WooCommerce: belastingen vervolg

In het vorige artikel, hebben we de helft van de configuratie opties voor Belastinginstellingen in WooCommerce besproken. Vandaag gaan we de instellingen voor Standard Rates, Reduced Rate Rates en No Rate Rates vervolledigen.

Belastingklassen in WooCommerce

Tax classes

Kijk naar de verschillende belastingklassen die vlak naast het tabblad voor belastingopties getoond worden.

Standard rates

Dit komt overeen met de ‘standaard’ belastingklasse die WooCommerce aanbiedt aan zijn gebruikers vlak na de installatie van deze plug-in.

Reduced rate rates

Door de veranderlijk economische situatie, veranderen belastingpercentages de hele tijd volgens de belastingregelgeving van verschillende landen. Daardoor bieden ze verminderde koersen aan voor bepaalde items, bv kruideniersproducten. Hiermee houdt WooCommerce rekening en creëert het automatisch deze klasse bij installatie.

Zero rate rates

Er zijn ook enkele producten waar geen belasting op toegepast wordt. Daarvoor biedt WooCommerce een aparte klasse aan, genaamd Zero Rate Rates.

Eigenschappen in belastingklasse

Door op één van deze belastingklassen te klikken zal je de tax rates table zien. Je kan jouw belastingpercentages ingeven in de rijen en je kan nieuwe rijen toevoegen door op Insert row te klikken. In elk van deze belastingklassen kunnen we enkele eigenschappen zien die ik hieronder zal uitleggen.

Landcode

country code

De eerste eigenschap is de Country Code. Dat is een twee-letterige korte alfabetische of numerieke suffix die gemaakt is om verschillende landen voor te stellen volgens hun locatie. In WooCommerce gebruiken we de ISO 3166-1 landcodes. Je kan deze twee-letterige Landcode toevoegen in dit veld.

country code2

Het is natuurlijk heel moeilijk om alle Landcodes te onthouden. Daardoor kan je hen leren door bronnen, zoals Wikipedia, te gebruiken. Je kan ook op See here klikken zoals in de afbeelding hierboven getoond wordt.

Klikken op See here zal je naar Wikipedia brengen. Hier kan je zien dat er verschillende kolommen zijn. De tweede en derde kolom tonen de Alpha-2 code en Alpha-3 code die bij een bepaald land horen.

country code3

Volgens Wikipedia,

ISO 3166-1 alpha-2- twee-letterige landcodes worden het meest gebruikt van de drie en worden vooral gebruikt bij de top-level domeinen landcodes van het internet (met enkele uitzonderingen).

ISO 3166-1 alpha-3- drie-letterige landcodes bieden een betere visuele associatie tussen de codes en de landnamen dan de alpha-2 codes.

Hoe items toevoegen

country code4

Om een Landcode in te stellen in WooCommerce moet je de twee letters van dat land van de Alpha-2 code kolom op Wikipedia intypen. Om dat te doen moet je eerste een nieuwe rij toevoegen. Selecteer nu één code van de tabel hierboven en schrijf die in het veld. Herhaal dit om meerdere landcodes toe te voegen. Als je een veld leeg (*) laat, betekent dit dat de instelling voor alle landcodes van toepassing is.

State Code

state code

Het volgende veld is voor de State Code. Dat is een tabel van codes en afkortingen die gebruikt wordt om verschillende politieke divisies voor te stellen in verschillende landen. Bv. als we de state codes opzoeken voor de United States of America (of US) dan zien we de volgende resultaten:

state code2

De bovenstaande afbeelding toont hoe verschillende staten samen met hun state code getoond worden voor de US. Je kan ook deze twee-letterige State Codes invoegen in WooCommerce.

state code3

Als je een veld leeg (*) laat, betekent dit dat die bepaalde belastinginstelling toegepast zal worden op alle staten van dat land.

ZIP/Postcode

zip_postcode

Het volgende veld dat je ziet, is dat voor ZIP/Postcode wat een serie van letters en/of cijfers is die toegevoegd worden aan het eind van een postadres zodat brieven makkelijk gesorteerd kunnen worden. Als je verschillende ZIP/Postcodes opzoekt, kan je voor verschillende landen de volgende tabel vinden:

zip_postcode2

Als meerdere postcodes beschikbaar zijn, kan je puntkomma’s gebruiken om hen te scheiden. Er kunnen ook wildcards gebruikt worden om postcodes met verschillende numerieke gebieden te koppelen.

zip_postcode3

Ook hier betekent een leeg vakje (*) dat de postcodes bij alle landen horen.

Stad

city

De eigenaar van een onlinewinkel kan belastingpercentages opleggen aan enkele geselecteerde steden of alle steden van een land. Je kan zelfs meer dan één stad invoegen in één rij die je dan kan scheiden door middel van puntkomma’s.

city2

 

Om een belastinginstelling voor alle steden te laten gelden, kan je een leeg veld (*) laten.

