WooCommerce: algemene instellingen

In het vorige artikel gaven we een introductie over WooCommerce. Laten we nu praten over de Algemene Instellingen van WooCommerce.

Installatie en Activatie

Installatie en activatie

De installatie is heel makkelijk en kan in een paar klikken gedaan worden omdat het een op WordPress gebaseerde plugin is. Voor beginners die niet weten hoe ze een WordPress plug-in moeten installeren, hier volgt een korte omschrijving:

 • Ga naar je WordPress site dashboard.
 • Klik op het menu voor Plugins en selecteer Add New.
 • Daar zoek je naar WooCommerce.
 • Je zal het vinden in de top resultaten.
 • Klik Install Now.
 • Na het installeren, klik Activate Plugin.

Initialisatie

Initialisatie

Net na de installatie zal er een venster verschijnen aan de bovenkant (in een magenta kleur) die de gebruiker welkom heet en zegt, “Je bent klaar om te beginnen verkopen” Op hetzelfde moment geeft WooCommerce twee opties:

 • “WooCommerce Pagina’s installeren”
 • “De Set-Up Overslaan.”

Klik Install WooCommerce Pages zodat je enkele pagina’s (Login, Checkout, etc.) kan installeren) die de degelijke werking van deze plug-in verzekeren.

Starten Met WooCommerce

start WooCommerce

Je zal twee nieuwe menu’s vinden in het admin dashboard:

 • WooCommerce
 • Products

Laten we onze discussie beginnen met het menu genaamd WooCommerce, waarvan we het sub-menu Settings zullen bespreken.

Instellingen

Instellingen

Hier kan je jouw online winkel configureren. In deze sectie van de plugin kan je verschillende types van instellingen vinden zoals Algemeen, Product, BTW, Check-out, Verzending, Accounts en E-mail Instellingen. Laten we eerst de Algemene Instellingen bekijken.

Algemene Instellingen

Algemene instellingen

De Algemene Instellingen bevatten enkele simpele opties. Laten we elk van hen configureren.

Algemene Opties

Op het moment dat we dit schrijven, zijn er vier Algemene Opties:

1. Base Location

Basis Locatie

Hier kies je voor het land waar je verkoopt. Dit is een soort van verblijfsplaats van jouw online winkel. Je kan de belastingen van jouw land selecteren. Selecteer jouw land uit de selectielijst.

2. Selling Location

Verkoop locatie

WooCommerce laat je de landen selecteren waar je wilt verkopen. Hier kan je of de optie selecteren om je producten aan alle landen of aan enkele specifieke landen te verkopen. Alles wat je moet doen is hen in de kader voor Specific Countries te typen om hen te selecteren. Deze kader voor Specifieke Landen zal enkel verschijnen als je de Sell to specific countries only optie kiest.

3. Store Notice

Winkel melding

Soms kan het gebeuren dat je aan het bewerken bent en enkele potentiële veranderingen maakt aan jouw website en dat op dat ogenblik een klant een bestelling plaatst. Deze situatie kan een rare impact hebben op jouw klant. Hij kan denken dat het een demo winkel is. Het beste wat je kan doen in deze situatie is om het op een backup te doen en dat je op je live site met dit probleem omgaat. WooCommerce heeft de mogelijkheid toegevoegd om een Store Notice toe te voegen op jouw site. Als je het hokje aanklikt, zal er een berichtje bovenaan jouw site verschijnen. Je kan dit bericht makkelijk aanpassen om jouw bezoekers te waarschuwen door tekst toe te voegen: “Klanten Waarschuwing! Deze site is onder constructie die een impact kan hebben op jouw bestelling. Plaats je bestelling veilig nadat het bericht verdwijnt. “We zullen in een ogenblik terug zijn.”

4. API

API

Sinds de uitgave van WooCommerce v2.1 is één van de beste veranderingen die gebeurd zijn de introductie van de REST API. Dit hokje aanvinken zal ervoor zorgen dat ontwikkelaars kunnen samenwerken via verschillende API calls die in jouw web store data aanwezig zijn.

