Eindelijk: een officiële Twitter plug-in !

Twitter heeft afgelopen week eindelijk een officiële WordPress plug-in beschikbaar gesteld. Natuurlijk hebben we de plug-in bekeken en een snelle test gedaan, de plugin werkt zoals het zou moeten. In dit artikel bespreken we een aantal van de features.

‘Eindelijk’ is wel het woord dat in ons op komt. De plug-in die onlangs is aangekondigd door Twitter is dus nu beschikbaar in de WordPress Repository. Eén van de dingen die opvalt is, dat tot enkele weken geleden er een Twitter plug-in in de WordPress repository stond. Deze was echter en een hele tijd niet meer ge-update en was daarnaast niet van Twitter. De oude plugin was ongeveer 150.000 keer gedownload.

De nieuwe en officiële plug-in heeft verschillende features en mogelijkheden. Mogelijkheden die in de loop der tijd door verschillende plug-ins zijn geïmplementeerd in diverse plug-ins, waaronder Jetpack en Yoast.

twitter plug-in

Een van de mogelijkheden die de plug-in natuurlijk biedt is een share optie en follow button. Daarnaast biedt het ook een pagina waar je de basic settings kunt instellen.

Settings scherm

In het post venster is er ook een Metabox. Die laat je toe om een voor gedefinieerd bericht of Twittercard op te nemen. Wat natuurlijk erg leuk is.

twitter card

Ook is de mogelijkheid in gebouwd om de kleuren aan te passen voor embedded tweets. Afgaande op de mededing die door Twitter gedaan is er ook integratie voor Twitter ads en analytics tracking. Beiden zijn voor publishers meer dan gevraagde opties.

Eén ding dat schittert door afwezigheid is de authenticatie mogelijkheid in de plug-in. Misschien wordt dit nog toegevoegd in de toekomst. Maar op dit moment is het niet mogelijk om automatisch te nieuwe posts te tweeten, of andere actie te ondernemen die Twitter authenticatie op site niveau vereisen. Deze functionaliteit is wel aanwezig in Jetpack, via de WordPress.com authenticatie.

Wij zij heel blij deze officiële Twitter plug-in te zien. De source code is gereleased op Github onder een MIT licentie. Een korte blik op de source code leert ons dat de code op een zeer nette manier is geschreven. Wij zien er alvast naar uit om verder te experimenteren.

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up