Krijg email notificaties bij beveiligings risico’s

WordPress staat de laatste maanden zeer fel in de belangstelling van cybercriminelen, geen wonder met meer dan 26% marktaandeel onder de CMS systemen. Sommige van de recente beveiligingsgaten waren zelfs zo ernstig dat de FBI zelfs waarschuwingen verzond.

Niet lang nadat WordPress een security White paper publiceerde, was er een behoorlijk toename in de ontdekking van beveiligings risico’s in diverse plug-ins. Als een van de eerste issues die te voor schijn kwam hadden we te maken met SQL injectie risico in de populaire Yoast SEO plugin, bijna onmiddelijk gevold door een security release van het Pods framework. Momenteel heeft WordPress nog geen systeem in werking om plug-ins te indentificeren waarvoor het automatische updates pushed. Voordat dat proces in orde is moet er overleg plaatsvinden tussen de core developers en de plug-in developers.

Wanneer het proces voor deze automatische updates op punt staat, zou het fijn zijn om op WordPress.org een gedeelte te hebben gewijd aan deze geforceerde automatische updates.  Tot die tijd moet WordPress gebruikers uiterst opmerkzaam zijn om alle door hun gebruikte plug-ins up to date te houden.

Daarom is er nu een plug-in “Plugin Vulnerabilities” die gebruikers helpt op de hoogte te blijven van security releases. Eenmaal op je website geïnstalleerd kan het automatisch indexeren welke plug-ins een beveiligings- risico in houden. En het zal je via de admin op de hoogte houden. Tevens is het mogelijk om deze waarschuwingen toe gestuurd te krijgen via email.

HKeeiir

Zoals je ziet in bovenstaande email is WPmagazine netjes up to date ! De plug-in is gebouwd door white Fir Design, een Amerikaans bedrijf dat zich specialiseert in internetsoftware security, het bedrijf heeft onder meer een programma waarin veiligheids- bugs die gemeld worden beloond worden.

White Fir Design, publiceert regelmatig updates omtrent beveiligings- risico’s.

Het up te date houden van je WordPress installatie is essentieel voor de goede werking van je site. Soms merk je het zelf niet direct maar kan je website malware verspreiden, spam versturen of in een DDos botnet opgenomen zijn. Door de grote mate van populariteit van WordPress zullen er in de toekomst enkel meer bugs, en veiligheids risico’s opduiken in plug-ins en templates. Deze plug-in kan je helpen bij het tijdig inventariseren van plug-ins die geupdate moeten worden.

Mocht je nog vragen hebben, over deze plugin, is je website gehacked of wil je je site na laten zien, mail de mannen van Kyzoe Media zij kunnen makkelijk en snel voorthelpen.

 

 

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up