Deze alleen-lezen optie kan je toegang geven tot data in JSON of XML formaat. Je kan vijf hoofdbronnen benaderen door deze API, i.c. jouw bestelling, klant, coupon, product en verslaggevende data.

Valuta Opties

valuta opties

 1. Currency: WooCommerce biedt een enorme reeks aan aangepaste valuta die jou toestaat om een bestaand valuta symbool of label te gebruiken. Zoals eerder besproken, specifieert de verblijfsplaats de belastingpercentages, dus de valuta van jouw land gebruiken zal alles nog verstaanbaarder maken. Dit helpt controleren welke valutaprijzen gebruikt worden in de catalogus en welke valuta gateways betalingen ontvangen.
 2. Currency Position: Deze plugin biedt een groot aantal opties voor valuta instellingen, en Valuta Positie is er één van. Je kan de standaard valuta positie voor jouw prijzen kiezen, zoals links, rechts, links met spatie en rechts met spatie.
 3. Thousand Seperator: Deze instellingsoptie staat de gebruiker toe om een scheidingsteken voor de duizendtallen in te stellen voor de prijzen die weergegeven worden. Bijvoorbeeld: je kan (,) instellen als het scheidingsteken voor de duizendtallen waardoor prijzen zoals 1,000 weergegeven worden.
 4. Decimal Seperator: Je kan met deze optie het decimale teken voor prijzenweergave instellen. Bijvoorbeeld: je kan (.) instellen als het scheidingsteken voor kommagetallen zodat prijzen weergegeven worden als 10.00.
 5. Number of Decimals: Deze optie wordt ook gebruikt om de prijsweergave mooier te maken. Een waarde (2) instellen zal ervoor zorgen dat een prijs maar twee kommagetallen heeft, bv. 999.99.

Stijlen en Scripts

1. Frontend Styles

Frontend Style

Scrol naar beneden naar de WooCommerce Frontend Styles optie onmiddellijk onder de sectie voor Styles en Scripts. Hierdoor kan je je eigen kleuren kiezen die passen bij jouw online winkel. WooCommerce biedt vijf verschillende frontend stijlen aan, respectievelijk Primary, Secundary, Highlight, Content en Subtext. Elk van deze stijlen heeft zijn eigen betekenis.

 • Primary wordt gebruikt om de call-to-action knoppen, de prijs slider, etc. te kleuren
 • Secundary zijn de verschillende knoppen en tabs die gekleurd worden met deze instelling
 • Highlight wordt gebruikt voor verschillende prijskaartjes en sale flashes.
 • Content pagina achtergrond kan gekleurd worden met deze instelling.
 • Subtext staat je toe om een beetje extra tekst zoals breadcrumbs, kleine lettertjes, etc. toe te voegen. Deze optie laat jou de kleur kiezen.

2. Scripts

Scripts

Naar het einde toe kan je twee verschillende opties vinden voor Scripts. Deze zijn:

 • Enable Lightbox: Als ik denk zoals een koper, wil je zeker een 360-graden kijk hebben op het product dat ik wil kopen. Met dit in je gedachten zal een verkoper altijd een galerij van afbeeldingen uploaden. Als de Enable Lightbox optie aangevinkt is, zullen productafbeeldingen nu openen in een pop-up lightbox als een eindgebruiker op hen klikt.
 • Enable enhanced country select boxes: Deze optie zal assisteren als een klant uitcheckt. Dit script aanvinken of activeren zal ervoor zorgen dat jouw gebruiker zijn land kan zoeken.

Eens je klaar bent met deze opties te ontdekken, kan je op de Save Changes knop drukken op het einde. Dit vervolledigt de configuratie van de Algemene Instellingen in WooCommerce.

Mochten er nog bijkomende vragen zijn, laat het mij dan even weten door een reactie achter te laten.

In de komende tutorials zullen we wat meer instellingen in detail bekijken.

 

Comments

Add a comment

mood_bad
 • No comments yet.
 • chat
  Add a comment
  keyboard_arrow_up