De No Captcha plug-in. Gebruik jij hem al?

Er zijn nieuwe plug-ins voor Google’s captcha en re-captcha, WordPress login, en formulieren voor commentaar en registratie. In dit artikel leggen we ze graag aan je uit. Werk jij er al mee?

Captcha Plug-in

Tussen de vele WordPress plug-ins zijn er een aantal die werkelijk beginnen op te vallen: ze doen een poging om Google’s captcha en re-captcha te integreren in de formulieren van WordPress. Nu geweten is dat de meeste mensen captcha’s haten, heeft Google zich eindelijk de moeite getroost om de gebruikerservaring ervan te verbeteren door de verhakkelde tekst te vervangen door een eenvoudig vakje om aan te vinken.

nocaptcha

No Captcha plug-in

WordPress ontwikkelaars hebben al vlug de nieuwe No CAPTCHA API overgenomen en dit toegevoegd aan de WordPress formulieren. Tot nu toe zorgt de No CAPTCHA reCAPTCHA plug-in, die ontworpen werd door de Nigeriaanse software ontwikkelaar Agbonghama Collins, voor de grootste flexibiliteit op het gebied van het specificeren van de formulieren die u wilt laten beschermen.

  • Mogelijkheid om een captcha te activeren tijdens de login, registratie, commentaar, in combinatie met twee of met allemaal.
  • Een thema kiezen voor de captcha (licht of donker)
  • Autodetectie van de taal van de gebruiker

Eens geactiveerd en geconfigureerd zal deze re-captcha vooraan kunnen bekeken worden.

recaptcha-frontend

Het is gemakkelijk om deze plug-in te configureren, u kunt het eenvoudigweg in de Google recaptcha sleutels plakken op de instellingen pagina.

recaptcha-keys

Selecteer de login, de registratie of de commentaarformulieren of maak zelf een selectie met een of meerdere van deze elementen om de Captcha reCAPTCHA bescherming toe te voegen.

select-form

Verder onderaan de pagina krijgt u de optie om de plug-in te forceren om een specifieke taal te gebruiken in een uitklapmenu, of u kunt dit ook door autodetectie laten doen. U kunt ook een standaard foutmelding instellen voor wanneer de gebruiker er niet in slaagt de captcha op te lossen en een thema selecteren voor het captcha display.

Onze ervaringen met de No Captcha plug-in

We hebben deze plug-in getest en hij werkt zo als beloofd goed om de Captcha reCAPTCHA toe te voegen. We hebben wel ontdekt dat hij niet compatibel is met de Jetpack Comment module, dus het zal nodig zijn dat u het vinkje achter het commentaarvak weghaalt wanneer u dit gebruikt. De No CAPTCHA reCAPTCHA plug-in is gratis verkrijgbaar bij WordPress.org. Het is nog niet bekend wanneer Google een officiële implementatie voor WordPress zal ontwikkelen, maar ondertussen maakt deze plug-in het mogelijk om de reCaptcha toe te voegen aan die WordPress formulieren die het meest gevoelig zijn aan spam.

Gebruik jij de no captcha plug-in al? Wat zijn jouw ervaringen?

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up