9 interessante feiten die u waarschijnlijk niet wist over WordPress.

WordPress is een van de meest populaire Content managementsystemen in de wereld. Hoewel WordPress niet zo ingewikkeld is en het niet een steile leercurve heeft, vinden nieuwe WordPress gebruikers het soms overweldigend. Om dit laatste deel van mensen te helpen hebben we een paar feiten over WordPress verzameld zodat ze kunnen genieten van de ervaring.

Interessante feiten over WordPress

 1. WordPress wordt gebruikt door meer dan 23% van de top 10 miljoen websites in de wereld.

  Vanaf januari 2015, biedt W3Techs, één van de World Wide Web technologie enquêtes informatie over het gebruik van verschillende soorten technologieën op het web. In dit verslag wordt er vermeld dat de beroemde WordPress bijna een kwart van de top 10 miljoen websites in de wereld voedt.

 2. Het beroemde WordPress W logo is ontworpen door Santa Maria Jason.

  Santa Maria ontwierp het beroemde W logo in 2005. Jason is een beroemde ontwerper en spreker uit New York met een focus op typografie. U kunt hem vinden op Twitter @jasonsantamaria. En ja, zijn volledige achternaam is Santa Maria.

 3. WordPress was tot voor kort allen gebruikt als een blogging platform en niet als een volledig volwaardig Content Management systeem.

  Met de introductie van aangepaste berichttypes in WordPress 3.0 die onder de codenaam “Thelonious” ging, gebruikten mensen na de beroemde Jazz pianisten meestal WordPress als een blogging platform. Er werden veel pogingen ondernomen om naar een volgend niveau over te stappen. Maar dingen begonnen veel gemakkelijker te werken wanneer “Thelonious” werd uitgebracht.

 4. WordPress voedt de grootste merken in de wereld.

  WordPress is niet alleen gebruikt in kleine zakelijke websites. De lijst met ‘s werelds bekende merken omvat enkele van de Fortune 500 zoals Sony, Coca-Cola, UPS, XEROX, eBay, Best Buy, McDonald’s, The Wall Street Journal, en veel meer.

 5. U heeft 30.000 gratis thema’s om uit te kiezen voor uw website.

  Zodra u WordPress op uw eigen domeinnaam hebt geïnstalleerd , hebt u tot 30.000 volledig gratis thema’s om uit te kiezen voor het maken van uw website. Uw website ziet er precies uit hoe u het wil.

 6. WordPress werd in 2003 uitgebracht op 27 mei 2003.

  De eerste versie van WordPress werd uitgebracht door de oprichters, Matt Mullenweg en Mike Little als een afgeleide van b2/cafelog open source software.

 7. Er zijn meer dan 350 WordCamps geweest in meer dan 150 steden in 48 verschillende landen over de hele wereld.

  WordCamps die open conferenties hebben met een focus op alles wat te maken heeft met WordPress zijn erg populair.

 8. In tegenstelling tot het populaire geloof is het handelsmerk van WordPress niet het eigendom van Automattic.

  Automattic dat het bedrijf is dat daadwerkelijk WordPress ontwikkelt gaf het handelsmerk WordPress aan WordPress stichting,  die een overkoepelende organisatie is ter ondersteuning van WordPress.org op 9 September 2010.

 9. Er is een officiële WordPress oorspronkelijke toepassing voor bijna alle mobiele besturingssystemen.

  WordPress is beschikbaar voor alle populaire mobiele besturingssystemen zoals Android, iOS (iPhone, iPod Touch, iPad), WebOS, Windows Phone en BlackBerry. Deze toepassingen die zijn ontworpen door Automattic staan u toe om nieuwe blog berichten en pagina’s toe te voegen, alsook reacties, reacties te matigen en beantwoorden van opmerkingen.

Conclusie: WordPress is een zeer uitgebreid en multifunctioneel CMS dat breed inzetbaar is. niet alleen om websites te bouwen of te bloggen, maar u kunt er volledige webapplicaties mee ontwikkelen. Wij horen graag hoe uw WordPress al heeft gebruikt, laat zeker een reactie achter.

Comments

Add a comment

mood_bad
 • No comments yet.
 • chat
  Add a comment
  keyboard_arrow_up