Hoe beperk je het aantal gebruikte karakters in de titel van een WordPress site?

Wist je dat de optimale titellengte zo’n 55 à 60 karakters bedraagt? Dit is wel een beetje moeilijk vol te houden wanneer het gaat over een blog met meerdere auteurs. In dit artikel laten we je zien hoe het mogelijk is om het aantal karakters van een titel van een WordPress blog te beperken.

Limit Post Titles

Het eerste wat je moet doen is de Limit Post Titles plug-in downloaden. Bij de activering ga je gewoon naar instellingen > beperk post titels om de instellingen van de plug-in te configureren.

Limit Post Titles

Hier dien je het maximum aantal karakters in te brengen en het type van posts waar deze karakterlimiet voor geldt, aanvinken. Vervolgens klik je op ‘Wijzigingen Bewaren’ om de instellingen op te slaan. Je kunt nu je post aanmaken en een nieuwe titel toevoegen. Je zult merken dat de plug-in de karakterlimiet toont en je laat weten wanneer je die overschrijdt.

Limit Post Titles (1)

Het verschil tussen de titel van een post en een SEO titel

Wanneer je een SEO plug-in gebruikt zoals WordPress SEO of All in One SEO, dan zul je merken dat je een SEO titel kunt toevoegen voor iedere post:
Great Titles

De SEO titel verandert niets aan de titel van je post. In de plaats daarvan wordt hij gebruikt als de HTML <title> tag van de post. Dit stelt je in staat om een alternatieve kortere titel te gebruiken voor SEO en een beschrijvende titel voor je post. Alle twee zorgen ze voor een verbeterde SEO. Maar de meeste eigenaars van websites blijven dezelfde titel voor alle twee de instellingen gebruiken, en dit wordt gedaan om problemen zoals het overtallig gebruik van keywords te vermijden, zoals correctiemaatregelen van zoekmachines.

We hopen dat dit artikel je heeft kunnen helpen bij het instellen van een karakterlimiet voor posttitels in WordPress. Misschien kun je bijkomend nog eens de gids overlopen voor het voorkomen van dubbele titels in WordPress.

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up