Affiliate programma opstarten met WooCommerce?

Voor iedereen met een online winkel is het een constante zorg om voldoende verkeer aan te trekken om te resulteren in verkoop. U wilt er zeker van zijn dat u alle middelen gebruikt die u ter beschikking hebt, terwijl u toch de inspanningen die u er voor doet onder controle wilt hebben. Mensen aansporen en belonen omdat ze bezoekers naar uw site verwijzen is een zeer beproefde manier om meer aantrek en verkoop te krijgen.

Hoewel het idee om affiliate methodes te gebruiken om de verkoop via uw webwinkel de hoogte in te drijven kan er op het eerste gezicht ingewikkeld uitzien, is het eigenlijk een rechttoe – rechtaan methode. Meer nog, omdat affiliate betalingen gebaseerd zijn op prestaties, moet u alleen doorverwijspremies uitbetalen, wanneer u daadwerkelijk iets verkocht hebt en dat u inkomsten binnenkreeg via de bezoeker die naar uw site verwezen werd. Sommigen staan misschien een beetje weigerachtig tegen het idee van een percentage van de winst uit te betalen aan wie uw winkel promoot, maar wanneer u kijkt naar het potentiële ROI (Return on Investment) (wat u terugkrijgt uit de investering) en het ontbreken van financieel risico in vergelijking met andere manieren van promotie (adverteren) dan zult u vlug inzien waarom dit aantrekkelijk is.

Wanneer u graag een affiliate programma zou willen opzetten en uw producten meer in de kijker zou willen zetten, zonder vooraf te betalen kosten zoals bij traditionele vormen van adverteren, dan is dit nu de gids die u hierbij kunt volgen.

Een gids om uw eigen affiliate programma op te zetten voor WooCommerce

Een affiliate programma opzetten is misschien wel veel gemakkelijker dan u denkt. We behandelen hier het volgende:

 • Het mogelijk maken van de integratie van de WooCommerce plug-in voor affiliates
 • Het definiëren van de voorwaarden van uw affiliate programma
 • Hoe affiliates kunnen deelnemen aan uw programma
 • Het aanmaken van affiliate links
 • Het affiliate dashboard
 • Het traceren van doorverwijzingen en verkoop
 • Het betalen van uw affiliates
 • Het werken met affiliate coupons
 • Optionele geavanceerde functies voor uw affiliate programma

Wanneer u een affiliate programma wilt toevoegen aan uw WooCommerce webwinkel, dan is één van de beste manieren, en zoniet de beste manier om dit aan te pakken, AffiliateWP. Dit is een erg sterke plug-in voor affiliate marketing.

Waarom AffiliateWP gebruiken?

AffiliateWP is niet alleen gemakkelijk te gebruiken, het is ook uitgerust met een heleboel functies en een heleboel bruikbare extensies en het werd gebouwd om naadloos geïntegreerd te kunnen worden in WooCommerce. Wanneer u al bekend bent met de adminpagina’s van WooCommerce dan zou het geen probleem mogen zijn om te starten met AffiliateWP

Het definiëren van uw Affiliate programma

Na het installeren en activeren van de AffiliateWP plug-in wil u vooraleer u uw bezoekers toelaat om affiliate partners te worden natuurlijk de details van uw affliliate programma definiëren.

Affiliate-Settings

Dit kan gebeuren via de instellingenpagina van de plug-in, waar u de commissietarieven kunt bepalen. Dat kan via een percentage of een vlakke premie. U kunt de valuta uitkiezen en nog een heleboel meer.

AffiliateWP integratie mogelijk maken.

Vervolgens moet u de integratie van AffiliateWP in WooCommerce mogelijk maken. Deze instelling kan gevonden worden onder de Tab Integraties bij de hoofdinstellingen van de pagina van de plug-in en dit verzekert u ervan dat al de aankopen van producten automatisch getraceerd worden door de plug-in.

