Betrouwbare WordPress e-mail met externe SMTP integratie

Als webmaster bent u vaak aan het zwoegen met verschillende taken om uw site functioneel te houden. Terwijl het gemakkelijk is om te focussen op visuele items zoals het design of sleutelfuncties, maken vele gebruikers van WordPress de fout om hun site niet te verbinden met een SMTP server. Wanneer u zich geïntimideerd voelt door de gedachte om uw site op maat te maken, of u gewoon er nog niet aan gedacht had, kan SMTP toch gemakkelijk geïntegreerd worden door kant en klare plug-ins te gebruiken.

De ingebouwde WordPress mailfunctie

Standaard wordt WordPress geleverd met een ingebouwde mailfunctie die gekend is als wp_mail. Dit is een handige verpakking voor de PHP mail()  functie die gewoonlijk Sendmail gebruikt om mails te versturen.

Tenzij u de wp_mail functie wijzigt, zoals besproken in de WordPress Codex, zal de standaard onderwerpregel voor uw e-mail WordPress bevatten en het standaard verzendadres zal wordpress@uwsite.com zijn.

Jammer genoeg werkt bij vele WordPress sites de standaard e-mail niet en dit komt omwille van beperkingen door de host (omwille van spamcontrole) of conflicten met andere plug-ins. Wanneer u bijvoorbeeld beveiligingsplugins heeft, dan is dit meestal de belangrijkste schuldige als deze functie niet werkt.

In plaats van problemen met wp_mail() te willen oplossen, of te merken dat de standaard mail server stopt met werken zonder dat u dat weet, is het best om zoveel mogelijk te vermijden van de wp_mail() server functie te gebruiken.

WordPress SMTP integratie

Hieronder vindt u een aantal veel gebruikte oplossingen om de standaard mailfunctie op uw site te vervangen. Hou er rekening mee dat online mailfuncties zoals gmail aanzienlijke beperkingen plaatsen op externe sites om mail te versturen langs hun server. In de meeste gevallen zult u mail moeten versturen langs een betaalde e-mailprovider (of langs de e-mailprovider van uw host) om dit werk te kunnen doen.

WP Mail SMTP

Met ongeveer 300.000 actieve mailinstallaties, is WP Mail SMTP een van de populairste externe e-mail tools binnen de WordPress codex. Deze tool herconfigureert eenvoudigweg de wp_mail() functie om SMTP te gebruiken in plaats van de PHPmail() functie en creëert voor u een controlepaneel om uw instellingen aan te maken.

De plug-in werd ontworpen om te werken met nagenoeg iedere online e-mail dienst zolang als SMTP ondersteund wordt.

WP-Mail-SMTP

Easy WP SMTP

Hoewel het niet zo populair is als WP Mail SMTP, kan Easy WP SMTP er prat op gaan 40.000 met actieve installaties. Het profiel van de plug-in meldt dat deze tool geïnspireerd werd op WP Mail SMTP, hoewel het er niet op lijkt dat er opvallende verschillen zijn tussen de twee.

Easy-WP-SMTP

Gespecialiseerde e-mailsituaties

Hoewel het essentieel is om WordPress te integreren met een standaard SMTP server voor administratieve taken, is dit niet ideaal voor communicatieve doeleinden: hieronder vindt u een aantal vermeldenswaardige gevallen die onder deze noemer vallen:

E-mail voor transacties:

Transactional e-mail voor transacties is een essentiële component voor websites die meldingen moeten verzenden aan hun gebruikers. Bijvoorbeeld; websites voor e-handel moeten berichten kunnen verzenden aan de klanten, en blogs en forums zouden gebruikers op de hoogte kunnen houden van antwoorden op posts.

Om te kunnen verzekeren dat deze e-mails tot bij de gebruikers geraken zou u een dedicated provider kunnen gebruiken die gespecialiseerd is op dit gebied in de plaats van traditionele e-mailsystemen.

Beide providers bieden gratis mogelijkheden aan met een redelijk aantal van mogelijkheden voor vele websites. En voor die keren dat u op een grotere schaal bezig bent, zijn de betalende abonnementen relatief redelijk geprijsd.

E-mail nieuwsbrieven

Net zoals bij e-mail voor transacties, wanneer je een e-mail marketing campagne hebt lopen, raden we aan om dit niet via een standaard e-mail server te laten lopen. Dit is omdat vele gedeelde hosts belangrijke beperkingen opleggen op het aantal mails dat per uur verzonden kan worden.

Gebruikers van virtuele privé servers (VPS) en dedicated systemen zijn niet onderworpen aan dezelfde beperkingen, maar kunnen nog altijd het risico met zich meebrengen dat uw IP adres op de zwarte lijst terechtkomt, wat voor gevolg heeft dat uw e-mail terechtkomt in de spammap van uw klant, zonder rekening te houden met de inhoud van uw mail.

Zelfs wanneer u een dedicated e-mail adres hebt, is er altijd de mogelijkheid dat de vorige eigenaar van het e-mailadres het gebruikte voor kwaadaardige doeleinden. Hoewel het mogelijk is om uw server uit de zwarte lijst te halen, hoeft u hiervoor heel wat moeite te doen en kan dit veel tijd in beslag nemen.

Een must voor elke server

Zelfs wanneer u niet van plan bent om e-mail direct langs de WordPress server te sturen, zou u altijd de WordPress site met een SMTP server moeten linken wat toelaat om essentiële administratieve berichten aan u te versturen.
Er zijn een heleboel plugins die conflicteren met de standaard WordPress functie voor mail, en soms zullen de servers de php mail functie blokkeren voor veiligheidsredenen. Rekening houdend met het gemak waarmee SMTP geïntegreerd kan worden in WordPress, is er geen reden waarom u dat vandaag niet zou willen doen.

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up