Hoe laad ik images van een subdomein.

We weten allemaal dat de laadsnelheid van uw website tegenwoordig mee bepalend is voor de ranking in Google. In deze post ga ik uitleggen hoe we images kunnen hosten op een subdomein van je domeinnaam.

Het is algemeen bekend dat het laden van een CDN de snelheid enorm kan verhogen, dit effect kan ook verkregen worden door de images op een subdomein te hosten. Dit komt door de parallelle verwerking in de browser. in deze post ga ik je uitleggen hoe je alle nieuwe images laad vanaf je subdomein en de oudere images verplaatst naar dit subdomein.

Een subdomein maken.

Log in op je website controle paneel, wij hosten bij kyzoe.hosting en daar gebruiken we Directadmin, en kies voor subdomeinbeheer in de rechterkolom.

subdomein beheer directadmin

geef een naam op voor het subdomein bijv: img. Directadmin maakt dan een directory aan met dezelfde naam in de public_html folder.

Subdomein instellen in WordPress.

Met de komst van WordPress 3.5 is de lokatie keuze van de Media library niet meer standaard terug te vinden in de instellingen, daarom installeren we de volgende plugin: Upload Url and Path Enabler na het activeren van deze plugin zal je onder instellingen-> Media het path en de upload lokatie kunnen instelleen in WP:

upload path en lokatie

Je hebt nu de upload lokatie ingesteld in WordPress echter oude berichten zullen nog altijd de oude lokatie gebruiken hiervoor zullen we een aanpassing doen in PHPmyAdmin, dat leggen we hieronder verder uit.

Open PHPmyAdmin, en  ga naar de SQL tab daar type je het volgende:

1D07NOB

UPDATE wp_posts SET post_content = REPLACE(post_content,'http://www.example.com/wp-content/uploads/','http://img.example.com/')

Natuurlijk vervangen we example.com door je eigen domeinnaam. Als laatste moeten we natuurlijk ook de oude images uploaden naar de nieuwe map op de server.

Search engine redirect

in sommige gevallen zullen zoekmachines en andere website images van uw website geindexeerd hebben, daarom moeten we in de .htaccess file nog een regel code bijvoegen:

RedirectMatch 301 ^/wp-content/uploads/(.*)$ http://img.example.com/$1

ook hier vervang je natuurlijk example.com door jou domeinnaam.

We moeten nog één ding doen voor we klaar zijn met deze tutorial, in de map img die we aangemaakt hebben als subdomein zijn we nog een index.html nodig om te redirecten naar de hoofdsite. Anders als iemand naar de subdirectory surft krijgt hij een 403 directory verboden error wat niet professioneel is natuurlijk.

Ik hoop dat je met deze tutorial je website weer wat sneller hebt gemaakt. Laat ons zeker je ervaringen weten en vertel ons je nieuwe pagespeed score en hoeveel deze is gestegen.

Heb je nog vragen stuur ons gerust een email op info@wpmagazine.be

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up