Enable-Integrations-Small

Gelukkig is het even eenvoudig om deze integratie mogelijk te maken als om een aantal vakjes aan te vinken. Eens dat dit gedaan is, dan zal AffiliateWP iedere keer wanneer een klant verwezen werd naar uw webwinkel vanaf de affiliate link en ook een aankoop doet, automatisch verwijsbestanden aanmaken.

Mogelijk maken van zelfregistratie bij Affiliates

Wanneer we partnerschappen aangaan met affiliates die de producten promoten van uw online webwinkel, dan laat de plug-in toe dat u deze affiliates zelf manueel registreert. U beschikt ook over de optie om uw bezoekers een aanvraag te laten doen om deel te nemen aan uw programma via de homepagina van uw website. Wanneer u wilt dat uw bezoekers op deze manier even stoppen om zich in te schrijven in uw affiliate programma, dan zult u de instellingen van AffiliateWP even moeten aanpassen om dit mogelijk te maken. Deze optie kan gevonden worden in de tab diversen op de pagina van de algemene instellingen.

Enable-Self-Registrations

Wanneer u kiest voor zelfregistratie bij uw affiliates programma, wordt aanbevolen dat u de meldingen aan de admin toelaat, alsook de vereiste instellingen voor goedkeuring. Wanneer u dit doet, dan zult u vlug kunnen antwoorden op aanvragen, en ook onder controle kunnen houden wie u toelaat om uw winkel en uw producten te promoten als een affiliate.

Eens dat u zelfregistratie voor uw affiliate programma hebt toegelaten, is het nodig dat u een pagina creëert op uw website met een inschrijvingsformulier. En ook hier hebben de ontwikkelaars van AffiliateWP dit zo eenvoudig mogelijk gemaakt. U hoeft gewoon de overeenstemmende code te kopiëren en te plakken in een nieuwe of bestaande post of pagina om het formulier aan uw website toe te voegen.

Create-Registration-Page

Na het publiceren van deze pagina, kunt u ze ofwel toegankelijk maken via het hoofdmenu van uw website of gewoon de url van de pagina doorsturen naar de personen/bedrijven die u in het bijzonder zou willen uitnodigen om deel te nemen aan uw programma en uw producten te promoten.

Affiliate-Coupon Front-End-Self-Registration-Form

Afhankelijk van hoe u de plug-in geconfigureerd hebt, zult u ofwel een melding per e-mail krijgen dat een aanvraag gedaan werd, ofwel krijgt u een visueel bericht via het admin dashboard van uw webwinkel. Wanneer u wilt dat uw website automatisch een e-mail verzendt naar alle aanvragers van wie de aanvraag hangende is, kunt u de instructies volgen op deze pagina van de online documentatie. U kunt ook instructies volgen om meer velden toe te voegen aan het aanvraagformulier (zoals een telefoonnummer) en een heleboel andere wijzigingen doorvoeren aan het registratieproces.

Het beheren van affiliate aanvragen

U kunt uw affiliates en de aanvragen ervan beheren vanaf het affiliatesgedeelte van de AffiliateWP plug-in op uw WordPress dashboard. Van hieruit kunt u hangende aanvragen bekijken en ook deze die zijn goedgekeurd of afgekeurd.

Manage-Affiliates

Voor alle hangende aanvragen kunt u de details van de aanvraag bekijken en dan beslissen of ze goedgekeurd of afgekeurd worden.

Review-Application

Om uw leven wat gemakkelijker te maken, worden de login details en wachtwoorden van alle aanvragers beheerd door AffiliateWP. Dit bespaart u de moeite van het opstellen en versturen per e-mail van de instructies om toegang te verlenen tot uw site aan de affiliates.

Acceptance-Email

Nadat u een aanvraag accepteert, wordt automatisch een e-mail verstuurd aan de gebruiker die in kennis gesteld wordt, compleet met een link naar de loginpagina voor de affiliate ruimte op uw website.

