Reset je WordPress Site

Heb je dat ook wel eens, zo een dag dat je het liefst op een grote reset knop drukt en helemaal opnieuw start. Het resetten van je WordPress site kan zo net zo’n opluchting geven. Zeker als je massa’s plug-ins of themes hebt getest om nu eindelijk de juiste te vinden. Als je dan je test omgeving terug wilt resetten om met een schone lei aan het de volgende opdracht te starten.

WordPress Reset laat u makkelijk uw WordPress database terugzetten naar zijn standaard. Het verwijderd alle aanpassingen, plug-in en theme installaties. Uw installatie wordt weer hersteld zoals hem direct na installatie van een nieuwe WordPress site was.  Je kan eventueel de wp-config.php zo instellen dat de plug-in automatisch geactiveerd wordt.

Na het installeren en activeren van WordPress Reset, krijg je onmiddellijk een nieuw menu onder Extra > Reset. Het enige dat je nog moet doen om de installatie te resetten is “reset” intypen en vervolgens op reset te klikken. Waarna je automatisch terugkeert naar een verse WP installatie.

reset

WordPress Reset verwijderd enkel de gegevens van alle extra geïnstalleerde plug-ins, themes en aanpassingen in de database; Het verwijderd geen bestanden van uw server, je kan dus de plugins en thema’s die je nog weer nodig acht gewoon heractiveren.

[box type=”warning” align=”alignleft” ]Het lijkt ons duidelijk dat dit soort plug-ins NOOIT op live sites gebruikt mogen worden enkel op development installaties. De volledige database wordt gereset, de gegevens kan je als je geen BACK-UP hebt niet meer terugzetten.[/box]

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up