Child theme Configurator voor WordPress

We hebben het in verschillende posts al gehad over het belang van Child Themes. Daarin haalden we onder andere aan hoe makkelijk het is een Child theme te maken. Maar ook wat het belang van een Child Theme met het oog op updaten van je thema’s. Je hoeft voor het maken van een child theme geen php coder of ervaren ontwikkelaar zijn.

Echter het maken van een child theme kan in veel gevallen ook door een plug-in gedaan worden. Het maken wordt zo helemaal kinderspel. Vandaag bespreken we de Child Theme Configurator.

child-theme

Deze plug-in maakt het voor u mogelijk om zonder zorgen een child theme te maken. Je kan de kleuren van het parent theme aanpassen, net zo als achtergronden, fonts en al het overige. Het zorgt er voor dat je individuele CSS Selectors vanuit het parent theme kunt identificeren en aanpassen. Je bent dus in staat om style aanpassingen te zien voordat je de site live zet. Daarnaast heb je de mogelijkheid om webfonts te importeren, en child themes kunnen ge-exporteerd worden als zipfiles.

childtheme

De Child Theme configurator is ontworpen als tool om uw theme makkelijker aan te kunnen passen, zonder de update mogelijkheden te verliezen na elke update. Zelfs als je een CSS crack bent kan deze plug-in je veel tijd besparen.

 Wat is jouw ervaring met de Child Theme configurator?

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up