Wat kun je doen als je geen blogideeën meer hebt?

Net zoals ik, bent u er zeker van dat u mensen hoort praten over regelmatig bloggen. En zo komt altijd de volgende vraag aan de oppervlakte: wat als u nergens over kunt schrijven u heeft geen Blogideeën meer.

Nu, als u me ooit eens de vraag gesteld hebt – wat ik doe wanneer ik niets heb om over te schrijven – dan weet u dat ik een eenvoudig antwoord met u gedeeld heb. Ik sta iedere morgen op zonder dat ik me zorgen maak over het feit dat ik niets te zeggen heb. Dit geldt ook voor schrijven. Let op: het doel is niet alleen te schrijven. Het gaat erom behulpzaam te zijn.

Truc #1: steel het topic van een ander

Ja, dat schreef ik zonet. Laat me dat even verklaren en wat directer zijn: steel het topic en de titel van een ander, maar ga niet met hun inhoud lopen. Hier leest u hoe dat voor mij werkt.

Soms lees ik een tweet met een coole titel erin. – 3 manieren om een uur van uw tijd te winnen per dag – of – offertes uitbrengen rendabel maken. Misschien zie ik dezelfde titels in een e-mail die naar mij gestuurd werd onder de vorm van een nieuwsbrief.

Het maakt niet uit waar ik dit las. Ik schrijf het op in een bestand. En nu komt het belangrijke onderdeel. Wanneer ik van de titel hou, dan ga ik het artikel niet lezen. Wat ik daarmee wil zeggen is dat van de titel en het topic hou om over te schrijven, maar ik wil de inhoud van een ander niet lezen omdat ik van mening ben dat ik een eigen opinie heb over het onderwerp. En ik wil mijn opinie of mening niet veranderen.

Dus behoud ik de titel, en terwijl ik dat doe, ga ik hem ook verbeteren. En zo krijg ik een lange lijst van titels die mij inspireren, wanneer ik op een wit blad aan het staren ben en niet goed weet of ik wel iets te zeggen heb. Inspirerende titels werken zo’n beetje als brandstof voor mij, want wat er ook gebeurt, ik heb nog altijd mijn eigen mening en voorgeschiedenis. En daar kan ik nogal vlug blogposts van maken.

Truc #2: beantwoord een vraag

Mijn tweede truc helpt me ook te focussen wanneer ik vast zit. Opnieuw is mijn doel behulpzaam te zijn wanneer ik schrijf. Zo deze aanpak is zeer nuttig voor mij. Ik ben lid geworden van verschillende groepen. Zowel op Facebook, Linkedin als op Quora.

In iedere groep, komen mensen opdagen die vragen stellen. Soms zijn dat heel moeilijke vragen, maar een heleboel vragen zijn dat niet.En wanneer ik ze aan het lezen ben, dan heb ik vaak de antwoorden.Wanneer ik soms vast zit bij een topic, ga ik soms langs deze groepen, en ga ik een tiental minuutjes lezen. Gedurende die tijd vind ik soms een vraag die ik niet alleen kan beantwoorden, maar waarvan ik het ook leuk vind om ze te beantwoorden.

En dat tweede deel (dat leuk vinden) dat is uiterst belangrijk voor mij. Omdat wanneer dat niet het geval is, dat ik dan niet geïnspireerd word om te schrijven. Maar het mislukt nooit. Ik vind altijd wel een vraag die me genoeg boeit om te gebruiken als inspiratie.

Wat is uw tip als u geen inspiratie meer heeft voor het schrijven van een blog?

Comments

Add a comment

chat
Add a comment
keyboard_arrow_up