Een veilige manier om code aan je header en/of footer toe te voegen.

Er zijn momenten dat je aanpassingen moet doen aan je WordPress website, en de enige manier is soms om dan de onderliggende code te bewerken. Natuurlijk is het dan simpel om de onderliggende code van het thema te bewerken. Maar eerlijk gezegd is dit geen ideale manier, en wel om een aantal redenen:

Wanneer je van thema veranderd is de aangebrachte code verdwenen, zelfs het updaten van een thema zorgt er voor dat de aangebrachte wijzigingen verloren gaan.

Maak je een fout tijdens het wijzigen van de bestanden kan het zelfs gebeuren dat je website onbereikbaar wordt.

Header & Footer Plugin voor WordPress

Met deze gratis plugin geschreven door Stefano Lissa kan je makkelijk codes en HTML aan je header en foor toevoegen. Het kan gaan om Google authenticatie codes, analytic codes of PHP en HTML codes, zelfs javascript kan je zo makkelijk toevoegen.

Hoe kunnen we de header en footer plugin gebruiken.

De header & footer plugin is gratis te gebruiken en kan direct uit de repository geïnstalleerd worden.

Om de plugin te installeren log in in de backend van je website, (http://yoursite.com/wp-login.php) en je navigeert naar plugins klikt op nieuwe plugins. en tikt vervolgens in het zoekvenster header and footer. De eerste plugin is de plugin die we nodig hebben.

header and footer plugin

Eenmaal de plugin is geïnstalleerd en geactiveerd vind je onder het settings menu in de sectie header and footer de configuratie afmaken.

De plugin heeft verschillende tabs voor de verschillende plaatsen waar je text, code kan pasten. Om dit te doen klikt u op de tab van uw keuze om de tekst te plakken.

header-footer-add-code

In bovenstaand screenshot zie je de vele mogelijkheden die de plugin biedt. Zo kan je kiezen of je enkel de code in de header op de frontpage plakt of op alle pagina’s in de header.

Nu heb je een makkelijke manier om code toe te voegen in de header (en op andere plaatsen) op deze manier blijft de code altijd in de site aanwezig, en heb je een makkelijke manier om wijzigingen aan te brengen zonder dat je de update mogelijkheden van je thema in gevaar brengt.

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up