Rate %

rate

Net zoals bij de land, state & postcodes, kan de eigenaar van een online winkel niet alle belastingpercentages weten die wereldwijd opgelegd worden. Beginners kunnen een lijst zoeken van belastingen in verschillende delen van de wereld, bv. een lijst van landen met belastingpercentages.

tax rates

In de bovenstaande afbeelding, worden niet alle belastingpercentages van de verschillende landen vermeld, maar we zien wel belastingdistributie met verschillende types van belastingen zoals BTW, omzetbelasting, etc.

tax rates2

In dit veld van de plug-in kan je jouw belastingpercentage specifiëren door de waarde in te voegen onder deze optie. Het belastingpercentage wordt toegevoegd in een 10.000 formaat, dat overeenkomt met een belastingpercentage van 10%.

Naam van de Belasting

tax name

Er bestaan verschillende types belastingen die opgelegd worden volgens het economische model. Enkele van deze Tax Names zijn Value Added Tax (VAT) (nvdr. hetzelfde als BTW), Goods & Services Tax (GST) Sales Tax, Reduced Rate Tax, etc.

tax name2

In WooCommerce kan je deze namen van de belastingen invoegen in dit veld volgens het economisch beleid van een land.

Prioriteit

priority

Als je verschillende belastingpercentages invult voor een specifiek land, moet je hen een prioriteit geven naar gelang hun belangrijkheid. Daardoor kan je in het Priority veld het nummer van elke belastingpercentage invoegen. Hier wordt elke belastingpercentage vastgesteld volgens een specifieke prioriteit.

priority2

In de bovenstaande afbeelding, heb ik twee verschillende belastingpercentages ingegeven voor Duitsland (landcode DE) en heb ik hen een prioriteit gegeven met de nummers 1 & 2. Het belastingpercentage van 10% zal dus voor het percentage van 7% worden gebruikt. Prioriteit 1 is belangrijker dan 2.

Compound

compound

WooCommerce heeft een apart veld voor Compound Tax ingevoerd. Dit is een speciale belasting die berekend wordt bovenop de primaire belasting.

compound2

Je kan zeggen dat het een Belasting op een Belasting is. Deze optie is beschikbaar in de vorm van een hokje om aan te vinken. Als je het aanvinkt, zullen je belastinginstellingen ook compound rate inhouden.

Verzending

shipping

Een goede bedrijfsstrategie is om gratis verzending aan te bieden. Veel eigenaars van onlinewinkels zeggen dan Verzending vandaag de dag volledig gratis is. Maar er zijn ook winkeleigenaars die liever verzendkosten aanrekenen, ook in hun belastingpercentages.

Als dit belastingpercentage dus wordt toegepast voor verzending, kan je dit hokje aanvinken. Nu zal de verzendprijs van je product ook belast worden.

shipping2

Klik na deze instelling op Save Changes.

Volgens mij is de beste manier om deze belastingpercentages in te vullen, de velden voor State Code, ZIP/Postcode en City leeg, dus (*), te laten zodat je de rest kan invullen zoals jij wenst.

Importeer CSV

import csv

Als al deze belastinginstellingen beschikbaar zijn in de vorm van een CSV document, biedt WooCommerce de optie om jouw belastingpercentages te importeren. In enkele klikken kan je al de inhoud voor jouw winkel invoegen in plaats van elk detail zelf in te vullen. Om dit te doen volg je de onderstaande stappen:

import csv2

  • Klik eerst op de Import CSV knop
  • Klik op de Choose File knop
  • Kies een .csv document van jouw PC/laptop om te uploaden
  • Klik als laatste op de Upload file and import knop

CSV Proefdocument

Om je te helpen, geeft WooCommerce je de mogelijkheid om een proefdocument te bekijken. Op die manier kan je jouw winkel testen en deze belastinginstellingen op de voorgrond bekijken. Als je op de Import CSV knop klikt, zie je het volgende scherm met de optie ‘Click here to download a sample’

sample csv file

Je kan een proefdocument uploaden (opgeslagen als sample_tax_rates.csv) door dezelfde stappen als hierboven genoemd te volgen. Eens de inhoud van dit proefdocument geüpload en geïmporteerd is, kan je dummy data zien die in alle drie de belastingklassen ingevuld zijn, zoals de afbeelding hieronder toont.

sample tax rates

Conclusie

Het gaat allemaal over belastingen. In de volgende tutorial, zal ik uitleggen hoe je de prijzen van jouw producten kan laten zien in jouw online winkel door gebruik te maken van deze belastinginstellingen en belastingpercentages. Als je tot dan vragen hebt, laat ze mij hieronder weten.

 

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up