Automatisch copyright jaren bijwerken in WordPress.

Op het merendeel van de websites ziet u een copyright teken samen met een jaartal weer gegeven in de footer van de website.  Deze tekst wordt meestal handmatig toegevoegd, en daarna vaak niet meer naar om gekeken. Zou het niet mooi zijn dat dit jaarlijks automatisch werd aangepast. Gelukkig is er een oplossing voor dit.

Wij behandelen twee manieren om dit te doen.

Voor “Genesis Framework” gebruikers

Genesis Framework gebruikers hebben het makkelijk u kan de shortcode [footer_copyright]  overal op uw site gebruiken.  Voorts zijn er aantal extra parameters om het verder aan te passen. Bijvoorbeeld, de “jaar“ parameter staat u toe om een string toe te voegen tussen het copyright symbool en het jaar.

Hier is een voorbeeld:

[footer_copyright first= ” 2005“]

De uitvoer wordt dan: © 2005–2015.

Voor alle WordPress gebruikers

Jammer genoeg is de shortcode [footer_copyright] enkel beschikbaar voor Genesis Framework gebruikers. Gelukkig, is er een plugin beschikbaar voor niet- Genesis gebruikers.

Zo is er de Current Year and Copyright Shortcodes plugin. Deze Plugin is gratis beschikbaar in de WordPress Plugin Repository. Zodra u de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd, kunt u de shortcode:

gebruiken om het copyright pictogram te tonen. Voorts als u een waaier van jaren aan het copyright pictogram wilt toevoegen, kunt u dat doen als volgt:

2005 – [y]

Op de Website ziet u dan: © 2005–2015. Gelieve op te merken dat de shortcode [y] het huidige jaar is en deze zal elk jaar automatisch bijgewerkt worden.

Of u nu de Genesis shortcode gebruikt of de plugin shortcode, gelieve op te merken dat standaard, WordPress de shortcode op berichten en pagina’s zal uitvoeren. Om de shortcode op om het even welke widget te gebruiken, verwijs ik u naar onze handleiding: hoe de Shortcode toelaten op een WordPress widget.

Wij hopen dat deze handleiding u helpt om copyright jaren in WordPress automatisch bij te werken.

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up