Het belang om uw WP site te updaten.

Met WordPress is het belangrijk om drie zaken te updaten: de scripts van de WordPress core, de theme’s en de plug-ins. Voordat je aan het updaten slaat moet je natuurlijk wel eerst een back-up nemen.

Heb je van alles een back-up?

Wij van WPMagazine raden aan om ALTIJD een back-up te maken voordat je een update inplant. Dit is belangrijk want een update loopt niet altijd zoals je wenst. Een mogelijke gevaar is dat je al je voorgaande updates verliest. Denk maar aan de wijzigingen die je aan je templates hebt gedaan. Een back-up hebben kan in dergelijke gevallen helpen om het leed te verzachten.

Alles updaten!

Updaten is een voortdurend proces, nieuwe WordPress worden continu gereleased, evenals veiligheids- updates en updates voor de gebruikte themes en plug-ins. Met elke WordPress update worden fouten verbeterd, beveiligingsgaten gedicht en nieuwe mogelijkheden toegevoegd.

Veel site eigenaren updaten hun gebruikte theme’s niet omdat ze persoonlijke aanpassingen hebben gedaan aan de template. Wij van WPmagazine.be raden dit ten zeerste af. In dergelijke gevallen zou je beter gebruik maken van een Child Theme.  Veelal kan je in een Child Theme de wijzigingen uitvoeren die je anders in het Parent Theme had gedaan.

Child Theme’s

Even een woordje uitleg over Child theme’s, in het kort: We kennen bij WordPress twee soorten themes Parent Theme’s en Child Theme’s, waarbij we kunnen stellen dat al het programmeerwerk van hoe een theme zich moet gedragen in het Parent Theme aanwezig is, maar dat de layout, de stijl en aanpassingen in de layout door het Child Theme verzorgd worden. Als je dan een update moet doen van het theme volstaat het om het Parent Theme te updaten, hierdoor veranderd er niks aan de layout, stijl of indeling.

ONZE REGEL IS: VERANDER NOOIT IETS AAN DE PARENT THEME FILES

Hierover later in een uitgebreid artikel meer, ook over hoe je bijna van elk Theme een Child Theme kunt maken.

Beveiligingsrisico’s

WordPress is populair zo populair dat het gebruikt wordt op 45.58 % van de sites die een CMS gebruikt. Volgens Built With is Drupal de nummer twee op de lijst. Doordat WordPress zo een populair CMS is, worden er ook steeds meer en steeds vaker malware voor geschreven. We hebben dit de laatste dagen met name gezien bij de SoakSoak malware dat gebruikt maakt van een beveiligingsgat in Revslider.

Conclusie

Het bijwerken van WordPress is soms een tijdrovende bezigheid, zeker met de snelheid waarin sommige plug-ins, themes maar soms ook de core van WP wordt geupdate. Maar wij bij WPMagazine denken dat geen enkel website eigenaar zich kan veroorloven om met oude plug-ins, themes of een oude WP installatie te werken, gezien de veiligheidsrisico’s die er aan vast kleven.

Kan of wil je niet de tijd vrijmaken om telkens de updates te doen van uw WordPress site(s), onze partner WPdokter kan dit tegen een lage prijs voor u uit handen nemen, zij zorgen dan dat u wekelijks op de hoogte gebracht wordt van de uitgevoerd werkzaamheden.

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up