Wat je over WordPress 4.7 moet weten

WordPress 4.7 zit momenteel in z’n derde bètafase en komt in December ’16 uit. Tijd om alle grote aanpassingen even op een rij te zetten.

Er zijn opnieuw een resem vernieuwingen onder de motorkap en opnieuw heel wat interessante! Speciaal voor jullie maken we dit bericht met een opsomming van de features.

Twenty Seventeen

Zoals eerder in dit bericht vertelde we al over het nieuwe standaardthema die geïntegreerd zit in 4.7. Indien je dit bericht nog niet gezien had, zeker het bekijken waard. Voor het eerst is het thema meer gebaseerd op een business layout dan blogstijl. Ook komt er ondersteuning voor video headers, je kunt dus videos gebruiken als header boven je blogpost, zowel je eigen .mp4 als een link naar een Youtube filmpje is mogelijk.

Thema Customizer

wordpress47customizer

Opnieuw wat verbeteringen in de Customizer, waar meer en meer functionaliteit aan wordt toegevoegd. Een uitbreiding op vlak van thema’s, selecties en installatie en configuratie van je thema. Ondersteuning voor Aangepaste CSS zit nu ook rechtstreeks in de Customizer en kan je, als je thema het ondersteund, live veranderen. Flinke verbetering als je het mij vraagt.

Taalweergave op gebruiker

Vanaf 4.7 is er de mogelijkheid om op je profiel in het Dashboard je voorkeurstaal aan te passen. Werk je met meerdere schrijvers met verschillende nationaliteiten kan dit een interessante toevoeging worden, iedereen kiest gewoon z’n eigen moedertaal.

Editor wijzigingen

wordpress47editor
wordpress461editor

Er zijn wat wijzigingen doorgevoerd, plaatsen zijn veranderd maar ook de knoppen zelf. Alinea knop staat nu bovenaan. De onderlijn knop valt weg. De doorlijnen en streep knop staan nu onderaan.

Post Types Templates (#18375)

Voor de meer developers onder ons, vanaf 4.7 kunnen we per post ook templates maken en toekennen, niet enkel voor pagina’s. Dit kan wel in bepaalde websites handig uitkomen als je bvb. per categorie een andere post stijl wil aanhouden. Zie de link naar de core trac hiervan

Toegankelijkheid

Voor mensen die toegankelijkheid functionaliteit nodig hebben wordt er nu beter gekeken voor de titels van afbeeldingen. Tot op heden maakt WordPress automatisch een probeersel aan gebaseerd op de title of captions van een afbeelding wanneer er geen alt tekst ingevuld staat. Soms werden deze probeersels zo lang dat het niet meer goed, dit wordt dus geschrapt.

PDF thumbnail

Voor mensen die PDF’s uploaden op hun website stond er altijd een grijs vakje in je media, het was dus soms echt zoeken geblazen wanneer je een specifiek bestand zocht. Er zijn hiervoor echt grote verbeteringen aangebracht. Na het uploaden maakt WordPress een thumbnail (foto) van je pdf en zet die als voorblad. Je ziet dus onmiddelijk welke PDF je in je media bibliotheek hebt staan. Meer info hier. (Engels)

 

Conclusie

Opnieuw wat leuke toevoegingen en verbetering, ook onder de motorkap zijn er nog verbeteringen aangebracht maar ik ga niet voluit in detail, wens je meer gedetailleerde informatie geef ik nog even wat links mee:

Voilà, dat was het voor dit bericht, heb je zelf nog toevoegingen of fouten gezien in m’n tekst, reageer hieronder.

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up