CaptainForm: een nieuwe gratis formulier bouwer

De plugin die we vandaag bespreken is een gloednieuwe formulier plugin voor WordPress namelijk de Captain-Form plug-in. De plugin zit nog in beta test fase.. Deze plug-in is vrij te downloaden en te gebruiken.

Plug-in eigenschappen

 1. Intuitieve Editor – CaptainForm laat u webformulieren bouwen binnen uw WordPress dashboard.
 2. Formulier Templates – Kies uit een galerij van gratis formulieren templates. CaptainForm laat u toe dan om deze verder aan te passen.
 3. Geavanceerde Beveiliging  Één van de bevoegdheden van CaptainForm is geavanceerde beveiliging. SSL encryptie,wachtwoordbescherming of CAPTCHA, Deze heeft het allemaal.
 4. Slimme Integratie  Voeg extra gadgets toe aan uw WordPress formulieren voor meer functionaliteit.41

Het gebruik van de plug-in

Nadat u de plug-in heeft geüpload en geactiveerd kunt u uw eerste formulier bouwen. Om dit te doen, klikt u op  de link “MyForms” die zich bevindt onder het menu “CaptainForms”, er zal dan een niewe knop verschijnen met de naam “NewForm”.

71

Na het klikken zult u op de volgende pagina verschillende formulier types zien die u kunt tot stand brengen, als volgt:

 • Contact and Lead Form
 • Survey
 • Event Registration
 • Order Form
 • Quiz Form
 • Poll Form
 • Blank Form
 • Other Form81

De “Other Form”optie bevat een lange lijst van vele verschillende types van formulieren om uit te kiezen:


91

Elk van deze formulier types heeft een “Preview” link die u een voorbeeld zal laden zodat u een idee krijgt van wat het is. Hier nemen als voorbeeld de “Quiz form”:

10

Wanneer u een formulier template kiest om mee te starten kan u deze op de volgende pagina beginnen aan te passen. Aan de linkerkant zult u de basis velden zien zoals een tekstvak toevoegen, een selectie vakje toevoegen, een tekstgebied toevoegen, enz. Het formulier voorbeeld wordt getoond in het midden zodat u de veranderingen kan zien terwijl u de aanpassingen maakt.

111

Om een bestaand gebied te bewerken, klikt u op de naam eenvoudig deze zal dan in blauw worden benadrukt zodat u veranderingen kunt aanbrengen.

12

Bovenaan het formulier is een knopLayoutoptionsdie het formulier zal openen en u toelaten om sommige veranderingen in het hele formulier aan te brengenHier heeft u de mogelijkheid om uw formulier uit te lijnen, de breedte aan te passen en labels plaatsen.

13

Er is ook een Preview knop dat het huidige formulier zal ladeb-n op een pagina in uw live omgeving zodat u kan zien hoe eruit ziet.

14

Een u al deze formulier velden heeft ingevuld, kan u de “Settings” link bezoeken waar u heel veel dingen kan doen met uw formulier. U heeft “Notifications” waar de de instellingen van de e-mail zich bevinden, Google Analytics, Footers, enz. De Themes laten u toe om te kiezen uit een aantal voorgedefinieerde design opties, Aanpassen van CSS of juist uw thema laten restylen.

15

De “Thirth party Apps is waar u uw formulier kan verbinden tot 21 (momenteel) verschillende apps.

16

De instellingen bevatten ook de betalingen, beveiliging, regels, vertalingen en een geavanceerd gebied.

Zodra u klaar bent met de instellingen zult u het formulier moeten opslaan en dan de “Publish” link bezoeken waar u 3 opties heeft om uw formulier weer te geven op uw site.

U kunt dit doen met een shortcodeeen widget of direct een functie plaatsen in het thema bestand.

17

Prijs

Zodra de plug-in officieel wordt gelanceerd zullen er 4 mogelijkheden zijn om uit te kiezen. De gratis versie laat u toe om 3 formulieren te maken tot 15 velden en 100 MB opslag. Het leerplan kost $35 per jaar voor ongelimiteerd aantal formulieren velden en een 500MB opslag. Het master plan kost $95 per jaar met 2GB opslag 20k inzendingen per maand. En het laatste plan is genoemd de “Hero” waar 100k inzendingen en 10GB opslag zijn inbegrepen. Dit kost $195 per jaar en biedt ondersteuning voor WordPress multisite en payment processors.

21

Er is een menu item “My Account in de CaptainForm menu waar u uw plan op elk ogenblik kan upgraden, transacties bekijken en uw plan annuleren.

31

Ondersteuning

Ondersteuning wordt geboden via een pagina binnenin de plug-in zelf. Wanneer u de “Support” link bezoekt zult u een formulier zien waar u om het even welk probleem meteen kan voorleggen aan het ondersteuningsteam. 

51

Er is ook een kennisbank op de site met een aantal artikelen die behandelen hoe u de formulieren opstelt, formulier vormgeving, betalingsgateways, enz.

61

Besluit

Dit voelt als tot dusver een verkochte plug-in, deze is makkelijk te gebruiken en heeft en hoop eigenschappen zodat het voor een beginner wat overweldigend lijkt. Het proces om een formulier te maken voelt goed aan. 

Aangezien deze plug-in zich nog in het bèta stadium bevindt, heeft deze al reeds een indrukwekkende hoeveelheid apps integratie. De meeste grote mailing list providers zorgen ervoor dat u uw abonnees kan beheren zonder dat u problemen zal hebben bij het gebruik.

Een eigenschap die ik werkelijk goed vond was de optie om een formulier type te kiezen bij het maken van formulier. Zij zijn erin geslaagd om elk mogelijk gebruik van het formulier te voorzien van een startpunt, zodat u het later kan bewerken naar uw specifieke behoeften wat u tijd zal besparen.

Samenvattend, is dit een stevig begin voor plug-in met wat poetsmiddel zou het een levensvatbaar alternatief kunnen zijn.

Gelieve te herinneren dat dit overzicht op de bèta plug-in is gebaseerd is zodat kan het veranderen wanneer de officiële versie beschikbaar wordt. Download het terwijl het in bèta is en test deze plug-in uit.

Comments

Add a comment

mood_bad
 • No comments yet.
 • chat
  Add a comment
  keyboard_arrow_up