Deze plugin corrigeert “pagina niet gevonden” fouten in WordPress.

Pagina net gevonden of 404 errors is een veel voorkomende fout in WordPress en op het internet in het algemeen. Wij bekijken vandaag een plugin die deze errors aan het licht brengt, en deze in sommige gevallen kan oplossen.

Maar wat is de oorzaak van “Pagina niet gevonden” of ” 404 fouten”?

Er zijn verschillende redenen:

 • Een link heeft een tikfout en linkt naar een URL die niet bestaat.
 • De inhoud waarnaar u linkt is verwijderd geweest.
 • De URL waarnaar u linkt werd bijgewerkt.
 • U veranderde de WordPress permalinks.

Vandaag willen wij u een plugin tonen die wij gebruiken voor het bijhouden van “pagina niet gevonden” fouten in WordPress sites en hoe ze te corrigeren.

De plugin die dit allemaal voor u doet is 404 redirected. Deze plugin is al een tijdje niet bijgewerkt. Maar doet ondanks dat zijn werk prima. In feite lost deze plugin meestal automatisch mijn “pagina niet gevonden” fouten op en houdt een lijst bij van diegene die hij niet in staat is om automatisch te repareren.

Zoals we zullen zien, heeft de plugin voor- en nadelen.

Als u aarzelt bij het gebruik van een plugin die is verouderd, kunt u ook een 404-fout ontdekken in Google Analytics, hier vindt u een artikel over het instellen van waarschuwingen als er teveel 404 fouten optreden.

Het goede aan deze plugin is dat het repareren van  een “404-pagina niet gevonden” fout het uiterst gemakkelijk is geworden.

page-not-found-errors@2x

in bovenstaand screenshot ziet u dat de plugin de 404 – pagina niet gevonden fouten automatisch repareeert op mijn WordPress site. Het loopt nu voor bijna een jaar, maar het is nog steeds een enorm aantal.

Het toont u zelfs statistieken van hoe vaak de “pagina niet gevonden” fout is opgetreden en wanneer het voor de laatste keer plaatsvond.

De plugin werkt op de volgende manier:

 1. De plugin spoort alle “404-pagina niet gevonden” fouten op in uw WordPress site.
 2. Het analyseert elke enkele fout en zoekt naar soortgelijke URL’s op uw site.
 3. Als de plugin een pagina of bericht met een gelijkaardige url als diegene die de fout veroorzaakte, zal het een redirect naar deze url maken. U kunt natuurlijk bladeren door de lijst met automatische redirects en deze zelf aanpassen.

Toevoegen van handmatige redirects om de “404-pagina niet gevonden” op te lossen in WordPress.

In bepaalde gevallen wilt u misschien de 404 pagina niet gevonden fouten rechtstreeks repareren. Met deze WordPress plugin kun je dat doen. Een tijd geleden hadden wij voor een klant een probleem met een PDF document.

Wij hadden een fout gemaakt in de url om het document op te vragen, we vergaten de redirect in te stellen in de plugin. Dus mensen die het document wilden lezen konden de link niet volgen.

Hier zijn de twee stappen die nodig waren het om probleem op te lossen:

 1. Ik opende de plugin 404 redirected en zocht naar automatisch genereerde “pagina niet gevonden” fouten met de URL “http://jkoch.me/handbook”.handbook-404-error@2x
 2. De plugin had de 404-fout geregistreerd, maar was niet in staat om dit automatisch op te lossen. Dus heb ik de URL handmatig aangepast en de redirect opgeslagen.handbook-404-error

Zo ziet u hoe makkelijk dat het is om met deze plugin, 404 of pagina niet gevonden fouten op te lossen. Heeft u een oplossing voor uw 404 errors, laat het ons weten in de reacties.

 

 

Comments

Add a comment

mood_bad
 • No comments yet.
 • chat
  Add a comment
  keyboard_arrow_up