Wat voor iets zijn WordPress framework?

WordPress thema ontwikkeling is nooit gemakkelijk. Het vereist veel geduld, vaardigheid en stress. Het neemt waarschijnlijk veel tijd en inspanning in beslag om te starten met thema’s te creëren vanaf nul af aan.

Als je natuurlijk een fantastische designer bent, zal je daarmee geen problemen hebben. Maar toch, zelfs als een ervaren ontwerper bent, is het niet gemakkelijk om een nieuw thema te creëren. En als je geen expert bent, overweeg je waarschijnlijk om de WordPress thema Frameworks te gebruiken.

Doorheen het bestaan van WordPress, hebben de thema ontwerpers geprobeerd om het maken en ontwikkelen van een thema makkelijker en sneller te laten verlopen. (Natuurlijk, wie wil er nu ook een moeilijke job?) Sommigen begonnen met het creëren van HTML sjablonen die ze dan converteren naar PHP en WordPress codex. Dat is natuurlijk nog altijd moeilijk.

Anderzijds begonnen anderen met basis WordPress codes en daarrond ontwerpen te bouwen. Hun methode is de grondlaag en het Framework van het thema voor het ontwerp. Dis is veel makkelijker omdat je meer tijd spaart door het elimineren van HTML en CSS.

En dan waren er mensen die starten met Thema Frameworks.

Wat zijn Thema Frameworks?Thema framework

Volgens de WordPress Codex is een Thema framework “een in te voegen code bibliotheek die gebruikt wordt om het ontwerpen van een thema te vergemakkelijken.” De codex voegt toe dat frameworks op zichzelf staan en starterthema’s zijn die nodig zijn om of in een ander thema “gehaakt” te worden of als ouderthema’s gebruikt worden.

In makkelijkere termen, frameworks maken het gemakkelijker om thema’s te ontwerpen door de voorgeladen codes die WordPress verstaat. Ze zorgen voor een snelle start in het ontwerpproces omdat ze het beter en sneller maken. Het vergroot de sterkte van de Thema Ontwerpen door child thema’s.

WordPress Thema Frameworks worden ook beschouwd als ouderthema’s, wat betekent dat de functies in het thema gevonden kunnen worden in het framework en de ontwerper gewoon “kinderen” – ook bekend als Kinderthema’s – door aanpassingen aan de stijl.

In het kort behandelen ouderthema’s de functionaliteit en kinderthema’s het design.

De voordelen van Thema Frameworks

Het gebruik van een Thema Framework kan voordelig zijn voor meerdere redenen.

Ontwikkelingssnelheid

Een thema framework helpt een designer sneller te zijn in het ontwikkelingsproces. Omdat een starterscode al voorgeladen is, hoef je niet van nul of aan te starten (godzijdank voor dat). Je begint gewoon met een ouder en bouwt je ontwerp van daar op.

Op die manier zullen de ingewikkelde codes en functionaliteiten je net verwarren. Met de hulp van thema frameworks hoef je je niet langer zorgen te maken over de gevorderde PHP en WordPress codex. Die zijn al aanwezig in het ouderthema.

Laadtijd voor de Pagina

Buiten het sneller uitwikkelen, zijn de WordPress Thema Frameworks ook sneller wat laadtijd betreft. Verschillend van typische thema’s, zitten WordPress Thema Frameworks niet vol met zware graphics en onbruikbare codes.

Dat betekent dat de browser minder documenten moet laden waardoor de laadtijd verhoogt. Dit is altijd aanwezig in de meeste frameworks maar niet in op zich staande thema’s. Dit is voordelig, omdat, ja, niemand wil wachten.

Ondersteuning

Graphic designer at work behind two big flatscreen monitors and a laptop A clipping path of the screens is available at the highest resolution
Graphic designer at work behind two big flatscreen monitors and a laptop A clipping path of the screens is available at the highest resolution

Natuurlijk is de steun bij Thema Frameworks uniek. Verschillend van de op zich staande thema’s, die waarschijnlijk door individuele designers in een kleine groep gemaakt zijn, zijn frameworks door meerdere mensen gemaakt. Daardoor zal de ondersteuning waarschijnlijk beter zijn. Als er een foutje in je thema zit, of je hebt enkele simpele vragen, zullen forums en een vaste steun groep jou helpen.

Afhankelijkheid van Web Codeer Normen

Thema Frameworks zijn ook afhankelijk van WordPress en web normen. Deze frameworks zijn zorgvuldig uitgezocht en volgen strikt de codeer normen. Dit komt omdat frameworks vaak door peer-evaluatie beoordeeld worden en door veel mensen gebruikt worden. Dat betekent dat de geschreven code zo zuiver is als je je maar kan bedenken.

Dus, in het geval dat je ooit enkele functies wilt aanpassen, zal je niet verloren zijn.

Levenslange Updates

Thema frameworks worden ook aangepast aan de veranderingen van WordPress. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je thema verouderd zal zijn omdat frameworks levenslange updates hebben. En het beste van dit alles is dat je je nooit zorgen hoeft te maken dat de veranderingen ingetrokken worden samen met de ouderthema’s.

