Meerdere thema’s gebruiken voor je WordPress pagina’s

Wanneer je een beetje handig bent met de styling opties van WordPress kan je binnen je WordPress thema op een eenvoudige manier templates creëren voor bepaalde pagina’s, secties of zelfs voor één enkel bericht. Maar wat indien je een compleet verschillend thema wil gebruiken voor een bepaalde pagina of onderdeel van je website?

Kun je meerdere thema’s gebruiken op 1 WordPress site?

Het antwoord is ja en in dit artikel tonen we jou hoe je meerdere thema’s kan gebruiken voor je WordPress site.

Je site voorbereiden voor het gebruik van meerdere thema’s

Het is belangrijk je site voor te bereiden op het gebruik van meerdere thema’s. Voer daarom eerst de volgende stappen uit:

 1. Doe een volledige WordPress backup
 2. Deactiveer alle cache plugins zoals W3 Total Cache of WP Super Cache
 3. Controleer of de thema’s die je wil gebruiken alvast zijn geïnstalleerd in WordPress. Je kan slechts één thema per keer activeren, maar je kan ze wel allemaal op voorhand installeren.

wp-themes

Meerdere thema’s gebruiken in WordPress

Nadat je de bovenste punten hebt afgewerkt installeer en activeer je de JonRadio Multiple Themes plugin. Na het activeren ga je naarAppearance >>Multiple Themes plugin om de plugin te configureren.

multi-themes-settings

De plugin bevat een zeer gedetailleerde uitleg over hoe de plugin te gebruiken.

3 manieren om meerdere thema’s te gebruiken:

 • De eerste optie geeft je de mogelijkheid om een ander thema te kiezen voor de beginpagina van je website. Je hoeft enkel te klikken op een thema uit het dropdown menu en de “save all changes” knop.

homepage-theme

 • Bij de tweede optie vul je een volledige URL, een URL prefix of URL met Asterisk in. Alle pagina’s die overeenkomen met de URL krijgen automatisch het thema dat je aanklikt.

url-prefix

 • De derde methode om een thema toe te passen is het gebruik van een keyword. Alle URL’s die dat keyword bevatten krijgen automatisch het thema gekoppeld aan deze setting.

query-keyword

 

Thema opties veranderen

Hou er rekening mee dat wanneer je een bepaald thema instelt op een pagina of een ander deel van je WordPress website dat dit niets verandert aan je huidige actieve thema.

Om een bepaald thema te configureren zal je het tijdelijk moeten activeren.

Een voorbeeld:

Veronderstel dat je het Twenty Thirteen thema gebruikt op je website en je stelde het Twenty Fourteen thema in op één bepaalde pagina op je website.

Om de thema opties voor het Twenty Fourteen thema te configureren ga je naar Appearance>>Themes en activeer het Twenty Fourteen thema. Je kan nu vrij aanpassingen maken aan het thema via Appearance>>Customize.

changing-theme-options

Zodra je tevreden bent met de setup van je thema, klik op “Save”, ga terug naar Appearance>>Themes en reactiveer je oude Twenty Thirteen thema.

Gebruik jij meerdere thema’s op jouw WordPress site? Waarom wel of niet? Laat je reactie achter in de comments.

Comments

Add a comment

mood_bad
 • No comments yet.
 • chat
  Add a comment
  keyboard_arrow_up