Ongebruikte WordPress widgets uitschakelen

WordPress wordt standaard geïnstalleerd met een ongeveer een dozijn verschillende widgets. Een flink aantal daarvan wordt niet of nauwelijks gebruikt. De meta widget is er één van.

De meta widget toont links naar de WordPress admin, en Rss feeds. Combineer dit met het grote aantal WordPress widgets dat door plug-ins geïnstalleerd wordt, zoals Jetpack, het wordt al snel een onoverzichtelijke bende.

Juist voor dit soort situaties waar je al snel door de widget bomen het bos niet meer ziet is er nu een nieuwe plug-in: WP Widget Disable. De plugin helpt je om niet alleen sidebar widgets te deleten, maar ook dashboard metaboxes. Het zorgt voor een simpele user interface om één en ander te beheren.

Het dashboard voor de plugin:

CsZeTHG

Het dashboard na installatie van de plugin:

D7oLbjQ

Met deze plugin is het dus zeer makkelijk om weer een cleane admin interface te hebben die niet volstaat met allerlei meta boxes en widgets. De plugin is geschreven door Sivan Hagen en  en was al geruime tijd te vinden op Github, maar nu dus voor het grote publiek beschikbaar in de WordPress Repository.

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up