Hoe gedeeltelijke RSS feeds omzetten in een volledige tekst?

RSS feeds (Really Simple Syndication) wordt vooral aangeboden in een beknopte versie, en dat houdt in dat alleen de titel en een kort fragment van de tekst aangeboden worden.

Dit kan dikwijls problematisch zijn. Zowel wanneer je de beknopte RSS gebruikt voor je eigen persoonlijk gebruik, als wanneer je het gebruikt om inhoud te creëren voor je site, zoals door een WordPress plug-in zoals WP RSS Aggregator.

Nu zijn er een aantal manieren waarop dit probleem opgelost kan worden zowel door gratis als door betalende diensten en ik ga ze hieronder allemaal bespreken. Voor de duidelijkheid: de volgorde is van geen belang.

Five Filters

Five Filters biedt een Full Text RSS service die u in staat stelt om een gedeeltelijke web feed om te toveren in de volledige tekst, zonder de rommel of de advertenties erbij. Dit zal u in staat stellen om de volledige artikels te lezen wanneer en waar u maar wilt.

five-filters

Tussen de lijst van kenmerken van Five Filters, zult u vlugge extractie van een artikel waarbij bepaalde vlugge extractieregels gehanteerd worden om u van de meest accurate resultaten te verzekeren, autodetectie voor die gevallen waar er geen extractieregels bestaan, en taalherkenning. Het biedt ook ondersteuning voor meerdere pagina’s, staat toe dat artikels die opgesplitst worden over verschillende pagina’s terug bij elkaar kunnen worden gebracht, biedt aanpasbare extractie voor de meer verfijndere extracties, en meerdere formaten voor uw resultaten (RSS, JSON of JSONP).

Het biedt ook een aantal betalende opties. Basic biedt een gratis dienst. Premium begint vanaf $5 per maand, Developer is gebaseerd op betalen per keer dat u de dienst gebruikt, terwijl Self-hosted betekent dat u eenmalig $20 betaalt om de dienst zelf aan te bieden.

Five Filters

Full Text RSS Feed Builder

Full Text RSS Feed Builder is een volledige gratis dienst die uw gedeeltelijke RSS feed zal omzetten in een feed met de volledige tekst. U dient juist de url in te brengen en wij geven u er een nieuwe.

full-text-rss-feed-builder

De eenvoud en het gemak waarmee dit werkt, daarvoor moet u wel het kleine ongemak
over hebben dat deze dienst niet alle functies aanbiedt van andere betalende diensten. Maar dat gezegd zijnde, biedt dit wel de mogelijkheid om de afbeeldingen uit een tekst volledig mee op te nemen in de inhoud, en dat is alleen maar goed. Het wordt ook altijd geüpdatet en het werkt met een reader, autoblogger of Kindle.

Zelfs al is dit gratis, u hoeft zich geen zorgen te maken over advertenties die overal opspringen, en er bestaat de mogelijkheid om donaties te doen zodat deze dienst blijft bestaan.

Full Text RSS Feed Builder

WM Utils

Een andere gelijkaardige dienst is WM Utils. En dit is weer helemaal gratis en het kan een verkorte RSS feed aan en kan dit omzetten in een statische en volledige RSS tekst feed.

wm-utils

Dit is een ideale tool voor bloggers en gebruikers van news readers, deze tool geeft u de mogelijkheid om gewoonweg de url te kopiëren van de verkorte RSS feed in het tekstveld en de rest wordt voor u gedaan. Wanneer het de volledige tekst uit de url kan halen die u aanbiedt, dan krijgt u een link aangeboden naar de opnieuw aangeboden volledige tekst, en die kunt u openen in elke browser of RSS feed reader.

WM Utils

Feed Enlarger

Een andere gratis dienst om gedeeltelijke RSS feeds om te zetten in volledige tekst is feed enlarger. En opnieuw is het zo simpel als gewoon de url intypen van de gedeeltelijke feed, maar ditmaal zijn er een aantal extra instellingen waar u van gebruik kunt maken.

feed-enlarger

Ten eerste kunt u kiezen voor het aantal feed items dat u zou willen hebben (met een maximum van 10), en vervolgens is er een gave functie waarmee u kunt kiezen of u een aantal links wilt behouden in de inhoud. Standaard worden deze behouden, maar feed enlarger biedt u de mogelijkheid om ze compleet weg te halen of om ze als voetnota’s te gebruiken. U hebt ook de optie om een item uit de feed te halen wanneer de extractie mislukt, en als laatste maar niet als minste hebt u de optie om voor JSON weergave en debugging te kiezen.

En opnieuw is dit een gratis dienst, en er is de optie om geld te doneren om de dienst in de lucht te houden.

Feed Enlarger 

WizardRSS

Wizard RSS is de meest eenvoudige toepassing die u kunt vinden. Breng gewoon de url van de gedeeltelijke feed in, en druk op de knop “creëer” en WizardRSS doet de rest. En u krijgt de volledige tekst in minder dan geen tijd.

wizard-rss

WizardRSS

Full Text RSS Feeds Add-on for WP RSS Aggregator

Zoals ik al in de inleiding vermeldde, geeft de WP RSS Aggregator plug-in de mogelijkheid om een feed reader/aggregator te bouwen op uw website, en er zijn een heleboel bijkomende functies die hierbij aangeboden worden.

Een ervan is de Full Text RSS Feeds add-on. Deze add-on verbindt u met de Full Text RSS Feed Premium service die de volledige tekst aanbiedt voor een onbeperkt aantal van feed items per feed bron.

Deze add-on werd ontworpen om samen te werken met een andere add-ons zoals WP RSS Aggregator add-ons, zoals Feed to Post, die u de mogelijkheid geeft om feeds te importeren en ze op te slaan als posts of een ander aangepast type van post dat u zou willen gebruiken. Het biedt u de volledige inhoud van deze artikelen of posts.

Full Text RSS Feeds

Besluit:

Zoals u ziet, bestaan ere en aantal gratis oplossingen om u te helpen bij het probleem van gedeeltelijke RSS feeds (en er zijn er ook betalende) Dus als u ooit een site tegenkomt die een gedeeltelijke RSS feed aanbiedt, dan weet u waar u terecht kunt. Bent u dergelijke diensten voor volledige teksten tegengekomen of hebt u er enkele van gebruikt? Wat waren uw ervaringen? We zouden het graag van u vernemen in de reacties hier onderaan.

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up