Hoe gebruikers stoppen met het delen van wachtwoorden in WordPress

Standaard kan een WordPress gebruiker in een account inloggen van op verschillende plaatsen. Dit kan ervoor zorgen dat de veiligheid van een WordPress site met meerdere auteurs in het gedrang komt. Het kan er ook voor zorgen dat dit je inkomsten negatief beïnvloedt, wanneer het gaat over een site met leden. In dit artikel zullen we bespreken hoe we kunnen voorkomen dat mensen wachtwoorden gaan delen in WordPress door samenlopende login pogingen te blokkeren.

Hoe gaat WordPress om met gebruikerssessies?

preventconcurrentlogins

Voor we verder gaan, gaan we bekijken hoe WordPress omgaat met gebruikerssessies. Zoals vele andere toepassingen gebruikt WordPress cookies om een ingelogde gebruiker te identificeren. Deze cookies bevatten niet uw wachtwoord, alleen uw gebruikersnaam en een speciale sleutel als bewijs dat u het wachtwoord kende.
Wanneer u de website bereikt vanuit een externe locatie en per ongeluk op de ‘herinner mij’ knop drukte, dan kan iedereen vanuit die computer op uw website inloggen omdat WordPress toelaat dat dezelfde gebruikersnaam inlogt vanuit verschillende locaties.
Dit is een beetje problematisch voor de veiligheid, maar het kan ook problemen geven op zakelijk gebied wanneer het gaat om een website met leden die premium pakketten verkoopt.
Gebruikers kunnen simpelweg hun wachtwoord en dezelfde logininformatie delen met vrienden om van uw betaalde informatie aan de haal te gaan.
Zou het daarom niet leuk zijn dat u zou kunnen voorkomen dat gebruikers zouden kunnen inloggen van op verschillende plaatsen?. Pas geleden, toen een gebruiker ons die vraag stelde, waren we in staat om iets te beginnen tegen simultane logins dankzij een plug-in.

Voorkom simultane logins en het delen van paswoorden in WordPress

concurrent-user-sessions-wp

Het eerste wat u moet doen is de Prevent Concurrent Logins plug-in installeren. U zult zien dat deze zonder meer werkt en dat u geen instellingen hoeft te configureren.
U kunt deze plug-in testen door op uw WordPresssite in te loggen vanaf twee verschillende browsers op uw computer of door de private of incognito mode te gebruiken.
Wanneer u probeert in te loggen met hetzelfde wachtwoord en dezelfde gebruikersnaam vanaf de tweede browser, dan zult u succesvol kunnen inloggen. Maar, de plug-in zal de oude sessie beëindigen en op welke link u ook klikt in het vorige browservenster, u zult altijd teruggebracht worden naar de loginpagina. Dat is alles.
We hopen dat dit artikel u geholpen heeft om uit te vissen hoe u gebruikers ervan kunt weerhouden om wachtwoorden in WordPress te delen, en dit door simultane logins te verhinderen. Ook willen we er u nog eens een keer vriendelijk op wijzen dat wachtwoorden gehackt kunnen worden. Wanneer u dit wilt vermijden, dan moet u sterke wachtwoorden gebruiken op uw WordPress site. En u kunt ook alle gebruikers verplichten om sterke wachtwoorden te gebruiken op de site.

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up