3 Beste gratis Gallery plugins

Er zijn in de WordPress plugin repository een groot aantal Gallery plugins te vinden. Allemaal hebben een groot aantal features. Kom erachter in dit artikel over Gallery Plugins.

Waren er in het begin enkel gallery plugins die statische images toonden, nu zijn de plugins zo uitgebreid dat zelfs geanimeerde effecten, social sharing, branding en diverse sliders ondersteund worden.

In de post van vandaag gaan we een drietal gallery plugins bekijken die instaat zijn je foto’s, screenshots, illustraties te tonen, plugins die stuk voor stuk een stukje professionaliteit aan je website geven.

De meeste van de plugins zijn allemaal vrij te gebruiken (en vormen geen gevaar voor het CryptoPHP virus), echter sommige plugins hebben een premium broertje, een manier waarop ontwikkelaars een inkomen proberen te verkrijgen.

Gallery Plugin #1: WP Canvas – Gallery

wp-canvas-image-gallery-plugin

Wanneer je serieus bent om je foto’s te tonen, en je hebt vele grote images, dan ga je WP Canvas een zeer leuke plugin vinden, behalve de images tonen op een elegante manier is het namelijk ook nog eens een heel snelle plugin.

Deze plugin toont beelden op een aantal verschillende wijzes, bijvoorbeeld als slider of al een thumbnail gallery op een pagina. Er zijn verschillende sliders, allemaal even mooi en elegant, het grote verschil zit hem in de wijze waarop de navigatie pijltjes worden getoond: Direct over de image, of liever aan de rand van de images. Zelfs als je een carrousel wilt, op de demo pagina ziet u een overzicht van alle mogelijkheden.

Persoonlijk vinden bij WPmagazine.be het super dat de lightbox feature de images laat zien in de grootst mogelijke formaten, volledig responsive. De images in worden ook nog eens heel snel getoont in de lightbox,

Gallery Plugin #2: Gmedia Gallery

Gmedia-Gallery-WordPress-Plugin

De Gmedia gallery is uniek in zijn 13 stijlen om de images te tonen, van lightbox tot dynamische gallery met groot formaat foto’s. Naast de klassieke manieren om je images te tonen, heeft de plugin ook een aantal manieren om heel erg cool lijkende 3D galleries te maken. Misschien is het wel de mogelijkheid om meer dan images te tonen die deze plugin zo aantrekkelijk maakt.

U kunt bijvoorbeeld muziek, video’s uploaden en tonen in mooi ogende playlists, al dan niet vergezeld met album cover, beschrijvingen en als je zou willen een rating systeem en downloadbutton.

Deze plugin is zo makkelijk in gebruik dat je niet allerlei moeilijke programmeer trucs moet uithalen om de plugin aan het werk te krijgen.

Meer info op deze link

Gallery Plugin #3: NextGEN Gallery

NextGEN-Gallery-Plugin

Waarschijnlijk is dit wel de meest bekende gallery plugin die er momenteel beschikbaar is, het is niet mijn favoriete Gallery plugin maar er is absoluut een reden waarom zoveel mensen deze plugin als hun favoriete plugin gebruiken. Het toont images op een cleane makkelijke manier en dat is wat veel mensen nodig hebben voor hun website.

De plugin is mobile ready en het is mogelijk om de foto te watermerken zonder dat je een extra plugin nodig hebt. In de plus versie is er dan weer een lightbox effect, mogelijkheden tot comments te plaatsen en social sharing, daarnaast zijn er verschillende nieuwe gallery styles toegevoegd en ook email support. De plus versie kost 49 USD. De pro versie heeft dan weer paypal integratie hiervoor betaal je 99 USD.

Meer info op deze link

In de WordPress Repository zijn meer dan 170 pagina’s te vinden met gallery plugins, jetpack heeft ook nog een aantal mogelijkheden dus dit artikel is verre van compleet, wij hebben enkel de drie plugins op een rij gezet die wij de moeite waard vonden.

Welke gebruik jij op je site, we lezen het graag in de comments!

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up