4 trucs in WP die je moet kennen

Vandaag bekijken we een aantal trucs die professionele bloggers gebruiken. Dit zijn in onze ogen trucs die elke blogger moet gebruiken en kennen. Wij bij WPMagazine hebben deze 4 trucs zelf getest en uitgeprobeerd. We vonden ze interessant en waardevol, we willen ze daarom graag met je delen.

1. Stop automatische image compressie. (enkel JPG)

Elke image die je upload in WordPress krijgt automatisch 90% kwaliteit. Dit is makkelijk aan te passen zodat er geen extra compressie en dus kwaliteitsverlies optreedt. We gaan een klein stukje PHP gebruiken zodat je images altijd op de maximale kwaliteit geüpload worden.

Voeg de volgende code toe aan je functions.php of voeg het toe in een plug-in.

add_filter( ‘jpeg_quality’, create_function( ”, ‘return 100;’ ) );

Dat is alles.

2. Verwijder de WordPress admin toolbar.

De admin toolbar kan soms verschrikkelijk de layout van je WordPress site verpesten. Om de WordPress admin toolbar uit te schakelen ga je als volgt te werk:

 • Ga naar de gebruikers sectie van je WordPress admin
 • Klik op je profiel en deselecteer de optie Toon toolbar tijdens bekijken van de site

admin toolbar uitschakelen

3. Een houdbaarheidsdatum meegeven aan een post.

Soms post je een artikel waarvan je op voorhand weet dat je het na een bepaalde datum moet verwijderen. Een wedstrijd, een aanbieding, etc. etc. Met de post expirator plugin is dit zeer makkelijk in te stellen. Hieronder een korte uitleg:

 • Installeer de plugin Post expirator (link)
 • op het moment dat de plugin geïnstalleerd en geactiveerd is zal bij elke post een expiratie box verschijnen. De settings spreken voor zich denk ik.

expire-blog-post-in-WordPress

Stop WordPress trackback en pingback spam

Je zal waarschijnlijk al gemerkt hebben dat wanneer je artikelen met hun links op andere blogs of sites gedeeld worden. Jij daar een bericht (pingback of trackback) van ontvangt. Tegenwoordig wordt er via deze techniek erg veel spam verstuurd. Om deze spam track en pingbacks tegen te gaan kunnen we het volgende doen:

 • Log in op je WordPress site, en ga naar instellingen en vervolgens Reacties.
 • Nu moet je het vinkje uitvinken bij: linknotificaties toestaan van andere blogs (pingbacks en trackbacks)
 • hierna moet je enkel nog op wijzigingen opslaan klikken.

Wij hopen dat met deze tips je WordPress ervaring er weer wat beter op wordt heb jij nog een tip die hier niet mag ontbreken, stuur hem dan gerust naar ons op. Of plaats hem in de reactie ruimte onder dit artikel.

Comments

Add a comment

mood_bad
 • No comments yet.
 • chat
  Add a comment
  keyboard_arrow_up