Hoe promotielinks voor affiliates aanmaken

Nu is tijd om te bespreken hoe uw goedgekeurde affiliates uw producten promoten en de bezoekers verzekerd worden dat wat naar uw site gestuurd wordt, ook getraceerd wordt. Het goede nieuws is dat AffiliateWP ook dit voor u doet. Wanneer een van uw affiliates inlogt op de affiliate ruimte van uw website, krijgen ze onmiddellijk de informatie te zien die ze nodig hebben om affiliate links toe te voegen aan hun website, of aan andere locaties waar ze uw producten en uw winkel zullen promoten.

Affiliate-Area-Referral-Links

Zo krijgen ze niet alleen de affiliate url van de homepage van uw website, maar het geeft hen ook de mogelijkheid om hun eigen affiliate links aan te maken voor individuele pagina’s en producten op uw website. Dit betekent dat ze diep kunnen linken naar de binnenste pagina’s van uw website en dat geeft hun de mogelijkheid om specifieke producten en verkoopspunten op een directe manier in de kijker te zetten.

URL-Generator

Om een gegenereerde affiliate url te gebruiken, moet de gebruiker simpelweg navigeren naar een product of pagina van uw winkel, en dan het adres van de relevante pagina kopiëren. Dit adres kan dan geplakt worden in de generator voor verwijzende url’s , om hen zo een uniek verwijsadres te geven om er zeker van te zijn dat hun verwijzingen deugdelijk getraceerd worden door uw winkel.

Hoe affiliates hun verwijzingen traceren en hun account beheren

Eens uw affiliates zich ingeschreven hebben, (en hopelijk zijn ze begonnen met het promoten van uw producten met hun eigen affiliate links) , dan kunnen ze inloggen op hun eigen affliate dashboard op uw website. Door het front-end dashboard, dat AffiliateWP aan uw webwinkel toevoegt, kunnen uw affiliates uw statistieken bekijken, de betaalde en onbetaalde verwijzingen inbegrepen, het aantal bezoeken aan uw webwinkel dat ze hebben gegenereerd, hun gesprekstarief, en zowel hun betaalde als hun onbetaalde verdiensten.

Affiliate-Area-StatsVanaf de affiliate ruimte kunnen de affiliates ook een gevisualiseerde van diverse statistieken bekijken, de details van elk van de bezoeken die ze gegenereerd hebben, en toegang hebben tot elke creatie die u geüpload hebt zoals banneradvertenties om hen te helpen om uw winkel en uw producten te promoten en hun e-mailadres configureren dat gebruikt wordt om betalingen te ontvangen en om meldingen van verwijzingen toe te laten. Indien u graag zou willen dat uw affiliates gedetailleerde informatie zouden kunnen bekijken van de bestellingen die de door hen verwezen personen geplaatst hebben, dan kunt u de gratis Order details add- on op uw site installeren. De beste tip: om u een beter idee te geven van hoe affiliates communiceren met uw site, is het het waard om een testaccount te creëren en een paar neporders te plaatsen via uw winkel terwijl u gebruik maakt van de affiliate verwijslinks.

Hoe u de affiliate verwijzingen traceert

Wanneer u meer dan een succesvolle aanvraag achter de rug hebt, en tenminste 1 succesvolle affiliate ingeschreven hebt bij uw programma, dan kunt u beginnen met het traceren van de verwijzingen die naar uw webwinkel gestuurd worden. Dit wordt gedaan vanaf het backend van uw website via het verwijzingenscherm op de AffiliateWP pagina’s.

Referrals

Vanaf het verwijzingenscherm kunt u elke verwijzing of verkoop zien die uw affiliates hebben gegenereerd. Noteer dat een handige functie van AffiliateWP is dat u door kunt klikken tot de individuele WooCommerce bestellingen die gelinkt zijn met iedere verwijzing, dus op die manier kunt u meer details te weten komen. Vanaf het verwijzingenscherm kunt u een uitbetalingbestand genereren voor uw affiliates dat gebaseerd is een bepaalde periode in tijd, of u kunt de betalingen manueel genereren. U kunt ook alle verwijzingen verwijderen of weigeren, en u kunt ze ook als betaald markeren om hun status te wijzigen.

