstructuur kan testen en controleren voordat je echte transacties accepteert.

Hoe een Sandbox Account Aanmaken?

Om de interface van geldtransacties in je onlinewinkel uit te leggen, heb je twee gebruikersaccounts nodig: een koper testaccount en een verkoper testaccount.

Deze gebruikersaccounts kunnen aangemaakt worden door het developer deel van PayPal te bezoeken. In de rechterbovenhoek, kan je de Sign Up knop zien.Sandbox

Als je op deze knop klikt, zal er een registratieformulier voor de aanmaak van een businessaccount tevoorschijn komen op je scherm. Vul de details in.

account

Nu kan je je sandbox account gebruiken om transacties van WooCommerce te testen.

 1. PayPal Standard

Laten we beginnen met het configureren van de PayPal Gateway in de check-out instellingen van WooCommerce

Aan-/uitzetten

paypal standard

De eerste optie die je tegen zal komen in de sectie van PayPal instellingen is een hokje dat de algemene status van de transacties via PayPal zal controleren. Met de Enable/Disable optie, kan je deze gateway optie aan-of uitzetten in het check‑out proces.

De bovenstaande afbeelding toont dat als de winkeleigenaar deze optie uitzet, klanten PayPal niet op de voorgrond zullen zien bij het check-out proces.

shipping and handling

Titel

paypal2

Het Title veld bevat de exacte naam die de gebruikers/klanten zullen zien op de voorgrond tijdens de check-out. Bij de installatie, stelt WooCommerce PayPal als standaardtitel in bij dit veld. Toch kan je dit veld aanpassen.

paypal payment

Ik stel bijvoorbeeld PayPal Payment in als Titel en bewaar de veranderingen. Je kan dezelfde naam zien op de voorgrond. Zie de figuur hierboven.

Beschrijving

description

In het Description veld, kan je korte details toevoegen die weergegeven zullen worden op de voorgrond bij de check-out. Deze details zullen klanten helpen als ze PayPal kiezen als hun betalingswijze.

paypal payment2

Er is al een standaardbeschrijving ingesteld bij de installatie van de plug-in, maar je kan weer kiezen om die te veranderen als je wilt.

PayPal E-Mail

paypal email

Toen ik een sandbox account voor PayPal aanmaakte, gebruikte ik een e-mail ID. In dit deel van de check-out instellingen, zal je dezelfde PayPal e-mail ID toevoegen waarmee je je PayPal account aanmaakte. Je moet voorzichtig zijn met deze mailing ID, want het zal betalingen aanvaarden.

Ontvanger E-Mail

receiver email

Het volgende veld is nog een e-mail ID, i.c. de Receiver Email. Als je bevestigingsmails wilt ontvangen op een andere mailing ID dan je PayPal e-mail, kan je dit veld invullen. Deze e-mails zullen je informeren over een succesvolle PayPal transactie. Dit veld is optioneel.

PayPal Identity Token

paypal iD token

Soms moet je details van een transactie aan jouw klanten tonen. Paypal biedt hiervoor dus een veilige methode aan die bekend staat als PayPal Data Transfer (PDT). Met PDT kan je details tonen aan jouw klanten als de transactie nog altijd onderweg is.

Om zulke details op jouw website met WooCommerce te bekijken, heb je een PayPal Identity Token nodig. Dit is een optioneel veld dat je alles laat weten over jouw wachtende en succesvolle betalingen zonder PayPal IPN (Instant Payment Notificaton – een automatisch gegenereerd bericht die de online winkeleigenaar informeert over de PayPal transactie). Dit betekent dat als je een PayPal Identity Token invoert, klanten onmiddellijk een bevestigingsbericht krijgen met details van hun transactie nadat ze betaald hebben op de PayPal site.

Hoe een PayPal Identifier Token Krijgen?

Om je identifier token te krijgen, moet je deze stappen volgen:

 • Log eerst in op je PayPal account.
 • Klik op de Profiel knop.
 • Klik vervolgens op de optie voor Website Betalingsvoorkeuren.
 • Vink de Payment Data Transfer optie aan
 • Je zal dan jouw PayPal Identity Token zien, dus voeg het toe aan de WooCommerce instellingen.

Factuur Prefix

invoice prefix

Eens een online transactie verwerkt is via PayPal, wordt er onmiddellijk een factuur aangemaakt. Om jouw verkopen op te volgen, heeft elke factuur een uniek factuur nummer. Invoice Prefix staat een winkeleigenaar toe om een identifier toe te voegen voor het factuur nummer op alle PayPal transacties. WooCommerce stelt WC- automatisch in als Factuur Prefix op het moment van de installatie van de plug-in. Dit betekent dat jouw factuurnummer 0001 weergegeven zal worden als WC-0001.

Je kan ook een eigen Factuur Prefix toevoegen. Bijvoorbeeld, door WC- te veranderen naar MyOrder- zal er MyOrder-0001 verschijnen als factuurnummer. Ik raad aan om verschillende prefixen te gebruiken, als je verschillende online winkels hebt en bij elk van hen hetzelfde PayPal account gebruikt.

