Trends voor webdesign in 2015 … Waar gaat dat naar toe?

De trends voor webdesign in 2015. Wat zijn de trends? Waar gaan we naar toe? Hieronder lees je de belangrijkste trends voor webdesign in 2015 volgens ons.

Wat heeft 2014 ons gebracht inzake webdesign?

We zijn nu in het laatste weken van 2014, en we kunnen ons een beetje een idee vormen van de trends voor webdesign die de manier waarop onze websites bouwen in 2015 zullen beïnvloeden. Dit is natuurlijk onderhevig aan persoonlijke voorkeuren, maar het is wel duidelijk welke trends meer prominent op het web aanwezig zijn dan andere.

In 2014, en een beetje vroeger al, werden een aantal mogelijkheden en stijlen geïntroduceerd die het websurfen wat aangenamer maakten. WordPress heeft al deze trends goed bijgehouden los van het bos van bestaande sjablonen en plug-ins.

Voor iedereen die bij wil blijven met de laatste nieuwe ontwikkelingen in de webdesign wereld, of voor wie op zoek is naar de beste manier om zijn/haar nieuwe website te ontwerpen ter voorbereiding van het nieuwe jaar, zijn de hieronder vermelde trends essentieel.

Ze kunnen niet allemaal toegepast worden op ieder bedrijf, blog, of een ander soort van site. Ze zouden er niet allemaal goed uit zien op eender welke site. Maar het is goed om ze in gedachten te houden en ze op het juiste gebied toe te passen. Zou kunt u een fantastische website ontwikkelen die door de gebruikers ervan met graagte telkens opnieuw bezocht wordt.

Zo, nu beginnen wij eraan. De trends in webdesign die er werkelijk voor gaan, zorgen dat u de sterrenstatus bereikt op het web! (of tenminste, u zorgt ervoor dat uw site in het oog springt)

Responsief design

Responsive-Design-e1412148479624-630x203

Dit is meer dan een trend, responsief design wordt momenteel al snel de norm! Uw site volledig responsief maken, dat is tegenwoordig praktisch een must geworden. Browsen wordt steeds meer uitgebreid tot meerdere apparaten, en dat gaat heel erg snel! Van desktop computers tot mobiele telefoons, het maakt niet uit. U zult een site nodig hebben die er goed uit ziet, op welk toestel u haar ook bekijkt. Als je site zo wat aan flarden gaat op een klein scherm, of helemaal uitgerekt wordt op brede schermen, dan is dat niet alleen verschrikkelijk, maar ook onaanvaardbaar. Dit zal gebruikers afschrikken. Hou de dingen responsief en laat uw bezoekers toestromen van alle kanten.

Keep it Flat

Flat-Design-630x223

 

Responsief design houdt zich meer bezig met de achtergrond, maar Flat design is wat je daadwerkelijk te zien krijgt. Flat design, dat is een stijl die effecten zoals schaduwen, randjes of niveaus en dergelijke tierlantijntjes weglaat om letterlijk een plat design te creëren. Het zorgt ervoor dat uw site er netjes en elegant blijft uitzien, terwijl er toch steeds gebruikers aangetrokken worden door het gebruik van felle kleuren. Het is een minimalistisch design met een steeds groeiende populariteit en het potentieel ervan kan nog verder groeien in 2015, waarbij het nog verder ontwikkeld zal worden.

Grote afbeeldingen en video, met minder tekst? Ja!

big-images-and-videos

Een achtergrond en afbeeldingen die het volledige beeldscherm in beslag nemen; dit concept groeit nog steeds in populariteit. Het zorgt ervoor dat uw site opvalt, het benadrukt op een mooie en krachtige wijze waar uw site over gaat. Een korte clip met een portfolio van ons werk, of een opvallende afbeelding met een korte beschrijvende overlappende tekst kunnen mogelijk een groter effect hebben op uw bezoeker dan grotere stukken tekst en afbeeldingen, zeker wanneer u gaat surfen op mobiele telefoons en tablets (eens te meer, waar responsief design van vitaal belang is)

Beheers je Typografy

typography-e1412150855161-630x212

Nog niet zo lang geleden was het vinden en het beheersen van de juiste typografie niet bepaald goedkoop en niet iedereen was in de mogelijkheid om dit te gebruiken wanneer het nodig was. Maar vandaag, nu de prijs verder daalt, en nu er gratis webfonts verkrijgbaar zijn op verschillende plaatsen (zoals Google Fonts), nu krijgt de typografie weer een sleutelrol in het webdesign. De oude en afgezaagde fonts zoals Arial en Times New Roman worden nu vervangen door coole, stijlvolle en gesofisticeerde fonts die een klasserijke toets bezorgen aan uw website.

Scrollen, niet klikken.

scroll-630x223

Nu dat er meer nadruk gelegd wordt op webdesign dat inzetbaar is op verschillende toestellen, wordt de mogelijkheid om te scrollen steeds belangrijker. Het gebruik van sites met maar een enkele pagina of gestapelde pagina’s waar je gemakkelijker doorheen kunt scrollen zal steeds meer aan belang winnen, ook al zal SEO hier aan kracht zal inboeten wanneer de vergelijking gemaakt wordt met een website met meerdere pagina’s. Kunnen scrollen zorgt niet alleen voor een meer gebruiksvriendelijke ervaring op je telefoon, het ziet er ook mooi uit en werkt ook goed op traditionele apparaten, door dat de laadtijden korter zijn en u er een meer intuïtief gevoel door krijgt.

Kaart design.

card-design-630x223

Het gebruik van kaart design zoals op sites zoals Pinterest en Spotify bewijst de waarde van zulk een stijl. Het stelt u in staat om uw informatie te verspreiden in meer hapklare brokken, zodat uw site er modulair en goed geordend uitziet. Kaarten zorgen er ook voor dat de gebruiker aangespoord wordt om even verder te kijken op de site, zo komt u gaandeweg steeds meer te weten. Het is de ideale manier om uw werk tentoon te stellen op mobiele telefoons en tablets. Deze stijl bestaat al langer en blinkt uit in eenvoud en efficiëntie.

Tot slot:

Ik ben van mening dat de trends die tot bloei kwamen in 2014 dit verder zullen doen in 2015 en nog langer. Sommigen zullen aangepast worden en zich verder ontwikkelen, anderen zullen verdwijnen of onder een andere vorm terugkomen. Maar hoe dan ook, zullen ze allemaal leiden tot bijzondere WordPress sjablonen en plugins die zelfs de beginner in staat stellen om mooie en verbluffende websites te maken zonder enige kennis van code.

Tenslotte zijn wij verantwoordelijk voor hun succes of hun falen, om hen over hun grenzen te laten gaan, of hen te laten uitsterven. Andere kunnen zich misschien onderweg ontwikkelen, en misschien zelfs voortkomen uit wat vandaag al beschikbaar is, en ik ben zeker benieuwd om te ontdekken wat WordPress volgend jaar in petto heeft.

Wanneer uzelf nog aan een paar trends denkt die ik vergeten zou kunnen hebben, of u hebt zelf iets op het oog wat populair zou kunnen worden in 2015, dan kunt u het hier onder aangeven in het commentaar. Misschien geeft u wel iemand de inspiratie om een nieuwe trend te ontwikkelen.

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up