Posts dupliceren en samenvoegen

Posts dupliceren en samenvoegen. WordPress website met verschillende gebruikers die aan dezelfde posts werken hebben te maken met verschillende uitdagingen. Zeker als het gaat om grotere artikelen waarbij auteurs, administrators en eindredactie moeten samenwerken.

Posts dupliceren en samenvoegen via een plug-in

Duplicate and Merge Posts is een plug-in dat een nieuwe dimensie aan concept posts toevoegt. Deze editorial plugin maakt het mogelijk om een post die al live staat te clonen, het te wijzigen en dan vervolgens de gemaakt wijzigingen terug te plaatsen in de live post. In essentie is het een simpelere versie van de Post Forking plugin. De Duplicate and Merge Posts moet veelal gezien worden in de volgende workflow:

Originele Post -> Clone -> Wijzig -> Wijzigingen opslaan in originele post.

De plugin is ontworpen door developer David Wells als onderdeel van een project voor een zeer groot bedrijf. Het bedrijf in kwestie zocht een manier om een intranet vol interne documenten te managen en ze dachten dat de hele WordPress community van de plug-in kon profiteren.

Hoe werkt de plug-in?

Duplicate and Merge Posts werkt met zowel berichten als met pagina’s. Wanneer u de plug-in installeert en activeert vindt u de nieuwe button “Duplicate and edit” button boeven aan het bericht in de front end maar ook in het edit venster van het bericht.

Het instellingen menu van de plug-in laat u toe om verschillende functie op basis van gebruikers rollen toe te kennen, als voorbeeld: je kan enkel admins en editors toelaten posts terug te zetten in het origineel. De volgende mogelijkheden zijn beschikbaar:

  • Bekijk verschillen in de post naast elkaar.
  • Verstuur de gemaakte wijzigingen voor controle.
  • Voeg de wijzigingen samen in de originele post.
  • Bewaar als nieuwe post.

Hoe zit dat met meerdere auteurs?

Gebruikers met samenvoeg mogelijkheden krijgen een email op het moment dat er wijzigingen zijn gebeurd. De plugin laat u als u de wijzigen wilt bekijken die naast elkaar zien te zien zijn.

De plug-in zal met name gebruikt kunnen worden op websites die met meerdere auteurs werken. Natuurlijk er ook nog andere creatieve mogelijkheden te bedenken voor deze plug-in. Bijvoorbeeld het veranderen van je site in een wiki waar met meerdere mensen aan gewerkt kan worden. Of bezoekers de mogelijkheid geven een typefouten te verbeteren.

Wij hebben de plug-in op een zuster site met meer dan 250 interviews getest. De plugin heeft absoluut de mogelijkheid om redactionele werkwijze te verbeteren zonder  de werkwijze voor uw schrijvers drastisch te veranderen.

Posts dupliceren en samenvoegen. Bekijk het filmpje.

U kunt Duplicate and Merge downloaden van WordPress.org. Het is ook beschikbaar op GitHub mocht u willen bijdragen of wijzigingen aanbrengen. Als je de plug-in in actie wilt zien voordat je hem installeert hieronder vindt je een video van de developer.

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up