4 verrassende statistieken over WordPress

We weten inmiddels allemaal wel dat WordPress het populairste CMS in de wereld is. Wat begon als een persoonlijk project is nu een wezenlijk onderdeel van het internet. Honderden miljoenen sites worden er door aangedreven. Als je dit leest ben je waarschijnlijk al bekend met WordPress als een CMS, toch willen we je de volgende statistieken niet onthouden, statistieken die aantonen hoe populair het CMS is.

1. WordPress draait achter 27% van alle websites op internet.

usage-statistics-and-market-share-of-content-management-systems-for-websites-october-2016We zeiden het al WordPress WordPress is veruit het meeste gebruikte CMS, 27% van alle internet websites draait er op, maar wist je dat als we naar het markt aandeel van alle CMS systemen kijken WordPress een aandeel heeft van bijna 60%, de nummer twee in dat lijstje is Joomla met 6.3%. Zei hier de vergelijking tussen de twee.

De grootste verassing is dat 26.9% van alle websites op internet draaien dus WordPress, met meer dan 1 miljard websites online zijn dat immens grote getallen.

 

 

 

2. 24 nieuwe berichten per seconde.

Dat lees je goed, In 2016 werden er door het WOrdPress netwerk (dat zijn alle websites op wordpress.com en de extern gehoste WordPress websites die de jetpack plugin geinstalleerd hebben) gemiddeld 24 berichten per seconde. Dat zijn 1481 berichten per minuut, 88888 per uur en iets meer dan 2.13 miljoen per dag. en dat is dan zonder de sites die geen jetpack hebben geinstalleerd.

wordpress-activity-map

Om een betere indruk te krijgen van hoe dit er uit ziet, kan je deze kaart bezoeken op  wordpress.com, die in realtime laat zien waar iets op WordPress.com gepost wordt.

3. Akismet is de meest gedownloade plugin.

52 miljoen keer is akismet al gedownload, daarmee is het de meest populaire plugin in de wordpress repository. Natuurlijk zal het feit dat het in elke nieuwe wordpress installatie mee geleverd wordt ook mee spelen.

Op de twee plaats vinden we de populaire contact plugin,  Contact Form 7 (42 miljoen downloads) en als derde Yoast SEO (34 miljoen downloads),twee andere vaste waarden in elke WordPress installatie. Deze drie plugins zijn verantwoordelijk voor bijna 1% van alle downloads in de WordPress repository.

lbgexxd

4. 25 procent van alle WordPress gebruikers leven er van.

Een interresant gegeven uit de “State of the Word” 2014 was dat  25% van alle respondenten leven van het WordPress CMS. Uit de bevraging in 2012 blijkt dan weer dat de gemiddelde uurprijs voor een WordPress developer rond de 40 dollar ligt.

Tot zover onze statistieken over WordPress, vond je ze verrassend, heb je zelf nog statistieken die je met ons wilt delen, aarzel niet om een opmerking achter te laten of ons te mailen op contact@wpmagazine.be 

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up