Individual-Affiliate-Reports

Zowel als het bekijken van de individuele verwijzingen die gegenereerd werden door uw affiliates, kunt u verwijzingsrapporten bekijken voor iedere affiliate. Door dit te doen, kunt u hun individuele prestaties monitoren en bekijken hoeveel bezoeken, verwijzingen en aankopen dat zij gegenereerd hebben.

Betalen van uw affiliates

Zoals hierboven vermeld kunt u de verkoop die uw affiliates gefaciliteerd hebben en nadien betalingen genereren op basis van hun prestaties. Door dit uitbetalingbestand te genereren, kunt u bulkbetalingen versturen naar meerdere affiliates tegelijk door middel van een betalingsdienst. Voorbeelden van ondersteunde diensten zijn grote bedrijven zoals PayPal en Skill/Moneybookers.

Generate-Payment-File

U kunt ook betalingen naar uw affiliates automatiseren door geschikte add-ons voor PayPal of Stripe te installeren. Vermits AffiliateWP traceert wie betaald werd en wie niet, is dit weer een taak die u niet hoeft te doen, en daardoor wordt het beheren van uw eigen affiliate programma wat lichter gemaakt.

Affiliate coupons beheren

Coupons en bonnen zijn een leuke manier voor u om niet alleen potentiële kandidaten naar het programma te lokken, maar ook om hun publiek aan te trekken. WooCommerce geeft u de kans om kortingscoupons aan te maken voor uw webwinkel, en AffiliateWP laat u toe om deze coupons aan individuele affiliates te linken. Dit geeft u de kans om specifieke coupons voor bepaalde affiliates te ontwikkelen, die u op hun beurt kunnen helpen om meer affiliates aan te trekken om uw producten te promoten. Affiliates kunnen ook zelf een kortingscoupon met hun publiek delen. Affiliate lezers krijgen een bonuskorting op uw producten terwijl dat affiliates zelf een commissie verdienen tijdens het verkoopsproces. Het aanmaken van zulke speciale kortingscoupon is zeker handig bij bloggers met een zeer bekend profiel met wie u graag in zee zou gaan. Omdat coupons onafhankelijk van verwijzingen naar url’s werken, zijn ze ideaal om podcasters als affiliates te rekruteren, omdat ze hun kortingscode in de ether kunnen sturen zodat hun luisteraars ze kunnen horen, en zij toch nog een commissie krijgen.

Wanneer u deze functie zou willen gebruiken, zult u eerst een coupon moeten aanmaken in WooCommerce. Vanuit het scherm om de coupon toe te voegen, hebt u de mogelijkheid om de gebruikersnaam toe te voegen van de affiliate aan wie u de kortingscoupon wilt toekennen.

Affiliate-Coupon

Nu wanneer deze kortingscoupon gebruikt wordt in uw webwinkel, dan zal de affiliate beloond worden voor deze verwijzing en commissie verkrijgen op die bestelling.

Geavanceerde functies van AffiliateWP

Door de bovenstaande gids te volgen zou uw eigen affiliate programma binnen de kortste keren moeten kunnen opzetten met WooCommerce. En hopelijk hebt u genoeg vertrouwen om uw affiliate programma nog een stap verder te brengen met sommige geavanceerde functies van AffiliateWP die u misschien in uw webwinkel wilt implementeren.

Het beperken van bepaalde producten tot bepaalde affiliates laat u bepalen welke affiliates commissies kunnen behalen op bepaalde producten. Dit is een nuttige functie wanneer u een populair product hebt, waarbij dat u alleen uitbetaalt aan bepaalde gewaardeerde affiliates voor de promotie die ze gevoerd hebben, in plaats van aan alle affiliates.

