Twenty Fifteen: het nieuwe standaard WordPress thema in de kijker

Kerstmis komt vroeg dit jaar in WordPressland. Niet enkel werd de nieuwe WordPress 4.1 versie vrijgegeven, er wordt momenteel door de programmeurs druk gewerkt aan een extra kerstcadeau: het nieuwe standaard thema Twenty Fifteen.

Het is de laatste vijf jaar een vaste traditie. Elk jaar komt WordPress met een nieuw standaard thema op de proppen. Telkens weer beter en geavanceerder. En omdat wij weten dat ook volwassenen uitkijken naar kerstcadeaus hebben wij voor u al wat opzoekwerk verricht en de belangrijkste punten van het nieuwe WordPress thema voor u op rij gezet.

Twenty Fifteen: een overzicht

Focus op bloggen en het delen van content

Met het Twenty Fifteen thema keert WordPress terug naar zijn roots: het delen van content. Het thema is een paradijs voor bloggers: een simpele layout met twee kolommen en focus op de inhoud.

Een clean en simpel design

WordPress koos voor dit thema een vlak design: duidelijk afgelijnde zones en niet te veel tierlantijntjes. Rustgevende kleuren en witte vlakken domineren het thema.

Mooie lettertypes

Het Twenty Fifteen thema gebruikt Noto Serif en Sans als lettertypes. Hierdoor wordt de tekst rustgevend en aantrekkelijk.

Focus op mobiel en responsive design

Het is duidelijk dat WordPress dit thema heeft ontworpen met het oog op mobiele toestellen. Het Twenty Fifteen thema blijft er goed uit zien op elk toestel ongeacht de schermgrootte.

Aanpasbare kleuren en headers

WordPress heeft bij dit thema ook gedacht aan de aanpasbaarheid van de kleuren. Wil je de oorspronkelijk monochrome look een beetje opfleuren dan kan dit gemakkelijk met de toegevoegde kleurschema’s: donker, geel, roze, paars en blauw. Op die manier kan je zelf je kleuren kiezen voor achtergrond, sidebar en header.

colors

Sociale Media links

Een van de leukste dingen aan het Twenty Fifteen thema zijn de Social Media Links. Speciaal voor dit thema werd een Social Media menu ontworpen. Je hoeft slechts jouw Social Media links in te vullen in het daartoe bestemd menu en de icoontjes worden meteen getoond. Of het nu gaat om Dropbox, Facebook, Google+, Instagram, LinkedIn of YouTube, het lukt allemaal.

Twenty Fifteen: ons verdict

Zoals jullie ook al kunnen concluderen uit het bovenstaande, vinden we weinig tot geen tekortkomingen in dit nieuwe thema. Twenty Fifteen is een top thema! Er is deze keer goed nagedacht over de look and feel. Afbeeldingen, tekst, audio en video komen allemaal tot hun recht. Er werd geen massa nieuwe mogelijkheden toegevoegd aan dit nieuwe standaard thema. Maar diegene die werden toegevoegd werden tot in het detail uitgewerkt. En dat is iets wat weinig bedrijven begrijpen. Less is heel vaak more!

Het thema is een perfect startpunt voor wie zijn site nog naar zijn hand wil zetten en er zijn eigen toets wil aan geven. Het Twenty Fifteen thema wordt in December uitgebracht samen met de WordPress 4.1 versie. Wat ons betreft: een absolute aanrader!!

Gebruik jij het nieuwe Twenty Fifteen thema al? Wat is jouw mening?

Comments

Add a comment

chat
Add a comment
keyboard_arrow_up