Betalingsactie

payment action

Als je klanten via PayPal betalen, zullen betalingen of onmiddellijk verwerkt worden, of er zal wat tijd tussen zitten. Deze optie voor Payment Action zal beslissen hoe je wilt dat de transacties van jouw klanten verwerkt worden. Je kan hier kiezen tussen twee opties, Capture en Authorize.

 • Capture: Als je Capture selecteert, zullen transacties van klanten geverifieerd en verwerkt worden direct nadat ze betaald hebben. Dit betekent dat de PayPal status op “Completed” gezet zal worden.
 • Authorize: Als je voor de Authorize optie kiest, zal je elke betaling zelf moeten goedkeuren. Tot dan zullen je klanten “Pending” als PayPal betaalstatus zien.

Over het algemeen, willen klanten dat hun betalingen altijd onmiddellijk nadat ze betaald hebben, worden verwerkt. Ik stel dus voor dat je de Capture optie kiest.

Inzendingsmethode

submission method

Het hokje voor Submission Method zal beslissen of je extra data naar jouw PayPal account wilt verzenden of niet. Op die manier zal je data naar PayPal verzenden via een formulier in plaats van een query string. Als je deze optie aanvinkt, zullen klanten een extra ‘Bedankt bericht’ op hun scherm zien verschijnen voor ze naar hun PayPal account worden geleid voor de betaling.

submission method2

De afbeelding hierboven toont wat er gebeurt als een klant op de Proceed to PayPal knop klikt als deze optie is aangevinkt. Toch is deze optie uitgevinkt voor standaard processen.

Paginastijl

page style

Het is belangrijk dat de winkeleigenaar het betalingsproces visueel aantrekkelijk maakt voor de klanten. PayPal biedt verschillende inspirerende gebruikersinterfaces aan die een aantrekkelijk effect geven bij de betaling. In dit optioneel veld, kan je de naam van verschillende Page Styles ingeven die je kan vinden in je PayPal account. Een klant die voor de PayPal betalingswijze kiest, zal dus de ingevoerde (pagina stijl) gebruikersinterface zien bij het betalingsproces.

2. Verzendopties

Als je PayPal gebruikt bij de verzendprocessen, moet je de opties in dit deel invullen.

Verzenddetails

shipping options

Bij het online winkelen komen we meestal twee types van adressen tegen, verzend- en facturatieadres. Facturatieadres is het adres waarop je de informatie van je kredietkaart, debetkaart, etc. ontvangt, terwijl het verzendadres het adres is waar je je bestellingen op ontvangt. Meestal geven mensen hun werkadres op als hun facturatieadres.

Als je facturatieadres en je verzendadres verschillend zijn, kan dit een probleem veroorzaken omdat PayPal maar met één adres tegelijkertijd bezig kan zijn. Deze optie aanvinken betekent dat als je met het verzendproces bezig bent, PayPal je verzendadres zal gebruiken in plaats van jouw facturatieadres.

Address Override

address override

In PayPal kunnen gebruikers tijdens het check-out proces enkele account instellingen vinden die hen toestaan om hun facturatieadres en verzendadres te veranderen, toe te voegen of overschrijven. Dus voordat een transactie verwerkt is, kan PayPal deze adressen in detail controleren. Als er een foutaanpassing is gevonden, kan dit voor ernstige fouten zorgen. Als de optie voor Address override aangevinkt is, bestaat de kans dat zulke fouten gebeuren. Winkeleigenaars moeten dit hokje dus uitvinken zodat ze foutaanpassingen vermijden bij het PayPal adres validatie proces.

3. Gateway Testen

PayPal Sandbox

paypal sandbox

Ik ben dit artikel begonnen met het aanmaken van een sandbox account en heb toen uitgelegd dat de sandbox account enkel gebruikt wordt voor testdoeleinden. Dit hokje kan gebruikt worden om jouw betalingen te testen. Dus als je jouw PayPal sandbox account met WooCommerce wilt koppelen moet je deze optie aanvinken. Eens je al jouw betalingsprocessen getest hebt, kan je de sandbox optie uitvinken.

Debug Log

debug log

Je kan debug logging van jouw PayPal transactie activiteit aanvinken. De debug logs bevatten jouw PayPal wachtwoord of API certificaat niet, maar kunnen gemakkelijk zijn voor ontwikkelaars om jouw site te debuggen in het geval van fouten.

Hiermee zijn de instellingen en integratie van PayPal in WooCommerce afgerond. Als je vragen hebt rond het PayPal integratieproces, kan je hen in de commentaren hieronder posten, ik help graag. In de volgende tutorial zullen we de configuratie van de overgebleven Payment Gateways tijdens het check-out proces uitleggen.

 

Comments

Add a comment

mood_bad
 • No comments yet.
 • chat
  Add a comment
  keyboard_arrow_up