Hoe login met Facebook aan WordPress toevoegen

Hebt u ook al die websites gezien die aanbieden om u met uw Facebook account te registreren?  Wilt u de optie om met Facebook te registreren aanbieden op uw website? In dit artikel zullen we u laten zien hoe u met een klik uzelf registreert en inlogt op een website door middel van Facebook.

loginwithfacebook

Waarom Facebook connect aan uw site toevoegen?

Sommige mensen houden er niet van om registratieformulieren in te vullen en te wachten op bevestigingsemails. De Facebook connect optie toevoegen aan uw website maakt het gebruikers gemakkelijk om zich te registreren bij een site door hun Facebook account te gebruiken.

De gebruikers die de gewone registratiemogelijkheid willen gebruiken, kunnen dit nog altijd doen.

Laat ons nu eens bekijken hoe u met Facebook kunt inloggen op uw WordPress website.

Het eerste wat u moet doen is het installeren en activeren van de Nextend Facebook Connect plug-in.

nextend FB Connect

Bij de activering, gaat u naar de instellingen, en kies dan Nextend FB Connect om de plug-in te activeren.

fbconnect-settings

U zult deze plug-in moeten activeren met een Facebook app. Wanneer u al een andere plug-in gebruikt om Facebook reacties, een balk om aan te bevelen of volg buttons toe te voegen, dan is het mogelijk dat u al een Facebook app voor uw site gecreëerd hebt. U kunt dan het ID en de geheime sleutels van dezelfde app in de instellingen gebruiken. Wanneer u geen Facebook app hebt, kunt u er altijd eentje gratis aanmaken. Ga gewoon naar de Facebook Developers site en klik op de creëer een nieuwe app link onder het mijn apps menu.

create-new-app1

Dan zal er een popup verschijnen met de vraag om uw app platform te selecteren. U moet op website klikken om verder te gaan.

addnewapppopup

Nadien moet u de naam van uw app opgeven, het naamveld, en een categorie voor uw app. U kunt de naam van uw website gebruiken als de app naam en het naamveld en klik op de creëer app ID knop om verder te gaan.

appname

Facebook zal nu uw app creëren. Op het volgende scherm scrolt u een beetje naar beneden om de url van uw site in te voeren en dan klikt u op de knop “volgende”.

Dat is alles, u hebt nu met succes uw Facebook app gecreëerd. U kunt het dashboard van uw app bezoeken door op het mijn Apps menu te klikken bovenaan, en naar de app te gaan die u juist hebt gecreëerd.

Bewaar zeker een kopie van uw App ID en van de geheime sleutels van de App van op het dashboard en bewaar het op een geheime plaats.

Ga terug naar de instellingenpagina van de Nextend Facebook Connect op uw WordPressite en plak het App ID en de geheime sleutels van de app. Eens u dat gedaan hebt, kunt u andere opties bekijken op het scherm en op de knop veranderingen bewaren klikken, om de instellingen van uw plug-in te bewaren.

Dit is alles. We hopen dat dit artikel u geholpen heeft om inloggen met Facebook te installeren op uw WordPress website.

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up