Leestijd toevoegen aan je artikel

In deze tutorial laten we zien hoe je makkelijk de gemiddelde leestijd toevoegt aan een artikel. We gebruiken hiervoor de plug-in Post Reading Time. Na installatie zie je in het instellingen menu een nieuwe optie genaamd: “Post Reading Time”.

postreadingtimescreenshot

Zoals je in het screenshot hierboven kunt zien, zijn er een paar opties beschikbaar. De eerste optie is het aantal woorden per minute. De plug-in berekent op basis van dit getal hoelang mensen zouden doen om je post te lezen. Op basis van dit artikel op Wikipedia ligt de gemiddelde leessnelheid tussen de 200 en 240 woorden per minuut. (Test hier hoe snel je zelf leest.) Op basis van de Wikipedia artikel stellen wij de leessnelheid in op 200 als gemiddeld leestempo.

Daarnaast heeft de plugin een mogelijkheid om tekst voor en achter de gemiddelde leestijd toe te voegen, en je kan kiezen om de tijd in minuten of minuten en seconden.

Om de leestijd in je post te laten zien is er een aanpassing nodig van je theme, (denk er aan, uw child theme aan te passen in plaats van uw master theme), de meest webmasters passen de code toe in  de single.php file, archive.php of op de homepage.

De code:

<?php post_read_time(); ?>

We vonden dit een leuke plug-in, ondanks dat het een klein beetje theme editing met zich mee brengt, Wat denk je is deze plug-in een aanwinst voor je site? Laat je reactie achter in de comments.

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up