8 SEO Tips voor WordPress gebruikers

Niet zo lang geleden was SEO eigenlijk best wel makkelijk. Wat je moest doen, was het juiste gebruik van keywords, natuurlijk op een regelmatige manier publiceren, en als je daarnaast je post deelde op social media was je al een heel eind. Tegenwoordig is het een beetje anders…

Aangezien Google, continu de SEO algoritmes aanpast in haar zoekmachines, is het ook noodzakelijk dat de SEO van je Website mee evolueert. Gelukkig heb je als WordPress user diverse plugins en tools tot je beschikking die je kunnen helpen met het verbeteren van je SEO rankings.

1. Ga naar de algemene settings pagina en geef een lijst met update services in.

Wanneer we het over SEO hebben is het vooral belangrijk dat je website snel na de laatste updates wordt geïndexeerd. De WordPress codex biedt een goede start voor een lijst met update services om te gebruiken op je site. Met deze lijst is het mogelijk om diverse zoekmachines te informeren dat je site is geupdate.

2. Geef je images echte namen.

Onthou dat naast tekst Google ook naar de images op een website kijkt. ALs het een relevante image vindt voor een bepaald zoekwoord zal dat je ranking verhogen. De enige wijze waarop Google kan weten of een image relevant is voor een bepaald zoekwoord is door de filename en gebruikte tags. Bijvoorbeeld, als je een post hebt over de premier van belgië en je image heet image_232.jpg, zal dat niet helpen hoger te scoren in de zoekresultaten, als je de image echter naar de premier vernoemt hebt is dit een relevante image voor het zoekwoord premier van België. Natuurlijk is dit de eerste stap, vergeet zeker de titel en alt tags ook niet te gebruiken net als de beschrijving.

3. Gebruik trefwoorden in je permalinks.

Wanneer je je permalinks aanmaakt moet je drie dingen onthouden: hou ze kort, hou ze verstaanbaar en gebruik keywords. Net zoals bij de image bestandsnamen moet je een beschrijvende permalink gebruiken. Stel je schrijft een artikel over een Batman film, dan noem je je permalink niet mijnsite.be/btmn123, je laat zoekmachine veel beter weten waar het artikel over gaat. Een permalink zoals mijnsite.be/batman-de-film-2016 is vele malen beter.

4. Maak gebruik van een XML sitemap

Een sitemap is een lijst van alle pagina’s en berichten op je WordPress site. EEn Sitemap zorgt er voor dat zoekmachines je site makkelijk kunnen indexeren. Er zijn verschillende plugns om een sitemap aan te leggen, Yoast SEO heeft een geintegreerde sitemap plugin.  Als aanvulling op de normale sitemap kan je ook video sitemaps aanleggen, maar ook sitemaps voor Google news en image sitemaps.

 

5. Gebruik backlinks maar wees voorzichtig.

Bij het gebruiken van backlinks dient de focus te liggen op relevant, je kan bijvoorbeeld perfect backlinks gebruiken om relevante oude post weer te geven onder je post. De zoekmachines en Google voorop zullen snel genoeg doorhebben en je beboeten voor het misbruiken van backlinks voor enkel SEO doeleinden. Een betere manier is het zoeken van vergelijkbare site(s) met vergelijkbare content en het uitwisselen van links naar elkaars website. Als je dan ook nog eens een Website vindt met een hoge autoriteit dan helpt dat zeker je SEO rankings verbeteren.

6. Promoot je Content op social media en fora.

Wacht niet totdat zoekmachines u gevonden hebben, Maar introduceer je content aan de de wereld om je heen. Creëer je eigen buzz door je content op Social media te promoten, dit kan op je eigen tijdlijn, in groepen, maar ook op een pagina over het onderwerp dat je behandelt. Sommigen zeggen dat je 80% van de tijd met besteden aan het promoten van je content en 20% aan het creëren ervan. Als het lukt om veel shares te halen op social media, creëer je meer externe inbound links, unieke bezoekers en betrokkenheid.

7. Use Tools to Know What is Trending

Als je hoog wilt scoren in de zoekmachines, dat is het steeds weer nodig om content te schrijven die relevant is en trendy. Gelukkig zijn er websites die het makkelijk maken om trending topic maar ook trending Keywords te vinden. AL eerste wil ik noemen: Buzzsumo.com. Op de buzzsumo.com website is het makkelijk om onderwerpen te vinden of een website url. Geef je een onderwerp in, dan krijg je een overzicht van de meest gedeelde artikelen, geef je een url in dan krijg je een overzicht van berichten (van die website) die het meeste gedeeld werden. Een andere website is AllTop.com deze website indexeert artikelen over sport, entertainment, business en technology. Natuurlijk mogen ook Twitter en Facebook niet ontbreken om trending onderwerpen te vinden.

Als het over keywords gaat, zijn er natuurlijk de site zoals keywordtool.io, semrush.com en de Google keyword tools.

8. Houd oude berichten up to date.

Als je schrijft over technology, apps, tools, en andere onderwerpen die tijdkritisch zijn? Als je dat doet, kan je de oude posts up to date houden en zo de vruchten er van blijven pakken op socil media, en in zoekmachines.

Bijvoorbeeld je heb een artikel geschreven in 2011 om SEO te doen op je site, is het nog up to date ? Dergelijke artikelen kan je makkelijk bijwerken naar de nieuwe standaarden. OP deze manier kan je ook hoge bounce rates aan passen die je onherroepelijk krijgt van te oude content. Deze  nieuwe oude content kan je dan weer opnieuw promoten natuurlijk.

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up