Verwijzingen uitsluiten voor bepaalde categorieën van producten.

Wanneer u bepaalde product categorieën hebt waarvoor u geen verwijzingspremies wilt uitbetalen, kunt u deze uitsluiten van uw affiliates programma. Misschien hebt u van die producten die zichzelf verkopen, zonder dat ze promotie nodig hebben, of producten die weinig winst opbrengen waardoor u liever geen affiliates betaalt voor promotionele doeleinden. Dit is helemaal uw voorrecht, maar u moet dit zeker op voorhand uitleggen aan uw affiliates, zodat ze zeker weten dat ze geen commissie kunnen verdienen op die bepaalde producten.

Bedrag voor de verwijzing per product en per affiliate: via de affiliate profielinstellingen, kunt u het algemene commissietarief overschrijven en een bepaalde affiliate een persoonlijke commissietarief verlenen voor een specifiek product. Dit tarief werkt onafhankelijk van het algemene tarief voor verwijzingen.

De stukjes code voor deze geavanceerde functies kunnen gevonden worden op de documentatiepagina van AffiliateWP

Enkele nuttige extensies om te onthouden

Net zoals de WooCommerce plug-in zelf, heeft AffiliateWP een selectie van extensies en add-ons die u toelaten om tegemoet te komen aan meer individuele behoeftes door meer functies en functionaliteit aan uw affiliate programma toe te voegen. Hier vindt u enkele add-ons die nuttig kunnen zijn voor uw online webwinkel.

De betalings add-ons voor PayPal en Stripe die voordien al vermeld werden, reduceren het werk dat nodig is om affiliates uit te betalen tot een enkele klik. Deze modules geven u de optie om affiliates in bulk individueel uit te betalen.

Wanneer u uw affiliates een grotere motivatie zou willen geven om uw producten meer te promoten dan die van uw concurrenten, kan bijvoorbeeld de Lifetime Commissions add-on de periode verlengen waarin affiliates commissies kunnen verdienen van hun verwijzingen. Nu zullen alle toekomstige aankopen van een verwezen klant worden toegeschreven aan de affiliate die hem of haar verwees naar uw site.

Wanneer u uw affiliates zou willen uitbetalen met krediet dat ze kunnen opmaken in uw webwinkel, dat is de Store Credit add-on iets voor u.

Wanneer u problemen ondervindt om nieuwe affiliates in te schrijven biedt de Sign Up Bonus add-on een motivatie in de vorm van een betaling zodat nieuwe affiliates zich zouden inschrijven voor uw programma.

Wanneer u de best presterende affiliates zou willen belonen, dan kunt u het flexibele en gratis Tiered Affiliate Rates add-on gebruiken om uw aantal affiliates te vergroten, vermits ze voor meer bestellingen in uw winkel zorgen. Deze kunnen in rang verhogen afhankelijk van de inkomsten waarvoor ze gezorgd hebben, of gebaseerd op het aantal verwijzingen dat ze bewerkstelligd hebben.

U kunt de volledige lijst van betalende en gratis add-ons hier raadplegen op de AffiliateWP add-ons pagina.

Besluit:

Het opzetten en beheren van een affiliate programma voor uw webwinkel hoeft niet meteen af te schrikken. Het gebruik van AffiliateWP zorgt ervoor dat het grootste deel van deze taak uit handen genomen wordt. In de plaats daarvan worden de affiliates en hun publiek aan het werk gezet en het opzetten van de door WooCommerce ondersteunde webwinkel zal relatief gemakkelijk lopen.

Gebruikt u deze twee fantastische plug-ins al samen (WooCommerce en AffiliateWP plug-in) Laat het ons weten en deel uw ervaringen!

Comments

Add a comment

mood_bad
 • No comments yet.
 • chat
  Add a comment
  keyboard_arrow_up