Enorme Code Bibliotheek

Éen van de voordelen van Thema Frameworks is zijn enorme code bibliotheek. Elk ouderthema komt zeker met sjablonen die enkele problemen zullen vermijden. Je kan die elementen in kunnen schakelen vanaf je je thema wilt ontwikkelen.

Uitgebreide Functionaliteiten

Frameworks komen ook met widgets, uitgebreide functies of meer. Natuurlijk voorzien alleenstaande thema’s die ook maar je krijgt meer flexibiliteit met ouderthema’s. Door deze flexibiliteit kan je ook het ontwerp creëren dat jij wilt.

Jouw verbeelding kan zich uitbreiden van simpele blogs naar complexe web portalen met meerdere lay-outs. Je moet enkel begrijpen hoe frameworks werken en je zal ze naar keuze kunnen aanpassen.

SEO

Thema frameworks bieden het grote voordeel van SEO aan. Thema frameworks worden vaak gebouwd met SEO in gedachten zodat je je geen zorgen hoeft te maken of je ontwerp wel gezien zal worden.

De Nadelen van Thema Frameworks

Voor zo ver dat frameworks gunstig zijn, komen ze op sommige gebieden ook tekort. Omdat niks perfect of afgewerkt is, hebben deze thema’s ook enkele dingen die verbeterd kunnen worden:

KostCost

Het eerste nadeel is de kost. Buiten Unyson (gratis) en enkele anderen, komen de meeste frameworks met een stevig prijskaartje. Er zijn ontwerpers die een eenmalige verkoop aanbieden, wat betekent dat je het thema voor altijd kan gebruiken. Er zijn er ook die een jaarlijks lidgeld vragen waardoor je dus een terugkerend bedrag moet betalen omdat anders enkele functies geblokkeerd zullen worden zoals updates en steun.

Als je je design wil starten door middel van een framework, moet je hier ook rekening mee houden.

Steile Leercurve

Het maakt niet uit hoe makkelijk thema frameworks zijn want het zal toch wat tijd in beslag nemen om het te leren. Omdat elk thema op een verschillende manier gecodeerd is en met unieke functies, filters en haken komt, kan je ook verwachten dat je er wat mee moet rondspelen voor je iets vindt dat je echt leuk vindt. Dit zal natuurlijk niet makkelijk zijn, maar vanaf je eentje beheerst, kan je van daar makkelijk kinderthema’s creëren.

Hier zijn enkele Frameworks waar je kan starten.

Genesis FrameworkGenesis-framework

Genesis is één van de populairste frameworks op de markt. De meeste ontwerpers bevelen Genesis aan omdat het sterk is en een goede prijs heeft. Het heeft elementen die gemakkelijk aangepast kunnen worden, een zuivere HTML5 code, is mobiel en geoptimaliseerd voor zoekmachines.

MEER DETAILS

Unyson Frameworkunyson-framework

De belangrijkste reden om Unyson te kopen is omdat het gratis is. Wat zijn opties betreft: Unyson is echt een aan te raden framework. Het heeft een drag & drop pagina bouwer zodat jij en jouw gebruikers oneindig veel pagina’s en media shortcodes kunnen maken.

Je kan je ouderthema automatisch updaten, er is een instinctief data management systeem dat je de mogelijkheid geeft om direct vanuit de WordPress admin back-ups te maken en ook een back-up schema op te stellen zodat dat automatisch gebeurd (dagelijks, wekelijks of maandelijks).

De overige opties zijn Mega menu, Breadcrumbs navigatie, evenementen extensie, portfolio module, makkelijk om sliders te gebruiken en meer.

MEER DETAILS

Ultimatum Thema Bouwerultimatum framework

Ultimatum is gekopieerd door zijn ontwerpers als een volledig design suite omdat een ontwerper heel makkelijk het framework kan controleren en uitbreiden zonder ook maar één lijn van de code aan te raken. Het komt met coole slideshows, shortcodes, formulier en pagina bouwers, laagjes sliders, carousels, gallerijen en WooCommerce integratie functies.

MEER DETAILS

Wat is het Beste Framework?

Bij het kiezen tussen deze frameworks is het een gelijkstand tussen Genesis en Ultimatum. Ultimatum is een sterk thema framework om te beginnen experimenten omdat het flexibel en gemakkelijk te gebruiken is. Het biedt de ontwerper de luxe om te knutselen met zijn designs. Aan de andere kant heeft Genesis zich gevestigd als een vast framework waar ik persoonlijk van hou.

Natuurlijk hangt de keuze af van jou. Maar ben je akkoord met mijn keuze? Zo niet, wat is jouw keuze? En waarom?

Om af te ronden

De voordelen om frameworks gebruiken wegen meer door dan de nadelen. Dat is waarom ik in de meeste gevallen aanraad om frameworks te gebruiken. Het is gemakkelijker en sneller dan van nul af aan starten. Maar als je een alleenstaand thema gebruikt heb je natuurlijk ook de vrijheid om dat te doen. Hou alleen rekening met enkele factoren zoals veiligheid en het herstellen van bugs. Veel geluk!

 

 

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up