Test in hoeverre je website responsief is

Met meer en meer internetgebruikers die, in de plaats van de laptop of de traditionele computer, toegang hebben tot websites via mobiele apparaten, is het nooit belangrijker geweest om er zeker van te zijn dat uw website bruikbaar is op deze apparaten met kleinere schermen.

Responsieve websites zijn belangrijk voor Google

Dit in combinatie met het feit dat Google hard aan het werk is om mobielvriendelijke websites te promoten bij het zoeken in zoekmachines, waarbij sites die niet geoptimaliseerd zijn voor mobiele gebruikers in de vergeetput terecht komen, is er geen grotere motivatie om uw gebruikers een gebruikerservaring aan te bieden die op maat gemaakt is elk apparaat dat ze gebruiken.

Test hoe responsief jouw website is

Voor elke bezitter van een WordPress site die geen mobielvriendelijke website heeft (en dat kunt u hier testen), is de installatie van Mobile Theme  van de JetPack plug-in een manier om dit recht te zetten.

Test de mobiele versies op voorhand

Maar wanneer u uw website vooraf wilt bekijken om te zien hoe ze er uitziet op een heel scala aan apparaten, en hierbij worden ook de toonaangevende smartphones en tablets, en HD schermen inbegrepen, dan is er een gratis plug-in die u kunt installeren op je website die u toelaat om dit te doen.

Responsible is de plug-in

Deze plug-in heeft de naam Responsible meegekregen en geeft u de mogelijkheid om te testen hoe responsief uw WordPress website is, en dat kan direct van de admin balk. In deze gids voor de Responsible plug-in, zullen we eens bekijken wat deze tool voor u kan betekenen, en hoe dit u kan helpen.

Hoe gebruik je de Responsible plug-in?

Omdat de Responsible plug-in gratis te gebruiken is, kan ze direct op uw site geïnstalleerd worden vanaf de WordPress plug-in directory.

Om dit te doen, logt u in op de adminruimte van uw site (http://yoursite.com/wp-login.php) en vervolgens navigeert u naar Plug-ins => Voeg een nieuwe toe, via het zijbalk menu.

Vanaf het add plug-ins scherm, voert u Responsible in vanaf het zoekveld, en nadien installeert u het eerste item dat u in de lijst van resultaten vindt.

Eens de plug-in geïnstalleerd en geactiveerd is, wordt een nieuw icoontje toegevoegd aan de menubalk van uw website. Dit is enkel beschikbaar voor de gebruikers die ingelogd zijn, en eens erop geklikt wordt, zal het de verschillende vooraf ingestelde schermgroottes laten zien die bij de plug-in inbegrepen werden.

Nadat u op het icoontje klikt, kunt u ofwel voor een van de vooraf ingestelde schermgroottes kiezen, of u kunt met uw eigen aangepaste afmetingen voor het voorproefje van uw website kiezen.

Het kijkvenster zal dan van formaat veranderen, wat u toelaat om een voorproefje van uw website te krijgen in de nieuwe schermgrootte. U kunt ook de hoeken van het kijkvenster verslepen, om het formaat manueel aan te passen.

Besluit

Deze gratis plug-in kan een voordeel betekenen voor zij die zich bezighouden met het ontwerp van hun site, maar ook voor zij die inhoud posten en de menu’s en de zijbalken van hun website personaliseren.

Zelfs wanneer u geen webdesigner bent, maar een blogger, dan kunt u ook uw voordeel halen uit het feit dat u vlug het kijkvenster kunt aanpassen, en u de website kunt ervaren zoals uw bezoekers dat zullen doen of ze nu mobiel zitten of met een groot scherm werken. Dit komt omdat u niet alleen een efficiënte manier aanbiedt om de lengte van de titels van de posts en paragrafen te testen, maar ook een manier om de lengte en de diepte van de menu’s en hun links vooraf te bekijken.

Omdat wat er goed uitziet op een groot scherm, misschien niet leesbaar is op de display van een smartphone van 5 inch. Het is gewoon nuttig om een manier te hebben om snel een voorproefje aan te bieden van uw website in een gamma aan formaten.

De meest moderne websites bieden ofwel een zelfde functie, of wel wordt de mogelijkheid geboden via een extensie die geïnstalleerd kan worden. Maar het installeren van een dergelijke plug-in op een website kan ook een goede manier zijn om uw klanten eraan te herinneren dat u websites ontwikkelt, niet alleen voor u zelf, maar ook voor uw medeauteurs, om altijd naar nieuwe inhoud uit te kijken en nieuwe aanpassingen aan de site op andere vlakken, zoals mobielvriendelijkheid.

Wanneer u vragen hebt rond deze plug-in of rond het mobielvriendelijk maken van WordPress sites in het algemeen, aarzel dan niet om hieronder te reageren.

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up