Hoe kan je je berichten inplannen in WordPress?

Een van de leukste dingen in WordPress is dat je kan kiezen wanneer je berichten worden gepost. Het is een ontzettend handige tool die veel WordPress beginnelingen niet kennen. In dit artikel leggen we je uit hoe je je berichten kan inplannen.

Waarom je berichten inplannen?

Het is een algemeen gegeven dat elke website een bepaalde dagpiek kent wat het aantal bezoekers betreft. Wanneer je je in dezelfde tijdszone bevindt dan je doelpubliek dan is er geen probleem. Merk je bijvoorbeeld in jouw Google Analytics overzicht dat je de meeste bezoekers hebt rond vijf uur ‘s avonds dan kan je ervoor zorgen dat er rond dat uur een nieuw bericht wordt geplaatst.

Maar wat als je in een andere tijdszone woont? Jij woont bijvoorbeeld in Europa maar je doelpubliek in Azië en de US. In dit geval kan het zeer handig zijn dat je het bericht dat je wil plaatsen op voorhand kan inplannen.

Of stel, je gaat op vakantie voor een maand. Hoe pak je dit aan?

Simpel! Je plant je berichten op voorhand in in WordPress. Dit geeft je de mogelijkheid om al je berichten op voorhand te schrijven en ze op een bepaalde datum in de toekomst in te plannen. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken dat je lezers afhaken omdat er lange tijd geen berichten meer verschijnen. Alles gebeurt geautomatiseerd.

Hoe plan je je bericht in?

Zodra je je bericht hebt geschreven klik je deze keer niet meteen op “Publish” maar kijk je naar de optie boven de “Publish” knop. Hier staat “Publish immediately” Edit. Wanneer je klikt op de Edit knop zal je zien dat je een andere datum kan kiezen wanneer je bericht gepubliceerd wordt. In het Nederlands moet je zoeken naar “Onmiddellijk publiceren”.

Hoe kan je je berichten inplannen in WordPress?

De meeste websitebezoekers houden van regelmaat. Heb je bijvoorbeeld een nieuwsblog en je hebt de gewoonte om een nieuw bericht te posten om 8u ’s ochtends, blijf dit dan ook zo doen. Mensen houden van gewoonte. Het tijdstip veranderen kan je bezoekers wegjagen.

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up