3 Alternatieven voor Akismet

Spammers, zowel menselijk als geautomatiseerde, houden van WordPress net zoveel als wij dat doen. Het kan dus geen kwaad een goede spamblocker te gebruiken. Akismet was lange tijd de beste oplossing om spam comments tegen te gaan, maar is dit nog altijd zo? In dit artikel bekijken we een aantal alternatieven.

WP SpamShield Anti-Spam

WP SpamShield Anti-Spam is een krachtige plugin die op twee niveau’s anti-spam beveiliging biedt. WP SpamShield Anti-Spam blokkeert zowel door mensen als door bots gegenereerde spam. De plugin biedt bescherming tegen trackback spam, comment spam, contactform spam en registratie spam. De plugin werkt als een firewall om te zorgen dat oprechte commenters hun ding kunnen doen. Het mooie aan de plugin is dat het werkt zonder een captcha plugin. Een ander bijkomend voordeel is dat de plugin alle spam blokkeert voordat het de WordPress database bereikt, en het houdt je db dus slank.

Details & Download

WordPress Zero Spam

WordPress Zero Spam is een plugin gebaseerd op het werk van David Walsh. De plugin is makkelijk in te stellen en blokkeert spam volledig automatisch. De plugin gebruikt een server en client side javascript key validatie om spam volledig te blokkeren. Deze plugin gebruikt geen captcha. De plugin is compatibel met plugins zoals Gravity Form, Contact Form 7, Ninja Forms en BuddyPress.

Details & Download

WP Bruiser

WP Bruiser is een heel goede plugin omdat het niet alleen formulieren beschermt maar ook comment spam en bruteforce aanvallen verhindert. Ook deze plugin doet zijn werk zonder captcha. De plugin werkt op de achtergrond en heeft veel security functies. Nadeel is dat voor sommige plugins een aparte extensie nodig is die niet gratis is. Maar al bij al is het een heel goede antispam plugin.

Details & Download

WangGuard

WangGuard is een cloud anti-spam plugin met heel veel spam validators. Een beetje hetzelfde als Akismet, je moet de service koppelen via een APi key en dan gaat de rest automatisch. Akismet is gratis voor niet-commercieel gebruik, Wanguard heeft een dagelijkse limiet van 5000 opvragingen die gratis zijn. Verder bied Wanguard ook extensies voor onder andere MailPoet Connector en Blacklisted Words.

Details & Download

Conclusie

Als WordPress eigenaar denk ik dat de keuze voor je anti-spam plugin een beetje afhangt van het soort verkeer dat je op je site krijgt. Naar mijn idee, als je een kleine website hebt, waar je met name te maken hebt met spam comments dan heb je geen cloud oplossing nodig, maar voldoet een lokale oplossing perfect. Ben je volledig nieuw in het werken met WordPress dan is Akismet je beste keuze. Akismet wordt trouwens mee geleverd met je installatie van WordPress.

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up